7 hyvää hedelmää elimistön nesteyttämiseen

Vaikka vesimeloni on yksi parhaiten tunnetuista nestepitoisista hedelmistä, myös ananas sopii elimistön nesteyttämiseen. Se sisältää lisäksi tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja ehkäisee nesteturvotusta.
7 hyvää hedelmää elimistön nesteyttämiseen
Maria Patricia Pinero Corredor

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Maria Patricia Pinero Corredor.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Päivittäinen vedenjuonti on yksi niistä tärkeistä tavoista, jotka auttavat ehkäisemään terveysongelmia. Vaikka moni ei saata kiinnittää asiaan juurikaan huomiota, vedellä on merkittävä rooli kaikkien elinten ja järjestelmien toiminnassa ja se pitää elimistön nesteytettynä.

Vesi vahvistaa munuaisten toimintaa ja auttaa suodattamaan verestä tarpeettomia kuona-aineita. Se on oleellinen aine esimerkiksi solujen hapettamisessa, ja se osallistuu myös aineenvaihduntaan ja sydämen toimintaan.

Tästä syystä vettä tulisi juoda runsaasti, ei pelkästään sellaisenaan, vaan myös hyödyntämällä nestepitoisia hedelmiä. Tässä artikkelissa jaamme 7 parasta vaihtoehtoa, jotka kannattaa sisällyttää ruokavalioon.

Nestepitoisia hedelmiä

1. Ananas

ananas on nesteyttävä hedelmä

Ananas on trooppinen hedelmä, josta on tullut suosittu sen diureettisten ja tulehdusta hillitsevien ominaisuuksiensa ansiosta.

 • Ananaksesta 95 % on vettä. Se on vähäkalorinen hedelmä, joka edistää solujen nesteytystä optimoiden niiden hapensaantia.
 • Ananas sisältää bromelaiini-nimistä entsyymiä, jonka vuoksi sillä on ruoansulatusta edistäviä, antioksidanttisia ja puhdistavia ominaisuuksia.
 • Ananaksen sisältämä C-vitamiini, kalium ja magnesium parantavat immuunijärjestelmän terveyttä ja alentavat sairauksien ja tulehdusten riskiä.

2. Luumut

Nämä pienet hedelmät tunnetaan hyvin ruoansulatusta edistävistä ominaisuuksistaan, sillä ne lisäävät suoliston toimintaa ja auttavat ehkäisemään ummetusta.

 • Nämä ominaisuudet johtuvat luumujen suuresta nestepitoisuudesta (87 %) ja luontaisista kuiduista, jotka ravitsevat soluja ja suojaavat suoliston terveyttä ollen kuitenkin samalla hyvin vähäkalorisia.
 • Luumut ovat merkittävä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Nämä auttavat parantamaan sydämen toimintaa.
 • Luumut ovat avuksi myös kolesterolin hallinnassa ja auttavat mm. puhdistamaan verta kuona-aineista.

3. Kirsikat

Kirsikat ovat nestepitoisia hedelmiä

100 gramman annos kirsikoita (noin 10 kappaletta) sisältää vain 63 kilokaloria ja siitä vähintään 85 % on vettä.

 • Kirsikat ovat siis nesteyttäviä hedelmiä ja ne auttavat ehkäisemään solujen ennenaikaista vanhenemista, sillä ne sisältävät beetakaroteenia ja E-vitamiinia.
 • Niillä on tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia, joten ne ovat ihanteellisia nivelkipujen lievittämisessä.
 • Ne parantavat myös maksan toimintaa, mikä edistää kuona-aineiden poistumista ja auttaa näin ehkäisemään sairauksia.

4. Meloni

Meloni on kesähedelmä, jota syödään yleensä virkistävänä ruokana helteiden iskiessä.

 • Melonit ovat nestepitoisia hedelmiä, jotka koostuvat 86-prosenttisesti vedestä. Niistä saa myös kuitua ja antioksidantteja, jotka suojaavat soluja.
 • Melonia suositellaan elimistön elektrolyyttitasojen säätelyyn, erityisesti jos liiallinen hikoilu aiheuttaa niissä epätasapainoa.
 • Meloni parantaa lisäksi munuaisten toimintaa, mikä lisää virtsantuotantoa ja ehkäisee munuaistulehduksia.
 • Sen C-vitamiinipitoisuus parantaa immuunijärjestelmän terveyttä ja kaiken tämän lisäksi edistää vielä kollageenin muodostumista ihossa.

5. Vesimeloni

Vesimeloni nesteyttää elimistöä

Vesimelonin painosta 93 % on vettä. Se onkin yksi parhaista vaihtoehdoista elimistön nesteyttämiseen, eikä pelkästään suuren vesipitoisuutensa ansiosta, vaan myös siksi että se sisältää välttämättömiä kivennäisaineita.

 • Vesimelonissa on kaliumia, magnesiumia ja rautaa, joita kaikkia tarvitaan elimistön elektrolyyttitasapainon ylläpitämiseen.
 • Sen A- ja C-vitamiinit parantavat ihon terveyttä ja vähentävät kudosten ennenaikaista heikentymistä.
 • Vesimeloni on luonnollinen diureetti, joka edistää elimistöön kertyneiden nesteiden poistumista.
 • Se myös puhdistaa ja auttaa säätelemään veren pH-arvoa.

6. Greippi

Greipit ovat hyvin nestepitoisia hedelmiä, sillä yli 85 % niiden painosta on vettä. Greipit ovat sitrushedelmistä myös vähäkalorisimpia ja sisältävät lisäksi vitamiineja ja välttämättömiä kivennäisaineita.

 • Greippiä suositellaan ruokavalioon painonpudotuksen aikana, sillä se pitkittää kylläisyydentunnetta ja auttaa edistämään myrkkyjen poistumista.
 • Sillä on diureettisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, joista voi olla hyötyä lihasten ja nivelten terveydelle.
 • Sen antioksidantit parantavat solujen uudistumisprosessia, mikä ehkäisee ennenaikaista vanhenemista.

7. Persikat

Persikat ovat nestepitoisia hedelmiä

Herkullisesta ja makeasta maustaan tunnetut persikat ovat energiaa antavia ja nestepitoisia hedelmiä, joista on apua elimistön ravitsemisessa.

 • Niiden koostumuksesta 89 % on vettä, ja ne sisältävät myös A- ja B-ryhmän vitamiineja.
 • Niiden sisältämät karotenoidit ja polyfenolit auttavat suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä, ehkäisten kudosten heikkenemistä.
 • Persikoilla on ruoansulatusta edistäviä ja prebioottisia ominaisuuksia, joita suositellaan ummetuksen lievittämiseen.
 • Persikat auttavat puhdistamaan maksaa ja ovat avuksi ihon suojaamisessa myrkkyjen vaikutuksilta.

Syötkö näitä hedelmiä säännöllisesti? Jos sinun on vaikea juoda riittävästi vettä, syö enemmän edellä mainittuja hedelmiä niin pysyt nesteytettynä ja terveenä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Puhdista elimistö papaijalla ja ananaksella
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Puhdista elimistö papaijalla ja ananaksella

Myrkkyjä on hyvä poistaa puhdistuskuurilla, jotta pysyt terveenä pidempään. Puhdista elimistö tällä papaija- ja ananashoidolla!
Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.