3 vesimelonin yllättävää hyötyä

· huhtikuu 11, 2018
Oletko kuullut vesimelonin monista ällistyttävän hyvistä hyödyistä terveydelle? Jatka lukemista, sillä nyt saat tarkempaa tietoa tämän herkullisen hedelmän loistavista ominaisuuksista!

Jotkut ruoat ovat varsinaisia luonnon lahjoja. Herkullisen makunsa lisäksi nämä tuotteet tarjoavat keholle mahtavia ominaisuuksia sekä antavat runsaasti ravinteita. Vesimeloni on yksi tällainen luonnontuote, ja tällä kertaa haluammekin kertoa tämän hedelmän loistavista ominaisuuksista tarkemmin.

Vesimelonissa on runsaasti antioksidantteja, ravinteita sekä A- ja C-vitamiineja. Sitä voi nauttia mehun muodossa ja tietysti sellaisenaan, ja jälkimmäisessä muodossa sitä voidaan syödä esimerkiksi aterioilla lisukkeena. Se sisältää lykopeenia ja beetakaroteenia, jotka auttavat estämään ja hoitamaan syöpää.

Mitä kypsempää vesimeloni on, sitä enemmän hyötyjä se ihmisen keholle tarjoaa. 90 % kypsästä vesimelonista koostuu vedestä, ja tämän vuoksi kyseessä onkin hedelmä, joka on aivan loistava apu eräiden ongelmien hoidossa – näihin kuuluvat esimerkiksi vakava nestepuutos, munuaisten häiriöt ja anemia.

Tässä artikkelissa kerromme kolmesta ominaisuudesta, jotka sisältyvät tämän hedelmän lukuisiin loistaviin lahjoihin – jatka siis lukemista ja ota vesimeloni osaksi arkesi tottumuksia!

Vesimelonin ällistyttäviä terveyttä parantavia ominaisuuksia

1. Se vahvistaa sydäntä

lääkäri ja sydän

Vesimeloni sisältää sitrulliinia, joka muuntuu arginiiniksi. Nämä kaksi aminohappoa parantavat valtimoiden kuntoa, ja ne tekevät verenkierrosta tehokkaamman sekä kohentavat yleisesti ottaen verisuonten ja sydämen kuntoa.

Arginiini ja sitrulliini ovat välttämättömiä tekijöitä typpioksidin tuotannon kannalta – se edistää suonten joustavuutta.

Lue aiheesta lisää: 7 helppoa muutosta sydämen ja verisuonten kunnon parantamiseksi

2. Se hoitaa erektio-ongelmia

pariskunta syö vesimelonia

Vaikka tämä kuulostaakin kummalliselta, vesimelonilla on samanlaisia ominaisuuksia kuin verisuonten laajentamiseksi käytetyillä lääkkeillä. Näitä lääkkeitä hyödynnetään verisuonten häiriöiden hoidossa.

Ongelmana vesimelonin kanssa on kuitenkin se, että ei ole saatavilla mitään tarkkoja ohjeita oikeaa määrää koskien, jotta tätä ongelmaa voitaisiin hoitaa kyseisellä hedelmällä.

Vesimeloni on kuitenkin hyvin suositeltava tuote kaikille niille, jotka kärsivät tästä häiriöstä, joten kannattaa kokeilla!

Lue aiheesta lisää: Merkkejä huonosta verenkierrosta

3. Se antaa suuren joukon ravinteita

mineraalit ja muut

Vesimeloni tunnetaan hyvin sen nestettä poistavasta vaikutuksesta, kuten myös sen kosteuttavasta kyvystä. Sen loistavasta ravinnepitoisuudesta ei kuitenkaan tiedetä yhtä laajalti.

Sen lisäksi, että se antaa loistavaa makua, vesimeloni tarjoaa suuret määrät monia ravinteita. Se tuokin tässä mielessä hyötyä niin tehokkaasti, että vain harvat hedelmät pystyvät kilpailemaan sen kanssa.

Jo 100 grammaa vesimelonia antaa nimittäin seuraavan määrän ravinteita:

•  hiilihydraatteja 8 g

•  proteiineja 6 g

•  rasvaa 2 g

•  kaloreita 30 g

•  kuitua 5 g

•  A-vitamiinia 570 IU

•  kaliumia 112 mg

•  magnesiumia 11 mg

•  rautaa 2 mg

•  muita vitamiineja: B1-, B2-, B3- ja B6

•  muita mineraaleja: mangaania ja fosforia

Hyötyihin liittyen tulee myös pitää mielessä, että vesimelonia syödään yleensä paljon enemmän kuin vain 100 gramman verran – siten onkin selvää, että tämä eksoottinen hedelmä on aivan loistava apu elimistön terveyden parantamiseksi. Vesimelonia suositellaan ehdottomasti urheilijoiden ruokavalion osaksi, ja tämä koskee etenkin hyvin vaativaa urheilua harrastavia.

Tiesit varmasti jo entuudestaan kuinka herkullista ruokaa vesimeloni on, mutta nyt kun tiedät kaikista sen ällistyttävistä kyvyistä terveyden kohentamisessa, katsotko tätä värikästä hedelmää eri silmin? Alatko nauttia sitä useammin, jotta voisit hyötyä kaikista sen tehokkaista ominaisuuksista?

Ota siis vesimeloni suuremmaksi osaksi arjen ruokavaliotasi – saat siitä erittäin tehokkaan työkalun terveytesi parantamiseksi monessakin mielessä!