Paras ruokavalio niveltulehduksesta kärsiville ihmisille

elokuu 28, 2018
Lääkärin kaikkien suositusten seuraamisen lisäksi on tärkeää tehdä joitakin muutoksia ruokavalioosi auttaaksesi kehoasi selviämään niveltulehduksen oireista.

Niveltulehdus on lääketieteellinen ongelma, joka aiheuttaa tulehdusta ja nivelten kulumista. Sen takia se voi olla hyvin kivuliasta ja on suositeltavaa ottaa lääkkeitä sen edistymisen ehkäisemiseksi. Jos kärsit tästä sairaudesta, lue nyt sopivasta ruokavaliosta niveltulehduksesta kärsiville ihmisille.

Vaikka ruokavaliota voikin olla vaikea seurata, suosittelemme sinua kokeilemaan. Mieti niitä mahdollisia epämukavia ja kivuliaita seurauksia, jos et kokeile. Seuraa myös kaikkia lääkärisi neuvoja ihanteellisen elämänlaadun ylläpitämiseksi.

Ruoat, jotka niveltulehduksesta kärsivien ihmisten ruokavaliosta tulisi löytyä

Taistellaksesi tämän sairauden aiheuttamia ongelmia vastaan, kehotamme sinua kiinnittämään paljon huomiota siihen mitä syöt. Yritä sisällyttää enemmän seuraavia ruokia:

Lohi

Ensimmäinen ruoka, joka niveltulehduksesta kärsivien ihmisten ruokavaliosta tulisi löytyä, on lohi. Se johtuu siitä, että se on täynnä Omega-3 -rasvahappoja, joilla on tulehduksen vastainen vaikutus.

On suositeltavaa syödä kaksi annosta lohta viikossa saadaksesi siitä parhaimman hyödyn. Mikäli sinulla ei ole varaa siihen, voit korvata sen tai osan siitä tonnikalalla tai sardiineilla.

Soija

ruokavalio niveltulehduksesta kärsiville: soijapavut ja tofu

Jos olet valinnut kasvissyöjän elämäntyylin, kala ei välttämättä ole vaihtoehto sinulle. Siinä tapauksessa kokeile soijapapuja ja niiden muunnelmia.

Tämä palkokasvi on täynnä Omega-3 -rasvahappoja ja voit syödä sitä monissa eri muodoissa, kuten:

  • Tofuna
  • Pavunversoina
  • Papuina
  • Maitona

Soija on erittäin täydentävä ruoka, koska se on vähärasvainen ja siinä on paljon kuituja ja proteiinia. Sen takia se hoitaa tulehdusta ja parantaa yleistä terveyttäsi.

Sinua saattaa kiinnostaaLihasten kasvattaminen tämän vegaaniruokavalion avulla

Koska se on niin monipuolinen ainesosa, voit syödä sitä minkä päivän aterian kanssa tahansa. Sinun tarvitsee vain opetella yhdistämään se muiden ainesosien kanssa.

Korkealaatuiset kasvisöljyt

Tiedämme jo, että ekstraneitsytoliiviöljy sisältää terveellisiä rasvoja sydämelle ja tulehdusta vastaan taistelemiseen. Se ei kuitenkaan ole ainoa.

Suurimmalla osalla kasvisöljyistä on samat ominaisuudet. Ne tarjoavat myös niiden pähkinöiden tai siementen tuomat edut, joista niitä uutetaan.

Kaksi hyvää vaihtoehtoa oliiviöljylle ovat avokadoöljy ja auringonkukkaöljy. Molemmat sisältävät enemmän Omega-3:a kuin oliiviöljy ja ne antavat ruoalle uuden maun.

Ruoat, joita niveltulehduksesta kärsivien ihmisten tulisi vältellä

Ruoat, joita sinun tulisi vältellä kaikin keinoin vähentääksesi tulehduksen vaikutusta ovat muun muassa:

Paistetut ja prosessoidut ruoat

Uppopaistettujen ruokien kulutuksen vähentäminen on avainasemassa niveltulehduksesta kärsivien ihmisten ruokavaliossa. Se johtuu siitä, että nämä ruoat lisäävät tulehduksia ja niiden aiheuttamia ongelmia.

ruokavalio niveltulehduksesta kärsiville: vältä uppopaistettuja ruokia

Sen sijaan suosittelemme sinua valitsemaan ruokia jotka on höyrytetty, grillattu, keitetty tai paistettu uunissa. Ymmärrämme, että joissakin kodeissa se voi olla haasteellista tavoista johtuen. Tarvitset vain hieman tahdonvoimaa saavuttaaksesi toivottuja tuloksia.

Jos sinusta on todella vaikea tehdä nämä muutokset, hae apua ravitsemusasiantuntijalta, joka voi suunnitella sinulle tarkoitetun ruokasuunnitelman. Se on sijoitus joka antaa mahtavia tuloksia, ja muutamassa kuukaudessa voit tehdä sen itse ilman apua.

Sokerit ja makeutusaineet

Muita ainesosia, joita niveltulehduksesta kärsivien ihmisten tulisi vältellä, ovat sokerit, makeutusaineet ja niin edelleen. Valitettavasti ne ovat yleisiä ainesosia suurimmassa osassa ostamissamme tuotteissa.

Siitä syystä paras asia sinulle olisi panostaa luontaistuotteisiin ja valmistaa kaikki ruokasi itse. Muista, että makujen lisäämiseksi tai parantamiseksi voit hyödyntää orgaanista hunajaa, vaahterasiirappia, agavesiirappia tai steviaa.

Lue myös7 muutosta, jotka huomaat lopettaessasi sokerin syömisen

Toinen vaihtoehto on maustaminen. Yritä hyödyntää eri yrttejä (kuten minttua tai basilikaa), luontaisia makeutusaineita (kuten vaniljaesanssia) ja mausteita (kuten tähtianista, kardemummaa ja niin edelleen).

Maitotuotteet

ruokavalio niveltulehduksesta kärsiville: vältä maitotuotteita

Niveltulehduksesta kärsivien ihmisten tulisi välttää maitotuotteita niin paljon kuin mahdollista. Tämä ruokaryhmä voi aiheuttaa ärsytystä ja tulehdusta nivelten ympärille.

Niin ei kuitenkaan tapahdu kaikissa tapauksissa, joten sinun tulisi kiinnittää huomiota siihen kärsitkö tästä ongelmasta vai et.

Jos sinun täytyy vältellä maitotuotteita, muista lisätä proteiinia lihan tai muun proteiinipitoisen ruoan muodossa.

UUTISIA VERKOSSA