Lisää proteiininsaantiasi näillä 7 ruoalla

helmikuu 12, 2018
Proteiinin määrän lisääminen ravinnossa on hyväksi aineenvaihdunnalle, ja näin saat lisää energiaa sekä pystyt lisäksi tekemään hiuksistasi ja ihostasi vahvemmat.

Proteiini on yksi kaikkein tärkeimmistä tekijöistä jokaisessa terveyden kohentamiseen tarkoitetussa ruokavaliossa. Onkin hyvin tärkeää syödä runsaasti proteiinia, sillä se on yksi kehon ensisijaisista energianlähteistä, ja se on tärkeä tekijä myös siksi, että se toimii monissa kehon järjestelmissä.

Se on itse asiassa elintärkeä osa tervettä aineenvaihduntaa, ja se osallistuu myös lihasmassan muodostamiseen.

Proteiinin määrän lisääminen ravinnossa mahdollistaa kylläisyydentunteen pitkittämisen, ja proteiinin lisääminen on hyvä tapa pudottaa painoa ilman, että tuntisit itsesi aina nälkäiseksi.

Sillä on myös olennainen rooli kauneutta koskien, sillä se auttaa pitämään hiusten ja ihon terveyden hyvänä.

Parasta tässä kaikessa on se, että sitä saadaan monesta eri ruoasta, joten on hyvin helppoa sisällyttää proteiinia arjen ruokavalioon.

Seuraavassa kerromme parhaista vaihtoehdoista proteiinin määrän lisäämiseksi aterioilla – tässä tulevat seitsemän oivaa vaihtoehtoa, joita ei kannata ohittaa seuraavan kerran, kun käyt kaupassa!

1. Parmesanjuusto

parmesajuustossa proteiinia

Parmesan on juusto, jossa on merkittävä määrä hyvälaatuista proteiinia, joka lisää energian määrää sekä pitää olosi kylläisenä.

 • Sadassa grammassa parmesania on 38 grammaa proteiinia. Siksi tämä juusto onkin loistava apu, jotta pystyisit antamaan kehollesi kaiken sen, mitä se päivittäin tarvitsee.
 • Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä tuote sisältää myös rasvaa, joten sen määrä kannattaa aina pitää kohtuullisena.

Lue aiheesta lisää: Aloita päivä energialla – 5 proteiinipitoista aamiaista

2. Kuivattu kinkku

Kuivattu kinkku on toinen tuote, josta saadaan hyvä määrä proteiinia, mutta sitäkin kannattaa syödä vain kohtuudella.

 • Se sisältää 21 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden, ja siinä on vähemmän rasvaa kuin muissa vastaavissa lihoissa.

3. Tonnikala

tonnikalassa on runsaasti proteiinia
Tonnikala on sekä herkullista että ravitsevaa ruokaa, ja se on hyvä vaihtoehto myös siksi, että siinä on melkoisen paljon proteiinia, mutta kuitenkin vain vähän kaloreita.
 • Saat 21,5 grammaa proteiinia sadasta grammasta tonnikalaa, ja lisäksi saat tästä kalasta Omega-3 -rasvahappoja ja mineraaleja.
 • Kun lisäät sen ruokavalioosi ja nautit sitä ainakin kahdesti viikossa, pystyt paremmin hallitsemaan ruokahaluasi sekä tukemaan hyvää sydämen ja lihasten terveyttä.

4. Kananrinta

Kananrinta on vähärasvaista lihaa, joka voi olla loistava lisä ruokavalioosi.

 • Se sisältää vain vähän kaloreita, mutta siitä saadaan kuitenkin 22 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden.
 • Vaikka saatkin proteiinia minkä tahansa tyyppisestä kananlihasta, juuri kananrinta on erityisen suositeltava, sillä siinä on vähemmän rasvaa kuin muissa osissa.

5. Soija

soija ja proteiini

Koska soijassa on vain vähän kaloreita ja runsaasti ravinteita, sitä suositellaan erittäin lämpimästi kaikille niille, jotka pyrkivät pudottamaan painoaan.

 • Se sisältää enemmän proteiinia kuin mikään muu palkokasvi, sillä siinä on 30 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden.
 • Tästä huolimatta soijaa tulisi kuitenkin syödä vain kohtuudella, ja lisäksi sitä kannattaa nauttia ravitsemusasiantuntijan ohjeiden mukaan, sillä soija on yhdistetty kilpirauhasen ongelmiin.

Lue aiheesta lisää: Tutustu intialaiseen painonpudotusruokavalioon

6. Pähkinät

Mantelit ja muun tyyppiset pähkinät ovat loistava vaihtoehto, jos haluat hallita ruoanhimoa tehokkaammin.

 • Niissä on 20 grammaa proteiinia sataa grammaa kohden, ja ne ovat myös hyvä Omega-3 -rasvahappojen lähde, kuten myös antioksidanttien lähde.
 • Voit kyllä syödä pähkinöitä joka päivä, kunhan pidät annokset kohtuullisen kokoisina.
 • Itse asiassa pähkinät ovat loistava välipala kaikille niille, jotka haluavat päästä kiloista eroon terveelliseen tapaan.

7. Gelatiini

gelatiini eli liivate

Nykyisin on saatavilla monen tyyppistä gelatiinia, eli liivatetta, ja tämä tuote ei ainoastaan ole hellävarainen lompakolle, vaan lisäksi siitä saadaan suuri määrä keholle elintärkeitä ravinteita.

 • Jokaisessa sadassa grammassa on 84 grammaa proteiiniaja lisäksi gelatiinissa on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.
 • Siksi, että tämä tuote sisältää niin runsaasti proteiinia, sitä onkin mukana monissa ravinnelisissä.
 • Etuna on se, että gelatiini ei sisällä kovinkaan suurta määrää kaloreita, ja se auttaa pitämään lihakset ja nivelet vahvoina.
 • Sitä voidaan jopa käyttää hius- tai ihonaamioiden osana paikallisissa hoidoissa.

Kuinka usein syöt tässä artikkelissa mainitsemiamme tuotteita, joissa on runsaasti proteiinia? Tämä tekijä on hyvin tärkeä osa ihmisen ruokavaliota, joten sitä kannattaa syödä enemmän. Varmista kuitenkin, että tasapainotat saamasi proteiinin muiden ravinteiden kanssa – pidä siis huolta siitä, että ruokavaliosi koostuu erilaisten hyvien ruokaryhmien tuotteista!

UUTISIA VERKOSSA