Ihon kiinteyttäminen luonnollisesti

Oletko huolissasi ihosi veltostumisesta kasvoilla tai vartalossa? Seuraavilla vinkeillä ihon kiinteyttäminen tehostuu luonnollisilla tavoilla.
Ihon kiinteyttäminen luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihon kiinteyden väheneminen voi vaikuttaa ihmisen itsetuntoon. Velttous voi johtua esimerkiksi painonpudotuksesta, raskaudesta, ravinnepuutoksista tai ikääntymisestä. Usein tilanne liittyy jatkuvaan auringolle altistumiseen ja epäterveellisiin elintapoihin. Ihon kiinteyttäminen jälleen nuorekkaammaksi onkin monen toivelistalla.

Syyt ihon veltostumiseen ovat siis monet, mutta useimmiten ihon kiinteyttäminen ei ole helppoa, oli velttouden aiheuttaja mikä tahansa. Terveelliset elintavat ovat suureksi avuksi, jotta saataisiin tuloksia aikaan luonnollisin konstein.

Ihon kiinteyttäminen luonnollisesti: 6 vinkkiä

Nykyisin on lukemattomia tuotteita ja tekniikoita, jotka lupaavat vähentää ihon velttoutta ja tehdä siitä nuorekkaamman ja hehkeämmän. On kuitenkin myös täysin luonnollisia vaihtoehtoja niille, jotka haluavat välttää teollisia kosmetiikkatuotteita.

Kiinnostuitko? Laita seuraavat neuvot muistiin ja kokeile kotona!

1. Kotitekoiset kiinteyttävät voiteet

ihon kiinteyttäminen

On monen tyyppisiä luonnollisia ja perinteisiä ihoa kiinteyttäviä hoitoja. Vaikka teolliset tuotteet saavat usein aikaan tehokkaita tuloksia, monet luonnollisetkin hoidot toimivat.

Vaikutukset ovat hienovaraisemmat, mutta moni luonnontuote oikeasti lisää ihon kauneutta ja nuorekkuutta, mikäli käyttö on johdonmukaista.

Voiteita valmistaaksesi voit käyttää esimerkiksi sheavoita, appelsiiniöljyä ja E-vitamiinia. Nämä kaikki tarjoavat ravinteita sekä tekevät ihostasi kosteutetun ja tiukemman.

2. Ravinnelisät

Mikään lisä ei voi kiinteyttää velttoa ihoa yhdessä yössä. Jotkut tällaiset tuotteet kuitenkin auttavat säännöllisesti käytettyinä. Esimerkiksi eräs vuonna 2015 tehty tutkimus esittää, että kollageenilisät voivat oikeasti vähentää ihon ikääntymisen merkkejä.

Kannattaa nauttia C-vitamiinilisää, sillä kyseinen ravinne on avainroolissa kehon kollageenituotannon kannalta.

3. Liikunta

liikunta

Liikunta tarjoaa erittäin suuret terveyshyödyt, ja se muun muassa parantaa ihon ulkonäköä.

Yksi parhaista tavoista kiinteyttää ihoa luonnollisesti on harrastaa säännöllisesti liikuntaa. Näin torjut rasvan kertymistä ja edistät lihasmassan syntyä. Nämä vaikutukset edistävät ihon pysymistä kiinteänä ja torjuvat ennenaikaisia ryppyjä.

Ajanpuute on vain tekosyy, sillä jo 20 minuuttia päivässä riittää.

4. Hieronta

Ihon hieronta säännöllisesti voi kiinteyttää ihoa siksi, että näin aktivoidaan verenkiertoa ja autetaan pitämään kudokset hyvässä kunnossa.

Erään tutkimuksen mukaan hieronta hierontavälineen avulla voi tehostaa ryppyvoiteiden vaikutuksia iholla.

Tietysti voit käyttää hieronnassa myös eteerisiä öljyjä, kiinteyttäviä voiteita ja muita hoitotuotteita. Muista kuitenkin, että tulokset eivät näy yhdessä yössä, joten tässä tulee olla johdonmukainen.

5. Runsaampi vedenjuonti

vedenjuonti

Jatkuva nesteytys estää ryppyjen muodostumista sekä pitää ihon muutenkin hyvässä kunnossa.

Vaikka päivittäinen vedenjuonti ei voikaan täysin poistaa ihon velttoutta, se on tärkeä asia tämän pulman välttämiseksi. Jos siis haluat kiinteyttää ihoasi luonnollisesti, varmista että juot päivittäin riittävästi vettä ja terveellisiä juomia.

Veden määrä, jonka ihminen tarvitsee, riippuu iästä, painosta ja elintavoista. Yleisesti ottaen asiantuntijat suosittelevat 6-8 lasillista eli kahta litraa päivässä. Hyötyjen lisäämiseksi nauti vettä tyhjään vatsaan ja mieluiten myös sitruunamehun kera.

6. Kunnollinen ravinto

Olet varmasti kuullut sanonnan “olet mitä syöt”. Vaikka moni ei kyseiseen sanontaan uskokaan, hyvä ravinto on edellytys, jotta ihon kiinteyttäminen olisi mahdollista ja ikääntymisen vaikutuksia voitaisiin estää. Varmista siis hyvä vitamiinien, mineraalien, proteiinien  ja antioksidanttien saanti, jotta voisit estää oksidatiivisen stressin haittoja ihollasi.

Lisää ruokavalioosi runsaasti seuraavia tuotteita:

  • tuoreet hedelmät ja kasvikset
  • kala ja vähärasvaiset lihat
  • pähkinät ja siemenet
  • vesi ja haudukkeet
  • täysjyväviljat ja palkokasvit (kohtuullisissa määrissä)

Jos ihosi veltostuminen huolestuttaa ja rypyt ärsyttävät, älä jätä luonnollisia apukeinoja käyttämättä. Mikäli otat nämä osaksi arjen rutiinejasi, pystyt varmasti huomaamaan eron ihosi hehkeydessä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.