Auttaako vedenjuonti laihtumaan? Myytit ja totuudet

8 joulukuun, 2018
Auttaako vedenjuonti todella laihtumaan? Jatka lukemista ja ota selvää!

Kuinka paljon vaivaa näet pudottaaksesi painoasi? Saatko haluamiasi tuloksia? Uskotko juovasi riittävästi vettä? Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka vedenjuonti auttaa laihtumaan.

Tulet huomaamaan, että vedenjuonti ei ainoastaan pidä elimistöä nesteytettynä ja elimiä tasapainossa, vaan se myös edistää painonpudotusta ja parantaa tuloksia. Jos sinun on vaikea juoda vettä, saatat lopultakin löytää motivaation alkaa nauttia sitä.

Vedenjuonti auttaa polttamaan ylimääräisiä kaloreita

Moni ihminen antaa itsensä syödä jotain hyvin kaloripitoista, koska he ajattelevat polttavansa sen myöhemmin pois liikunnalla. Jos olet yksi näistä ihmisistä, pidä mielessä, että vedenjuonti auttaa laihtumaan ja vähentämään ylimääräisiä kaloreita nopeasti.

Tämä pätee nuoriin tai keski-ikäisiin aikuisiin, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin juoda noin puoli litraa vettä ennen ruokailua.

Vedenjuonti ennen ateriaa hillitsee nälkää

Suosittelemme tietysti lisäämään hieman liikuntaa painonpudotuksen edistämiseksi. Aloita ensin juomalla puoli litraa vettä ja kävelemällä 30 minuuttia.

Vedenjuonti ennen ateriaa vähentää ruokahalua

Oletko kuullut, että vedenjuonti ennen ateriaa auttaa pudottamaan painoa ja vähentämään ruokahalua? Tämä on totta, mutta on joitakin huomioon otettavia seikkoja.

On todistettu, että veden juominen puoli tuntia ennen ateriaa auttaa vähentämään energiansaantia. Muista, että ylimääräinen energia voi varastoitua rasvaksi kehoon, jos sitä ei käytä.

Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia. Tehdyissä tutkimuksissa havaittiin, että tätä tapahtuu enemmän vanhemmilla aikuisilla. Naisia pyydettiin juomaan vettä 375 ml ja miehiä 500 ml puoli tuntia ennen ruokailua.

Jos siis olet vanhempi aikuinen ja yrität karistaa muutaman ylimääräisen kilon, juo vettä ennen aterioita.

Vesi kiihdyttää aineenvaihduntaa

Jos olet sellainen henkilö, joka yrittää jatkuvasti saavuttaa ihannepainoaan, tiedät jo luultavasti aineenvaihdunnan merkityksen painon kannalta. Aineenvaihduntaa kannattaa vilkastaa painon pudottamiseksi, ja vedestä voi olla tässä apua.

Vedenjuonti kiihdyttää aineenvaihduntaa

Olemme puhuneet aiemmin joistakin strategioista aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi tai parantamiseksi. Vedenjuonti on yksi parhaista tavoista tehdä tämä. On osoitettu, että 1,5 litraa vettä voi auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa 30 %.

Veden lämpötila oli 2237 celsiusastetta, eli se oli lämmintä tai lievästi kuumaa. Tämä on tärkeää, sillä tällaiset lämpötilat pakottavat elimistön tekemään kovemmin töitä palauttaakseen normaalin lämpötilansa.

Kokeeseen osallistuneet ihmiset sanoivat myös tunteneensa olonsa energisemmiksi. Tämä on hyvin positiivista, jos sinun on vaikea aloittaa liikuntarutiinia jatkuvan väsymyksen takia.

Jos haluat saada parhaat hyödyt irti vedenjuonnista, suosittelemme juomaan päivittäiset kaksi vesilitraa lämpimänä tai kuumana. Se voi olla aluksi hieman vaikeaa, mutta muutamassa viikossa olet jo tottunut siihen.

Vedenjuonti auttaa laihtumaan ja estämään nälkää

Ihmiset puhuvat usein siitä, kuinka janon voi sekoittaa nälkään. Itse asiassa monet ihmiset juovat ensin lasillisen vettä ollessaan nälkäisiä. Mutta auttaako vedenjuonti todella laihtumaan?

Vedenjuonti auttaa pudottamaan painoa

Jos luulet, että tämä on vain myytti eikä siinä ole mitään järkeä, sinun on hyvä tietää, että se on oikeasti totta. Elimistö voi sekoittaa janon nälkään, ja tästä tietämättömänä saatat syödä liikaa kaloreita.

Siispä seuraavaksi kun tunnet olevasi nälkäinen, juo ensin lasillinen vettä. Kokeile huoneenlämpöistä vettä aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi. Odota sitten noin 20 minuuttia ja katso mitä tapahtuu. Jos näläntunne katoaa, kyseessä oli vain jano. Muutoin syö jotain terveellistä ja ravitsevaa.

Muista, että vettä tulisi juoda vähintään 2 litraa päivässä elimistön pitämiseksi nesteytettynä.