10 ruokaa, jotka poistavat ryppyjä

Ulkoisten hoitojen lisäksi on olemassa joitakin ruokia, jotka voivat auttaa taistelemaan ryppyjä vastaan sisältä käsin sisältämiensä ravintoaineiden ansiosta. Kokeile niitä!
10 ruokaa, jotka poistavat ryppyjä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Aika ei ole ainoa syy pelättyihin ryppyihin. On olemassa muitakin tekijöitä, jotka voivat vahingoittaa ihoa monin eri tavoin ja saada aikaan näppyjä, ärsytystä ja ryppyjä. Tänään esittelemme tehokkaita konsteja jotka poistavat ryppyjä.

Luonnolliset vaihtoehdot jotka poistavat ryppyjä

Kosmetiikkateollisuus on kehittänyt runsaasti erilaisia menetelmiä ja hoitoja vähentämään tai poistamaan kokonaan näitä ikääntymisen merkkejä. Jos valitset itsellesi niistä jonkun, sinun tulisi pitää budjetti mielessäsi. Nämä hoidot eivät kuitenkaan ole ainoa vaihtoehtosi.

Ruoalla on perustavanlaatuinen merkitys terveytemme kaikilla osa-alueilla, ja tässä artikkelissa kerromme niistä ruoista, jotka ovat kaikkein hyödyllisimmät ryppyjen poistamisessa.

1. Kala

kalan öljyt poistavat ryppyjä

Ensimmäinen ruoka, jota sinun tulisi syödä vähentääksesi ryppyjä, ovat kylmän veden kalat kuten lohi, sardiinit, silakka ja taimen.

Ne ovat kaikki loistavia proteiinin lähteitä. Proteiini on erittäin tärkeää ihon ylläpidon ja uusiutumisen kannalta.

On suositeltavaa syödä viikottain vähintään yksi annos kalaa, jossa on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja.

2. Oliiviöljy

On tärkeää sisällyttää ruokavalioon hyviä rasvoja. Niissä on rasvahappoja kuten Omega-3:a, muiden ravintoaineiden ja vitamiinien lisäksi.

Ekstra-neitsytoliiviöljy sisältää oleiinihappoa, joka auttaa kosteuttamaan ihoa ja häivyttämään ryppyjä.

3. Vesikrassi

vesikrassit poistavat ryppyjä

Vesikrassi sisältää suuren määrän kaliumia, mistä syystä se on hyödyllinen happamuuden selättämisessä ja veren puhdistamisessa.

Vesikrassi voikin siis olla loistava apu iho-ongelmia vastaan taistelemisessa.

4. Kurkuma

Kurkuma on yksi loistava ruoka-aine, joka voi auttaa poistamaan ryppyjä, ja se on myös erinomainen tulehdusta lievittävä aine antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Se auttaa myös lisäämään glutationi-S-transferaasi -entsyymejä veressä. Tämä on elintärkeä proteiini, joka puhdistaa elimistöä ja auttaa pitämään ihon puhtaana, kiinteänä ja terveenä.

5. Mustikat

 

mustikat poistavat ryppyjä

Tiedetään hyvin, että mustikat sisältävät runsaasti antioksidantteja, mutta sinun olisi hyvä tietää myös se, että ne ovat lisäksi herkullinen keino:

 • Poistaa ryppyjä
 • Suojella ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta
 • Hoitaa DNA-vaurioituneita soluja
 • Torjua ihon veltostumista

6. Tumma suklaa

Kaakao suojelee ihoa auringon haittavaikutuksilta ja ehkäisee näin ollen ennenaikaista vanhenemista.

Tummassa suklaassa on runsaasti antioksidantteja, jotka – kuten jo tiedämme – ovat välttämättömiä ihon hyvinvoinnin kannalta.

 • Tumma suklaa ei ole ainoastaan loistava ruoka-aine ryppyjen ehkäisemisessä, vaan se auttaa myös pitämään huolta sydän- ja verisuonijärjestelmästä.
 • Tämä tarkoittaa sitä, että se voi myös auttaa vähentämään ateroskleroosin riskiä.

7. Meloni

verkkomelonit poistavat ryppyjä

Meloni on herkullinen hedelmä, jonka uskomattomat ominaisuudet auttavat pitämään ihon pehmeänä ja poistavat ryppyjä.

Koska se sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä beetakaroteenia, se ehkäisee auringon haittavaikutuksia ja auttaa pitämään ihon terveenä.

Lisäksi melonissa on paljon vettä, joka auttaa kosteuttamaan elimistöä. Tämä on myös välttämätöntä ihon kuivumisen ja juonteiden synnyn ehkäisemisen kannalta.

8. Kookos

Olemme jo puhuneet paljon kookosöljyn hyödyistä. Harvemmin kuitenkaan puhumme itse hedelmästä, vaikka se on loistava apu terveydelle.

Mitä ihoon tulee, kookoksen syöminen vahvistaa sen sidekudoksia. Tämä tekee ihosta pehmeän, kiinteän ja kimmoisan.

 • Jos rypyt ovat jo iso ongelma elämässäsi, voit levittää pienen määrän kookosöljyä niille suoraan.
 • Parhaiden tulosten saamiseksi hiero öljy ryppyihin pyörivin liikkein.

9. Avokado

avokadot poistavat ryppyjä

Avokadoissa on antioksidanttisia ja uudistavia ominaisuuksia, sillä ne sisältävät suuren määrän oleiinihappoa.

Avokado on herkullinen hedelmä, jota kannattaisi ehdottomasti syödä, jos haluaa häivyttää ryppyjä. Avokadoa voi myös käyttää naamiona suoraan iholla. Hyvä vaihtoehto on seuraava:

Ainekset

 • 1/2 kypsä avokado
 • 1 ruokalusikallinen kookosöljyä

Valmistus

 • Muussaa avokado.
 • Kun se on koostumukseltaan sosemaista, lisää kookosöljy ja sekoita hyvin.
 • Levitä naamio puhtaalle iholle ja anna vaikuttaa 20 minuuttia.
 • Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

10. Luonnonjogurtti

maustamattomat jogurtit poistavat ryppyjä

Luonnonjogurtissa olevat probiootit auttavat:

 • Säätelemään immuunipuolustusta
 • Hillitsemään tulehdusta
 • Vähentämään tulehdussairauksia kuten aknea
 • Poistamaan ryppyjä

Kun syöt maitotuotteita, sinun kannattaa valita terveellisempiä vaihtoehtoja, kuten luonnonjogurttia tai kefiiriä. Niitä ei kuitenkaan tulisi syödä liikaa, sillä silloin saatat lisätä insuliinitasoja ja näin ollen hormoneja, jotka voivat johtaa aknen puhkeamiseen.

Yksi kupillinen jogurttia päivässä on suositeltava annos. Pyri lisäämään se ruokavalioosi, niin alat huomata muutoksia ihossasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mekić, S., Jacobs, L. C., Hamer, M. A., Ikram, M. A., Schoufour, J. D., Gunn, D. A., … Nijsten, T. (2019). A healthy diet in women is associated with less facial wrinkles in a large Dutch population-based cohort. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2018.03.033
 • Schagen SK, Zampeli VA, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Discovering the link between nutrition and skin aging. Dermatoendocrinol. 2012;4(3):298–307. doi:10.4161/derm.22876
 • Cho S. The Role of Functional Foods in Cutaneous Anti-aging. J Lifestyle Med. 2014;4(1):8–16. doi:10.15280/jlm.2014.4.1.8
 • Lee, D. E., Huh, C. S., Ra, J., Choi, I. D., Jeong, J. W., Kim, S. H., … Ahn, Y. T. (2015). Clinical evidence of effects of Lactobacillus plantarum HY7714 on skin aging: A randomized, double blind, placebo-controlled study. Journal of Microbiology and Biotechnology. https://doi.org/10.4014/jmb.1509.09021

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.