Elämäntapa

Tässä osiossa löydät uusimmat muoti- ja sisustustrendit, vinkkejä saadaksesi kodin uuteen uskoon, ideoita keittiöön, makuuhuoneeseen… Jos pidät kierrätyksestä sisustuksessa tai etsit uusia ideoita puutarhaan tai parvekkeelle, tämä osio on sinulle.

Mitkä huumeet ovat maailman vaarallisimpia?

Huumeet ovat vaikea ongelma, johon liittyy paljon ristiriitoja. Maiden ja osavaltioiden välillä on eri menettelytapoja ja aineiden väärinkäyttöön liittyy hälyttäviä tarinoita kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Alumiinifolion käytön vaarat ruoanlaitossa

Huolimatta siitä, että vielä vähän aikaa sitten alumiinifolion käytön vaarat ruoanlaitossa eivät olleet kyseenalaisia, totuushan on ollut se, että alumiinifolio on keittiön kätevä apulainen. Toisaalta on kuitenkin keskusteltu paljon siitä, minkä puolen tulisi olla kosketuksissa ruokaan: alumiinifolion mattapinta vai kiiltävä…

Kodin esineitä, jotka vanhenevat

Tavallisesti varmistamme, että syömämme ruoka ei ole mennyt vanhaksi tai valitsemme ruokia, joiden viimeiseen käyttöpäivään on vielä aikaa. Sama pätee meikkiin, voiteisiin, talkkijauheeseen ja muihin päivittäistavaroihin. Mutta tiesitkö, että elintarvikkeiden lisäksi myös joillakin kodin esineillä on eräpäivänsä? Tähän artikkeliin olemme…

Tunkkaiselta haisevien vaatteiden puhdistaminen

Oletko koskaan pohtinut kuinka pääset eroon vaatteiden tunkkaisesta hajusta? Kuten monet ihmiset tietävät, kyseessä on hyvin yleinen ongelma, varsinkin ahtaissa tai kosteissa tiloissa. Jos vaatteet eivät kuivu hyvin tai ne laitetaan kaappiin kosteina, voivat ne alkaa haista tunkkaiselta.

Käytä kotitekoista tahranpoistajaa kodin pinnoille

Tiesitkö, että voit käyttää kotitekoista tahranpoistajaa kaikilla pinnoilla olevien tahrojen puhdistamiseen, kuten seinien ja huonekalujen? Vaikka useimmat ihmiset käyttävät tätä tuotetta rasvan poistamiseen keittiön työpöydiltä, on sillä myös monia muita mahdollisia puhdistustarkoituksia!

Näin teet itse hattutelineen

Tässä artikkelissa kerromme sinulla kuinka teet itse oman hattutelineen. Voit tietenkin käyttää sitä myös takeillesi, kauppakasseille, sateenvarjollesi tai mille vain muulle naulakkoon ripustettavalle asialle.

Näin poistat WC-pöntön pinttymät luonnollisesti

WC-pönttö on yksi niistä kodin elementeistä, joita pyrimme ylläpitämään desinfioituna. Ilmeisistä syistä tiedämme kuitenkin, että se on mikrobien ja kosteuden sekä muiden jäännösten keskipiste, jotka jollain tavoin pääsevät kosketukseen WC-pöntön pinnan kanssa. WC-pöntön pinttymät ovat inhottavia, ja tänään haluammekin antaa…

Pöydän koristelu: edulliset ja kauniit ideat

Oletko aikeissa järjestää illanistujaiset kotonasi? Tai kenties lounaan läheisille? Olipa tilanne mikä tahansa, pöydän koristelu ja kaunis kattaus täydentävät mukavaa yhteistä hetkeä! Asetelmien tekoon on monia erilaisia lähestymistapoja, jotkut yksinkertaisia, toiset monimutkaisempia ja luovempia.

4 siivousvinkkiä: näin saat hohtavan puhtaan kodin

Vaikka kotimme siivoaminen voi tuntua loputtomalta työltä, ei periksi kannata vielä antaa. Hohtavan puhtaan kodin saaminen ei vaadi valtavaa työtaakkaa, sillä seuraavien siivousvinkkien avulla voit kokeilla käytännössä – vaikka vain kerran viikossa – miten kotityöt nopeutuvat ja saavutat näin halutun…

Lastenhuoneen sisustus: helpot ja hauskat ideat

Lapsen makuuhuone on usein kuin pieni viidakko muuten melko siistissä kodissa. Siellä saattaa olla pysyvä värikynien, lelujen, kenkien ja vaatteiden sekamelska, joka peittää usein lattiankin. Jos huone on hyvin pieni, tilanne voi olla todella kaoottinen. Lastenhuoneen sisustus voi tällöin tuntua…

Helpota arkeasi ja tee kätevä ilmoitustaulu keittiöön

Haluaisitko pystyä selvittämään vaivatta, milloin kuukauden laskut erääntyvät? Tai tarvitaanko keittiöösi paikka, josta näkyisivät lastesi viikon aktiviteetit? Entäpä omat tapaamisesi ja menosi – onko kalenteri aina riittävän lähellä ja päivitetty? Ratkaisu kaikkien näiden asioiden saamiseksi yhteen paikkaan on tietysti ilmoitustaulu!

Itse tehdyt avaimenperät – kätevät ja luovat ideat

Kierrätys ja materiaalien muokkaaminen jonkin aivan uuden esineen aikaansaamiseksi on nykyään muodissa. Jos kaipaat koristetta avainnippuusi, sinun ei tarvitse lähteä sellaista ostamaan – itse tehdyt avaimenperät on helppo valmistaa kotoa löytyvistä, useimmissa talouksissa yleensä hukkaan menevistä materiaaleista.

Ruokailuvälineiden uusiokäyttö luovin tavoin

Kaikilla on varmasti vanhoja ruokailuvälineitä ja muita esineitä, joita emme enää käytä niiden varsinaisessa käyttötarkoituksessa. Voit hyödyntää näitä vanhoja esineitä ja antaa niille uuden, luovan elämän! Tänään katsotaan, miten ruokailuvälineiden uusiokäyttö onnistuu.

Viisi tuoksukukkaa pieneen puutarhaan

Yksi parhaista asioista elämässä on mennä ulos ja nauttia kauniin puutarhan tuoksusta. Puutarhat eivät ole miellyttäviä vain silmillemme, vaan myös muille aisteille; esimerkiksi hajuaistille. Tämä mielessä pitäen haluamme, että opit tuntemaan viisi kaunista tuoksukukkaa, jotka voit istuttaa suosikkipaikkaasi luoden pienen…