Logo image
Logo image

6 kehonosaa, joita hieromalla voit lisätä suuresti elämänlaatuasi

4 minuuttia
Hieronta on loistava apu kehon hyvinvoinnin lisäämiseksi. Jos hierot tässä artikkelissa mainitsemiamme kehonosia, saat suuret hyödyt, ja voit toteuttaa hierontaa omassa kodissasi - lue ja kokeile!
6 kehonosaa, joita hieromalla voit lisätä suuresti elämänlaatuasi
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kun ajattelet hierontaa, saatat automaattisesti saada mieleesi kuvan selän ja hartioiden “solmuja” ja jännitettä poistavasta käsittelystä. Hieronta voidaan kuitenkin keskittää mihin tahansa kehon alueelle, joka siitä hyötyy eniten.

Lue lisää ja opettele, kuinka rentouttava hieronta voi jopa parantaa elämänlaatuasi!

Voit kuitenkin nauttia hieronnan kaikista loistavista hyödyistä muillakin kehosi alueilla ja itse toteutettuna.

Haluatko tietää, mitä nämä alueet ovat ja kuinka tällainen hieronta tapahtuu? Jatka lukemista ja paranna omaa tai rakkaasi terveyttä miellyttävällä tavalla – ota avuksesi rentouttava hieronta!

Hieronta parantaa elämänlaatuasi

Some figure

Voit poistaa hieronnan avulla päivittäistä stressiä, vähentää selkäkipua, päästä eroon ahdistuksesta sekä jopa lievittää nesteen kertymistä kehoosi. Ja nämä ovat vasta muutamia hieronnan mahtavista elämänlaatua parantavista hyödyistä!

Vaikka onkin totta, että tarvitset tietämystä ja harjoittelua toisen ihmisen hierontaan, voit lisätä elimistön hyvinvointia tietyillä yksinkertaisilla liikkeillä.

Jotta voisit tehdä täysipainoista hierontaa, sinun täytyy ensimmäiseksi varmistaa mukava olo. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä huoneesi että käyttämäsi sängyn tai istuimen tulee olla mukavia.

Varmista myös, että lämpötila on oikea; ei liian kylmä eikä liian kuuma.

  • Voit valaista tilan kynttilöiden avulla.
  • Voit myös valita jonkin sopivan tuoksun tai eteeriset öljyt, joilla on rentouttavia vaikutuksia, kuten esimerkiksi laventeli.
  • Älä myöskään jätä huomiotta kuuloaistiasi ja tunnelmamusiikkia! Kappaleet, joissa ei ole sanoja ovat tähän tarkoitukseen hyviä – instrumentaaliset tai meditaatioon sopiva musiikki. Saatat haluat sellaisia ääniä, joissa kuuluu luonto (esimerkiksi sade, meren kuohunta, vesiputouksen kohina, lintujen laulu tai muu vastaava).

Erityiset öljyt ovat myös tarpeen hierontaan. Niitä on kuitenkin helppo hankkia, sillä erikoistuneet liikkeet tarjoavat tähän monen tyyppisiä vaihtoehtoja.

Tarkista, onko hieronnan saavan ihmisen iho herkkä tai tarvitseeko sinun ostaa jonkin tietyn tyypin öljyä. Miedoimmat vaihtoehdot tähän ovat manteli- ja jojobaöljy (tai sitten voit käyttää jopa vauvoille tarkoitettua öljyä).

Pyyhkeet ovat myös tärkeät, ja etenkin lämpiminä ne ovat hyödyllisiä. Käytä esimerkiksi mikroa niiden lämmittämiseen.

Kaikkein tärkein asia pyyhkeitä koskien on se, että ne peittävät hierottavan henkilön, ja lisäksi ne pitävät hänen olonsa mukavana silloin kun hierojan kädet ovat kylmät. Hieronnan lopuksi pyyhkeet ovat myös tarpeen liiallisen öljyn poistamiseksi.

Mitä alueita tulisi hieroa (ja mitä taas ei)?

Sen lisäksi että hieronta saattaa olla tarpeen jonkin lääketieteellisen syyn vuoksi, koskaan ei ole pahitteeksi saada 30-45 minuutin hierontaa kylpylältä tuntuvassa tilassa, jotta voitaisiin poistaa päivittäisen elämän aiheuttamia särkyjä ja kipuja.

Tiesitkö kuitenkaan sitä, että on sellaisia kehonosia, joihin tavallinen hieronta ei pääse käsiksi, mutta joita voit hieroa itse kotikonstein? Kun tiedät mitä nämä alueet ovat ja ryhdyt työstämään niitä, et koskaan enää tunne oloasi samaksi. Olet nimittäin paljon rentoutuneempi ja iloisempi!

Kiinnitä siis tarkkaa huomiota seuraaviin ohjeisiin, joissa kerromme kuudesta sellaisesta kehonosasta, joita sinun kannattaisi hieroa.

1. Pään yläosa

Yli puolet työssä käyvistä nykypäivän ihmisistä valittaa olevansa hyvin väsynyt työpäivän päätteeksi.

Päähän kohdistuva hieronta (tai tarkemmin sanottuna pään yläosaan suunnattu hieronta) saa aikaan miellyttävän tuntemuksen, sillä se rentouttaa kalloa samalla kun se aktivoi ihmisen verenkiertoa.

2. Kasvot

Some figure

Tämä hieronta ei ainoastaan auta sinua näyttämään nuorekkaammalta (sillä se tiukentaa ihoa), vaan se lisäksi auttaa sinua rentoutumaan. Jos olet siis hyvin stressaantunut tai ahdistunut, me suosittelemme pientä kasvohierontaa.

Se voi olla hyväksi myös päivittäisen uupumuksen, huolien tai jännityksen poistamiseksi.

3. Kallo

Olemme jo maininneetkin, että pään yläosan hieronta on hyödyksi terveyden kannalta. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa pään alue jota kannattaa hieroa, jotta oloa voitaisin kohentaa.

On hyvä muistuttaa itseään siitä, että stressin kertyminen luo terveysongelmia ja masennusta, ja kannattaakin kokeilla eräitä hoitoja tämän haitallisen ilmiön vähentämiseksi. Hieronta otsan ja pään yläosan välillä on ihanteellinen apu niille, joiden työ vaatii runsaasti keskittymistä ja suunnittelua.

Se on myös täydellinen apu niille, joilla on tulossa jokin koe tai joilla on sellainen työ, joka vaatii paljon keskittymistä ja ajanviettoa tietokoneen näytön edessä.

Voit tämän hieronnan avulla vähentää jännittyneisyyttä, poistaa huonoa mielialaa sekä parantaa unesi laatua. Kyseessä on todella loistava hierontamuoto, joten älä jätä käyttämättä tätä tilaisuutta kohentaa hyvinvointiasi oleellisesti!

4. Korvat

Some figure

Mikään ei ole yhtä hyvä apu kuin korvien hieronta silloin, kun haluat päästä rentoon tunnelmaan. Tiesitkö, että yksi pääsyistä stressiin on se melu, jota kuuluu joka ikinen päivä suurissa kaupungeissa?

Torvet, huudot ja kovalla soiva musiikki saavat aikaan lisää uupumusta ja ahdistuneisuuteen liittyviä ongelmia.

Sen sijaan hiljaisuus saa mielen rauhalliseksi sekä edistää negatiivisten ajatusten välttämistä, ja se myös vähentää aivojen käyttämää energiaa. Tämän vuoksi on sitten helpompi nukkua yöllä sekä keskittyä hyviin asioihin.

Tämä hieronta tulisi tehdä korvien takaosissa siten, että käytetään pyöriviä liikkeitä ja edetään myötäpäivään korvanlehtiä kohden.

5. Sormenpäät

Useimmiten ihmiset eivät hiero sormiaan, elleivät nämä kehonosat tunnu kipeiltä. Tämä on kuitenkin suuri virhe! Vaikka sormenpäät ovatkin kehon kestävimmät osat, ne ovat samalla hyvin herkät sekä tarvitsevat huomiota ja huolenpitoa.

Ne ovat täynnä hermopäätteitä, jotka voidaan saada rentoutetuiksi painelutekniikoiden avulla. Tämä on ihanteellinen apu niille, jotka viettävät päivänsä näpytellen tietokoneen näppäimistöä.

6. Takapuoli

Tämä on yksi kaikkein laiminlyödyimmistä alueista kehoissamme, sillä hieronta käsittää usein vain reisien alueen. Tämän kohdan hieronta on kuitenkin sekä miellyttävää että auttaa välttämään sitä epämukavuutta, jota tuntikausien verran istuminen aiheuttaa.

Kokeile eri kehonalueiden hierontaa itse, ja huomaa kuinka hieronta voi lisätä elämänlaatuasi luonnollisesti ja miellyttävällä tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.