6 rentoutusharjoitusta, joilla saat rauhallisen unen

marraskuu 3, 2016
Yritä välttää liikunnan harrastamista tai muuta piristävää aktiviteettia ainakin kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa, sillä ne saavat aikaan endorfiinien erittymisen, mikä pitää elimistön valppaana.

Tässä modernissa ja teknologiantäyteisessä maailmassa, jossa elämme, unihäiriöistä kärsivien ihmisten määrä on lisääntynyt. Tämä johtuu siitä, että elämämme on levotonta ja käytämme jatkuvasti elektronisia laitteita, jotka muuttavat monen ihmisen unen vaiheita. Tämän takia nukkumista on vaikea hallita.

Uniongelmat ovat yhteydessä moniin terveysongelmiin, ja jos nukkumisvaikeuksia ei osata hallita, se voi johtaa vakaviin fyysisiin ja psyykkisiin häiriöihin, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatuun.

Siksi on ehdottoman tärkeää, että lakkaat sivuuttamasta asiaa ja opettelet parantamaan unesi laatua saadaksesi kunnolla lepoa.

Rentoutusharjoitukset voivat olla loistava vaihtoehto, joka kannattaa pitää mielessä taistelussa unettomuutta vastaan ja parannettaessa unenlaatua. Ne auttavat poistamaan jännitystä kehosta ja valmistavat sitä hyvään, keskeytymättömään uneen.

Jos muutaman viime yön aikana et ole kyennyt nukkumaan kunnolla, älä jätä huomiotta näitä yksinkertaisia harjoituksia ja neuvoja unenlaadun parantamiseksi.

Rentoutusharjoitukset parempaan unenlaatuun

Ennen aloittamista

Vaihe 1. Etsi kotoasi paikka, jossa voit olla rauhassa, poissa melusta, ja pue päällesi jotakin mukavaa. Voit myös luoda sopivan tunnelman pehmeällä musiikilla, joka auttaa sinua keskittymään.

Vaihe 2. Voit harjoitella joko istuen tai maaten, kunhan mukavuus on etusijalla. Asennon ei koskaan pitäisi tuntua pakotetulta.

Rentoutusharjoitukset

Harjoitukset

  1. Jos olet mieluiten makuuasennossa, taivuta polviasi ja pidä jalkasi 20-30 cm:n etäisyydellä toisistaan. Näin selkäsi pysyy rentona. Jos sen sijaan suosit istuma-asentoa, tue päätäsi tuolin selkänojaan, sillä tulet tarvitsemaan jonkinlaista tukea harjoituksen aikana.
  2. Aseta yksi käsi vatsan päälle ja toinen ylävartalolle rinnan ja kaulan väliselle alueelle. Näin tunnet paremmin pallean liikkeen hengityksen aikana.
  3. Pidä silmäsi kiinni ja hengitä syvään ja hitaasti. Kuvittele mielessäsi reitti, jota hengityksesi kulkee liikkuessaan kehosi läpi.
  4. Huomaa, kuinka vatsaasi siirtyvä ilma liikuttaa vatsan päällä olevaa kättä, mutta rintakehä ei liiku. Kokeile pidättää hengitystä 3-4 sekuntia.
  5. Hengitä hitaasti ulos laskien samalla takaperin viidestä nollaan. Huomaa, kuinka vatsa palaa lepoasentoon.
  6. Toista näitä vaiheita muutaman minuutin ajan, keskittyen jokaiseen liikkeeseen. Alat vähitellen tuntea, kuinka koko kehosi alkaa rentoutua.

Huomio!

Jotta nämä hengitysharjoitukset auttaisivat rentoutumaan, on erittäin tärkeää, että kontrolloit hengityksesi rytmiä sekä sisään hengittämäsi ilman määrää jokaisen harjoituksen aikana.

Yritä noudattaa rauhallista, tauotettua hengitysrytmiä mahdollisuuksien mukaan. Liian syvään hengittäminen voi aiheuttaa huimausta, jos alat hyperventiloida tai jos elimistöösi pääsee liikaa happea.

Suositukset paremman unen kannalta

Tehostaaksesi näiden rentoutusharjoitusten vaikutuksia on hyvä muistaa myös muutamat suositukset, jotka auttavat saamaan paremman, keskeytymättömän unen.

Noudata aikataulua

aikataulu

Määritä aikataulu nukkumaanmenolle ja heräämiselle. Tämä totuttaa elimistösi nukkumaan häiriöttä aina tiettyinä aikoina.

Vältä päiväunia

15 minuutin päiväunista ei ole haittaa. Mutta tätä kauemmin ei kannata nukkua, eikä torkkua myöskään muutamaa tuntia ennen yöunia.

Tee makuuhuoneestasi unitemppeli

Nukkumapaikkasi tulisi olla miellyttävä, vailla elektronisia laitteita, ja siellä tulisi olla tarpeeksi pimeää ja hyvä peitto.

Nauti kevyt iltapala

iltapala

Syöminen juuri ennen nukkumaanmenoa tai lepoa edeltävien suurten aterioiden nauttiminen voi myös häiritä untasi.

Asiantuntijat suosittelevat kevyttä iltapalaa vähintään kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Lue jotakin

Monet ihmiset katsovat mieluusti televisiota, pelaavat puhelimellaan tai käyttävät jotakin muuta elektronista laitetta, kun eivät saa unta. Näistä laitteista säteilevän valon on kuitenkin todettu vaikuttavan haitallisesti terveyteen, ja ne saattavat olla syy nukahtamisvaikeuksiisi.

Siksi on parasta lukea jotakin tai pelata jonkinlaista ajattelua vaativaa peliä unentulon, ja toisaalta myös aivojen, stimuloimiseksi. Tämä on loistavaa terapiaa aivoillesi, ja se parantaa myös muistiasi.

 

UUTISIA VERKOSSA