Logo image
Logo image

Mikä on jet peel -kasvohoito ja miten se hyödyttää?

4 minuuttia
Jos haluat ihon ikääntymistä torjuvan hoidon, joka on hyvin vähän kajoava, sinua kiinnostaa varmasti oppia lisää jet peel -kasvohoidosta. Lue siitä lisää alta!
Mikä on jet peel -kasvohoito ja miten se hyödyttää?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jet peel -kasvohoito on kosmeettisiin tarkoituksiin kehitettyä uutta teknologiaa. Se kuuluu niin kutsuttuihin anti-age -hoitoihin. Sen tarkoituksena on auttaa torjumaan ikääntymisen merkkejä sekä kuivuutta ja muita ihon ongelmia, muun muassa aknea.

Jet peel -hoitojen aikana käytetään suuripaineisia ilmavirtoja dermiksen läpäisemiseksi. Tämä mahdollistaa nesteiden tuomisen iholle tuotteilla, jotka voivat auttaa puhdistamaan ja uudistamaan ihoa.

Toimenpide on hyvin vähän kajoava. Etujensa ja hyötyjensä vuoksi se on saavuttanut suurta suosiota viime vuosina.

Kuinka jet peel -kasvohoito toimii?

Ennen kuorintaa ammattilainen puhdistaa ihon paineistetulla hapella ja suolavedellä. Sitten ihoon kohdistetaan laitteen avulla kovalla paineella ilmaa, joka läpäisee dermiksen.

Tämä puolestaan mahdollistaa erilaisten tuotteiden, kuten puhdistusaineiden ja ravinteiden, tuomisen kasvoille. Tätä tarkoitusta varten ammattilainen käyttää hoitoa saavan henkilön tarpeiden mukaan räätälöityä seerumia.

Tämä seerumi voi sisältää esimerkiksi seuraavia aineita:

 • Aloe vera
 • Natriumlaktaatti
 • Salisyyli-, glykoli-, manteli- tai hyaluronihappo
 • C-vitamiini ja B-ryhmän vitamiinit
 • Sitruunamelissa
 • Kärsämöt

Kannattaa lukea myös: Kuinka ruokavalio vaikuttaa ihoon?

Kuinka jet peel -kasvohoito hyödyttää?

Jet peel -kasvohoito on pääasiassa tarkoitettu kosmeettisiin tarkoituksiin. Se on turvallinen myös herkkäihoisille ja ihovaivoista kärsiville, tarjoten useita hyötyjä.

Ikääntymistä vastaan

Asiantuntijoiden mukaan jet peel -kasvohoidot stimuloivat kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Dermis koostuu kollageenista, joka antaa rakennetta ja kimmoisuutta. Tämän aineen alhainen tuotanto saa ihon ikääntymään.

Jet peel -kuorinta antaa volyymiä ja kiinteyttä iholle auttaen vähentämään ikääntymisen merkkejä. Tämä koskee ryppyjä ja kauneusvirheitä sekä auringon vaikutuksia.

Some figure
Kollageenin tuotantoa stimuloimalla ihon elpyminen ja nestejännitys tehostuvat.

Kuorinta ja puhdistus

Toimenpide puhdistaa ihohuokosiin kertyneen lian ja tuotteet. Lisäksi jet peel -kuorinta saattaa minimoida arpia silottamalla ja virkistämällä ihoa. Se tekee jopa ihonsävystä tasaisemman, jopa tummien silmänalusten osalta.

Muut käyttötarkoitukset ja hyödyt

Jet peel -teknologian hyödyt ulottuvat estetiikkaa pidemmälle. Vaikka aiheesta ei ole vielä paljon tutkimuksia, tehdyissä tutkimuksissa sillä on havaittu olevan muitakin potentiaalisia käyttötarkoituksia:

Jatka lukemista: Vartalon kuorintavoiteet kuivalle iholle: 7 hyvää ideaa

Jet peel -kasvohoito: sivuvaikutukset ja käytön esteet

Asiantuntijat uskovat jet peel -kuorintateknologian olevan melko turvallista, kunhan toimenpide tehdään oikeaoppisesti ja käyttämällä asiaankuuluvia välineitä. Aina on kuitenkin olemassa haitallisten reaktioiden ja sivuvaikutuksen mahdollisuus:

 • Selluliitti-infektio: Tosin harvoissa tapauksissa.
 • Punoitus, joka yleensä katoaa tuntien kuluessa.
 • Hoidetulla alueella on raportoitu myös turvotusta.
 • Vaikka toimenpiteen pitäisi olla kivuton, jälkeenpäin voi esiintyä arkuutta.
 • Kun käytetään glykolihappoa, hoidon jälkeisinä päivinä iho voi kuoriutua jonkin verran.

Tällaista kuorintaa ei suositella raskaana oleville naisille. Seerumien joidenkin komponenttien vaikutusta raskauteen ei ole vielä täysin tutkittu.

Kuinka kauan kuorinnan tulokset kestävät?

Kuorinnan tulokset ovat väliaikaisia, sillä ne kestävät enintään kuukauden. Tämä voi kuitenkin vaihdella henkilöstä toiseen.

Erityisesti ensikertalaisten kannattaa toistaa toimenpide kerran viikossa vähintään kolmen viikon ajan. Tätä jatketaan kuukausittaisella ylläpitohoidolla.

Hoito ei toisaalta vaadi toipumista eikä lepoa. Meikkiä tulisi kuitenkin välttää kuusi tuntia hoidon jälkeen, jotta seerumit ehtivät varmasti imeytyä ihoon.

Miten se poikkeaa muista kuorintamenetelmistä?

Ihon kuorinta on jotain mitä tehdään syväpuhdistuksen vuoksi. Jet peel -kasvohoitojakin käytetään näihin tarkoituksiin. On olemassa muitakin kuorintamenetelmiä, ja katsomme niiden eroja alla.

Mikrohionta

Mikrohionnassa käytetään timanttikärkistä laitetta kuolleiden ihosolujen poistamiseen. Se on hyödyllinen kauneusvirheiden hoidossa, ryppyjen torjunnassa sekä kollageenin ja elastiinin tuotannon stimuloimisessa, mikä auttaa pitämään ihon kiinteänä.

Kummassakin toimenpiteessä iho kuoritaan, ja ikääntymisen merkit ja arvet vähenevät. Mikrohionta on kuitenkin pinnallisempi toimenpide, kun taas jet peel -hoito ulottuu dermikseen asti.

Radiofrekvenssi

Radiofrekvenssihoidossa käytetään lämpöaaltoja stimuloimaan kollageenin tuotantoa ja vähentämään ikääntymisen vaikutuksia iholla. Jet peel -kuorinnan tavoin radiofrekvenssi on hyvin vähän kajoava hoito ja se vaikuttaa ihon syvässä kerroksessa.

Ero piilee käytetyssä teknologiassa, millä on vaikutusta hintaan. Radiofrekvenssihoidot voivat tässä suhteessa olla kalliimpia.

Some figure
Kuorintamenetelmien hinnat vaihtelevat käytetyn teknologian mukaan.

HydraFacial ja Dermal infusion

Dermal infusion -menetelmässäkin käytetään timanttikärkistä välinettä kuorintaan, jäämien puhdistamiseen ja seerumin tuomiseksi iholle. Tässä mielessä se on samankaltainen kuin jet peel -kasvohoito. Kumpikin on hyvin vähän kajoava toimenpide.

Samankaltainen menetelmä on HydraFacial, joka myöskin kuorii, puhdistaa ja poistaa kuolleita ihosoluja sekä epäpuhtauksia. Samalla iholle annetaan hyaluronihappo-, peptidi- ja antioksidantticocktail.

Näiden hoitojen piirteet ja tulokset ovat samankaltaiset. Mitään tutkimuksia ei ole, jotka osoittaisivat yhden hoidon olevan toisia parempi.

Läpikotainen puhdistus

Jet peel on ei-invasiivinen, turvallinen toimenpide, johon liittyy vain vähän sivuvaikutuksia. Sen sanotaan olevan varsin tehokas menetelmä, ja tulokset ovat nähtävissä lähes välittömästi. Lisäksi se on saanut Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) hyväksynnän.

Sen tai minkä tahansa muun vastaavan kosmeettisen toimenpiteen hyödyntämisen lisäksi on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon muutkin toimenpiteet, suositukset ja vinkit ihon pitämiseksi terveenä. Näihin kuuluvat kunnollinen ravinto, nesteytys ja suojautuminen ulkoisilta tekijöiltä, kuten liialliselta auringonvalolta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Apt P, Saavedra D, Waissbluth M, Rejuvenecimiento no ablativo. Revista Médica Clínica Las Condes. 2010; 21(1): 87-96.
 • Brody H, Monheit G, Resnik S, Thomas A. A History of Chemical Peeling Dermatologic Surgery. 2000; 26(5): 405-409.
 • Combalia A. Piel sana in corpore sano: Consejos prácticos para tener una piel sana. Barcelona: Grijalbo.
 • Drake L, Dinehart  S, Goltz R, et al. Guidelines of care for chemical  peeling. J Am Acad Dermatol. 1995; 33: 497-503.
 • Mene R. Melasma: Tratamiento con Yellow Peel. Med Estetica. 5(5): 23-25.
 • Murad H, Shamban A, Scott P. The use of glycolic acid as a peeling  agent. Dermatol Clin. 1995;13: 285-307.
 • Skroza N, Proietti I, Potenza C, Dessy L. Mechanic Resurfacing, Needling, Dermoabrasion and Microdermoabrasion. In: Scuderi N., Toth B. (eds) International Textbook of Aesthetic Surgery. Springer, Berlin, Heidelberg, 2016.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.