Logo image
Logo image

Ihon värisävyä korjaava meikki: tarkoitus ja käyttö

5 minuuttia
Ihon värisävyä korjaava meikki peittää kauneusvirheitä ja tekee kasvoista virheettömän näköiset. Sävyjä on erilaisia, joten etsi sellainen joka sopii parhaiten omaan ihoosi. Tämän päivän artikkelista löydät vinkkejä, joilla saat kaiken irti tällaisesta meikistä.
Ihon värisävyä korjaava meikki: tarkoitus ja käyttö
Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Ihon värisävyä korjaava meikki korostaa kasvojen luontaista kauneutta. Jo tavallisesta meikistä on apua, vaikkakin näpyt, läiskät, arvet, tummat silmänaluset, punoitus ja muut näkyvät “kauneusvirheet” aiheuttavat usein epävarmuutta.

Ihon värisävyä korjaava meikki peittää nämä virheet pigmentoimalla ne osat ihosta, jotka tarvitsevat enemmän peittävyyttä. Tähän tarkoitukseen on olemassa peiteaineita puikon, nesteiden, voiteiden tai jauheiden muodossa, joilla ihonsävystä saadaan tasainen. Niiden värisävyt vaihtelevat ja valinta riippuu kaivatusta lopputuloksesta.

Näin ihon värisävyä korjaava meikki toimii

Jokaiseen ongelmaan on oma korjaava värinsä. Salaisuus piilee siinä, että valitaan juuri vastakkainen sävy kuin se ongelma, jota yritetään peittää.

Näet väriskaalan, joka vaihtelee omasta ihonsävystäsi vaaleampaan ja tummempaan. Niiden avulla ihosta saadaan paitsi “virheetön”, myös tuodaan valoa kasvoille ja varjostetaan niitä. Sitten on vielä muita värejä, joita kosmetologit käyttävät ennen meikkivoiteen levittämistä ihon värivirheiden tasoittamiseen.

Niiden käyttö alkaa ihon valmistelulla, jonka tulisi olla puhdas ja kosteutettu, jotta tuotteet asettuvat hyvin. Levitä peitevoidetta kevyesti ja sen jälkeen meikkivoide.

Älä käytä liikaa, sillä näillä tuotteilla on voimakas peittävyys. Levitä väri sormin tai sienillä ja siveltimillä. Nämä toimivat parhaiten nestemäisen tai jauheen kanssa, kun taas sienet ovat parempia voidemaisille tuotteille.

Valitse peiteaineen koostumus mielesi mukaan. Mitä väriin tulee, vilkaise alla olevaa palettia niin saat selville, mihin mikin väri on tarkoitettu.

Some figure
Finnit saa peitettyä oikein valitulla värisävyä korjaavalla meikillä.

1. Vihreä

Ei, kasvojen värjääminen vihreällä ei ole hullua, erityisesti koska kukaan ei koskaan tule huomaamaan sitä! Väripyörässä vihreä on punaisen vastaväri, joten se on vahvin kandidaatti punaisen häivyttämiseen.

Se peittää auringon, aknen tai muun ihovaivan aiheuttamaa punoitusta. Sillä saa erityisen onnistuneita tuloksia vaaleammalla iholla, varsinkin nenän alla, poskipäissä, otsan keskellä ja nenäsierainten ympärillä.

Levitä sitä suoraan halutulle alueelle ja häivytä se tarkasti niin, että se häviää näkyvistä. Levitä päälle sitten meikkivoidetta. Voit tasoittaa äärimmäistä punaisuutta myös vihreällä pohjustusvoiteella.

2. Oranssi

Tämän värinen peitevoide sopii näkyviin suoniin, mustelmiin, läiskiin, pisamiin ja harmahtaviin silmänalusiin. Se häivyttää sinertäviä tai rusehtavia sävyjä, jotka ovat yleisiä silmänympärysalueella. Se on loistava värisävy tummemmille ja keskitummille ihosävyille.

Häivytä se asteittain, kunnes värivirhettä ei enää näy. Jatka sitten meikkivoiteeseen. Älä käytä näitä tuotteita liikaa, sillä oranssi peiteväri peittää jo riittävästi. Liika peiteväri ja meikkivoide yhdessä saavat aikaan paksun meikkikerroksen, joka lopulta vain halkeilee.

3. Keltainen

Tämä väri peittää mustapäitä, vaaleaa punoitusta, violetteja jälkiä ja maksaläiskiä. Meikkitaiteilijat suosittelevat sitä kasvojen valaisemiseen, ja se peittää myös suonikohjuja.

Levitä sitä suoraan tasoitettavalle alueelle, aina ennen meikkivoidetta. Keltaista peiteväriä voidaan käyttää korostamaan tummaa ihoa, kun sen kanssa käytetään kultaista pohjasävyä.

Lue lisää: 5 meikkivinkkiä silmäpussien peittämiseksi

4. Valkoinen ihon värisävyä korjaava meikki

Tämän värin tarkoituksena on tuoda kasvoille valoa. Se ei peitä ihovirheitä, mutta täyttää ilmejuonteet. Valkoista voi käyttää antamaan volyymia poskiluiden yläosaan ja kulmakarvojen kaareen.

Levittämisohje on sama kuin muissa peiteväreissä: varovasti, käyttämättä liikaa, ja oikeanlaisilla välineillä.

5. Violetti ihon värisävyä korjaava meikki

Violetit peitevärit tasoittavat kellertäviä varjoja. Ne tekevät kevyesti ruskettuneesta ihosta mattapintaisen ja parantavat ihon oliivinsävyä.

Ammattimeikkitaiteilijat ovat yhtä mieltä siitä, että tämä väri elävöittää himmeitä sävyjä ja tuo näin iholle lämpöä. Häivytä sitä pieni määrä kauneusvirheen päälle. Se pysyy meikkivoiteen alla, ja voit käyttää sitä kasvojen jokaisella alueella.

6. Sininen ihon värisävyä korjaava meikki

Violetin tavoin turkoosinsininen peittää oranssit ja keltaiset värivirheet. Kosmetologit laittavat sitä yleensä silmien ympärille, kalpeisiin ihosävyihin ja keskitummiin ihonsävyihin. Sillä on suotuisa vaikutus, kun rusketus on mennyt hieman yli.

Laita sinistä peiteväriä valitsemallesi alueelle, levitä se ja laita päälle meikkivoidetta.

7. Vaaleanpunainen

Vaaleanpunainen peiteväri sopii loistavasti neutralisoimaan vihertäviä suonia, tummia silmänalusia ja mustelmia keltaisella iholla. Miehet käyttävät sitä tuhkanharmaan sängen peittämiseen.

Se tuo myös valoa silmänympäryksille ja tekee kasvoista kaiken kaikkiaan rentoutuneen ja terveen näköiset. Se pigmentoi peitettävää aluetta ja täydentää meikkivoidetta ennen muun meikin levittämistä.

8. Persikka

Tämä väri piilottaa tummat läiskät syvissä ihonsävyissä. Se on sekoitus punaista, keltaista ja oranssia, joten se korjaa violettiin, siniseen tai vihreään taittuvia värivirheitä, jotka ovat yleisiä oliivinvärisellä tai ruskettuneella iholla. Käytä sitä vaaleanpunaisen peitevärin kanssa saadaksesi hehkuvan ihon.

9. Ruskea ihon värisävyä korjaava meikki

Tämä sävy tuo lisää syvyyttä kasvoihin. Sillä saa mahtavan lopputuloksen, kunhan se sopii yhteen luonnollisen väristen peitevoiteiden ja korostusvärien kanssa. Laita tuotetta siveltimeen ja levitä sitä kasvoille pyörivin liikkein. Häivytä ja levitä päälle meikkivoide.

10. Luonnolliset sävyt

Nämä ovat kaikkein suosituimpia peitevoiteita ja niitä käytetään alueilla, jotka on ennalta neutralisoitu jollakin värillä. Voit esimerkiksi laittaa vihreää peiteväriä palovammaan ja sitten viimeistellä sen luonnollisen värisellä peitevoiteella.

Tämä värisävy valaisee ja tuo kasvoille volyymiä. Taika piilee siinä, että valitaan sävy joka on aavistuksen omaa ihonväriä vaaleampi.

Käy lukemassa myös: Meikkipussin pitäminen puhtaana

Voiko ihon värisävyä korjaavia meikkejä sekoittaa?

Vastaus on kyllä. Ihmiset, joilla on erilaisia ihovaivoja, usein sekoittavat keskenään useita sävyjä aloittaen peiteväristä, siirtyen meikkivoiteeseen ja viimeiseksi luonnolliseen sävyyn.

Kaksi väriä voivat sointua normaalistikin yhteen. Otetaan esimerkiksi kellertävä iho, jossa on violetit silmänaluset ja finnejä. Kuinka se ratkaistaan? Levittämällä persikansävyistä peiteväriä silmien alle, vihreää näppyihin ja lopuksi päälle meikkivoidetta.

Some figure
Luonnollisen väristä peitevoidetta voidaan levittää sen alueen päälle, joka on jo käsitelty toisella värillä.

Suosituksia oikean meikin valintaan

Oikean tuotteen valinta on helpompaa, kun tietää kunkin värisävyn vaikutukset. Pidä kuitenkin seuraavat asiat mielessä:

  • Kysy neuvoa kaupasta ostohetkellä valitaksesi sellaisen vaihtoehdon, joka sekoittuu paremmin meikkivoiteen, luomivärin, poskipunan ja muun meikkisi kanssa.
  • Valitse pitkäkestoista. Merkkejä on monia ja niiden laatu vaihtelee, tästä syystä on tärkeää kysyä neuvoa.
  • Ota selvää, sisältävätkö ne mitään ihoa ravitsevia ainesosia (B3-, C- ja E-vitamiini mainitaan erikseen etiketissä samoin kuin kollageeni).
  • Etsi peitevoiteita, jotka suojaavat auringolta ja muodostavat ultraviolettisäteitä torjuvan kerroksen.

Ihon värisävyä korjaava meikki ja itsetunto

Tällainen tuote sopii loistavasti piilottamaan ihon kauneusvirheitä, jotka voivat vaikuttaa itsetuntoonkin. Meikki todella parantaa ulkonäköä, vaikka joskus se ulottuu muuallekin kuin estetiikkaan ja toimii terapiavälineenä. Voit siis käyttää sitä peittämiseen, jos se saa olosi tuntumaan paremmalta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Prieto Cabezas M. Maquillaje Corrector: una herramienta en la práctica dermatológica. Mas Dermatol. Journal article; 2010. https://masdermatologia.com/PDF/0058.pdf
  • De la Riva Grandal A, Santiago J-et-Sánchez-Mateos, Rodríguez Martín C. Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales. Revisión bibliográfica. Hospital Universitario Ramón y Cajal. Ctra. de Colmenar, sin número. 28034 Madrid; 2009. http://anedidic.com/descargas/casos-clinicos/08/maquillaje-terapeutico-sobre-lesiones-dermatologicas-faciales.pdf
  • Fabbrocini G, Annunziata M, D’Arco V, De Vita V, Lodi G, Mauriello M, Pastore F, Monfrecola G. Acne scars: pathogenesis, classification and treatment. Dermatology Research and Practice; 2010. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20981308/
  • Lemmel J. Rojeces y cuperosis. Consejo farmacéutico. Elsevier. Vol. 28. Núm. 7; 2009. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-rojeces-cuperosis-consejo-farmaceutico–X0212047X09453522#:~:text=Trastornos%20digestivos%20ocasionados%20por%20una,favorecer%20la%20aparici%C3%B3n%20de%20cuperosis.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.