Logo image
Logo image

Karkota tummat silmänaluset kotikonstein

2 minuuttia
Tummat silmänaluset ovat tavallinen väsymyksen merkki, mutta ne voivat liittyä myös hengitysongelmiin, runsaaseen kofeiinin saantiin sekä huonoon stressinhallintaan.
Karkota tummat silmänaluset kotikonstein
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tummat silmänaluset voivat kehittyä monesta syystä, mutta hyvä uutinen on se, että niitä voidaan häivyttää hyvin helposti kotituotteillakin. Ne voidaan jopa kenties saada täysin katoamaan. Karkota tummat silmänaluset tämän artikkelin vinkeillä!

Muista kuitenkin, että näiden hoitojen lisäksi elintavat tulee pitää terveellisinä. Etenkin riittävä lepo sekä hyvä ruokavalio ovat tärkeitä. Tummat silmänaluset kertovat unen määrän lisäksi ihmisen yleisestä terveydentilasta.

Karkota tummat silmänaluset luonnollisin keinoin

1. Kasvojen kunnollinen puhdistus

Some figure

Aivan ensimmäiseksi puhdista kasvot perusteellisesti, jotta ihosi voi imeyttää hoitojen ainesosat hyvin.

Pese iho viileällä vedellä ja kasvosaippualla. Näin poistat epäpuhtaudet ja saat ihon myös näyttämään raikkaammalta.

2. Laita silmäluomille kosteat vanulaput

Laita nämä laput jääkaappiin muutamaksi minuutiksi – jo pieni viileys riittää. Laita sitten laput otsallesi ja silmillesi ennen kuin menet nukkumaan. Tämä on muunnos tutuista geeliä sisältävistä silmänaamioista.

Jätä laput silmillesi noin 5-6 minuutiksi. Noin kymmenen minuutin kuluttua laita viileät laput uudelleen silmillesi. Toista tätä joka ilta ennen nukkumaanmenoa, jotta voisit saada häivytettyä ihon tummuutta ja rauhoitettua silmien aluetta.

3. Teepussit

Some figure

Tee vähentää silmänympärysten tummuutta ja ihon turvotusta.

Valmista tee tai hauduke. Juoman viilennyttyä anna ylimääräisen nesteen tulla pois pusseista ja laita nämä sitten silmäluomillesi 20 minuutin ajaksi. Varmista, että teepussit ovat huoneenlämpöisiä tai lämpimiä. Tämän ajan kuluttua huuhtele ihosi.

Kamomillatee on ihanteellinen apu tummiin silmänalusiin, sillä se vähentää tulehdusta ja tukkoisuutta. Siten se häivyttää selvästi tummuutta ja turvotusta, ja olosi on samalla rauhallisempi.

4. Kurkkuviipaleet

Tämä on kaikkien tuntema klassinen hoito tummiin silmänalusiin. Tarvitset vain muutaman tuoreen kurkkuviipaleen, jotka puolitat ja laitat silmien alle.

5. Hieronta luontaisöljyllä

Some figure

Eräät öljyt, kuten esimerkiksi kookosöljy, voivat auttaa häivyttämään tummia silmänalusia ja muita ikääntymiseen liittyviä esteettisiä pulmia.

Yhdistä ruokalusikallinen kookosöljyä ja toinen manteliöljyä, ja laita seosta alaluomillesi. Hiero ihoa ja jätä vaikuttamaan 20 minuutin ajaksi.

Näin edistät ensinnäkin tummuuden katoamista ja kosteutat ihoasi, mutta lisäksi parannat silmäripsien kasvua.

Mitä tehdä, jos tummuus ei vain katoa silmien ympäriltä?

Jos et näe tuloksia näiden hoitojen toteuttamisesta huolimatta, voit ottaa tummat silmänaluset merkkinä siitä, että kehosi tarvitsee enemmän lepoa. Seuraavassa kerromme hyvistä suosituksista, mikäli mitkään hoidot eivät auta.

Ensinnäkin yritä nukkua ainakin 7-8 tuntia yössä. Tämä on yksi parhaista “konsteista” vähentää epämiellyttävää tummuutta silmien alla. Käytä myös hyvää kosteusvoidetta silmiä ympäröivällä iholla.

Vältä tupakointia ja alkoholia, kuten myös kofeiinipitoisia juomia, sillä nämä pahentavat ongelmaa. Tee parhaasi pitääksesi ruokavaliosi tasapainoisena, ja sisällytä siihen paljon hedelmiä ja kasviksia. Harrasta liikuntaa ja juo ainakin 6-8 lasillista vettä päivässä – ja muista, että näillä tavoilla on muitakin hyötyjä kuin silmäpussien katoamisen edistäminen!

Lue aiheesta lisää: Kosmeettisia hoitoja silmäpusseille

Lopuksi

Tummat silmänaluset voivat olla isompi tai pienempi esteettinen haitta. Ne ovat kuitenkin lähes aina ei-toivottuja. Meikin lisäksi kannattaa kokeilla hoitoja, joiden avulla saatetaan pystyä jopa häivyttämään tummuus ja turvotus täysin.

Nyt kuvaamamme luontaishoidot mahdollistavat samalla pienen hemmottelun, ja ne tekevät ihosta hehkuvamman. Ota ne siis osaksi arjen rutiinejasi – saat helpolla tavalla sekä fyysisiä tuloksia että rentoutusta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
  • Vrcek I, Ozgur O, Nakra T. Infraorbital Dark Circles: A Review of the Pathogenesis, Evaluation and Treatment. J Cutan Aesthet Surg. 2016;9(2):65–72. doi:10.4103/0974-2077.184046
  • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – A review of potencial applications. Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
  • John Hopkins Medicine. How to Get Rid of Bags Under Your Eyes. https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/how-to-get-rid-of-bags-under-your-eyes
  • Int J Mol Med. Author manuscript; available in PMC 2010 Dec 1. Published in final edited form as: Int J Mol Med. 2010 Dec; 26(6): 935–940. Chamomile, an anti-inflammatory agent inhibits inducible nitric oxide synthase expression by blocking RelA/p65 activity. doi: 10.3892/ijmm_00000545
  • African Journal of Biotechnology Vol. 10(7), pp. 1206-1216, 14 February, 2011. Exploring cucumber extract for skin rejuvenation. Available online at http://www.academicjournals.org/AJB DOI: 10.5897/AJB10.1072
  • Fitoterapia. 2013 Jan;84:227-36. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. doi: 10.1016/j.fitote.2012.10.003. Epub 2012 Oct 23.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.