Logo image
Logo image

Klassikkohoito suonikohjuille

3 minuuttia
Tällä kertaa kerromme luonnollisesta ja ikivanhasta hoidosta, jolla voi lievittää suonikohjujen aiheuttamaa haittaa. Jos teet hoitoa säännöllisesti, tulet huomaamaan sen rauhoittavan vaikutuksen jo lyhyessä ajassa.
Klassikkohoito suonikohjuille
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Sano hyvästit suonikohjuille! Nykyisin on olemassa monenlaisia lääkinnällisiä ja kosmeettisia ratkaisuja, joilla voidaan lievittää jalkojen suonikohjujen aiheuttamaa haittaa. Tällaisten hoitojen aktiiviset ainekset sisältävät tekijöitä, jotka vähentävät tulehtuneisuutta, sekä rauhoittavat kyseistä ihoaluetta.

Eri hoitovaihtoehtoja suonikohjuille

Moni näistä suonikohjuille tarkoitetuista hoidoista on kuitenkin melkoisen kallis, ja ne eivät myöskään aina tuo parhaita mahdollisia tuloksia.

Vaikka et ehkä olekaan tullut ajatelleeksi muita kuin moderneja hoitokeinoja suonikohjuihin, klassikoitakin on olemassa – itse asiassa moni nainen saa suurta apua luonnollisista ja vaihtoehtoisista hoidoista.

Nämä ovat kotitekoisia hoitoja, joita on käytetty kosmeettisiin tarkoituksiin jo pitkään, ja ne toimivat myös nykypäivänä. Niinpä sinun ei tarvitse käyttää suuria summia rahaa sanoaksesi hyvästit inhottaville suonikohjuille.

Tällä kertaa kerromme siis eräästä kiinnostavasta luonnollisesta hoitokeinosta suonikohjuille, joka auttaa sinua parantamaan verenkiertoa. Näin voit helpottaa ongelmaa niin nopeasti kuin mahdollista.  Jatka lukemista ja hoida suonikohjuja tällä klassisella luontaishoidolla!

Some figure

Jo isoäitisi tiesi tästä tehokkaasta hoidosta suonikohjuille

Tämä kotihoito suonikohjuille yhdistää porkkanan vaikutukset muiden tuotteiden, kuten aloe veran, lääkinnällisiin ominaisuuksiin, ja se sisältää myös omenaviinietikkaa, joka vähentää tulehtuneisuutta sekä parantaa verenkiertoa.

Seoksen kermainen koostumus auttaa ihon hieronnassa, ja siten voit lievittää raskasta tunnetta ja kipua, jotka niin usein liittyvät tähän esteettisen ja terveysongelmaan.

Porkkanassa on runsaasti antioksidantteja, jotka edistävät verenkierron tehokkuutta sekä tuovat soluillesi happea. Porkkanan betakaroteenit saavat aikaiseksi rauhoittavan vaikutuksen, kun taas kuitu ja vitamiinit parantavat ihon joustavuutta.

Some figure

Aloe vera puolestaan on luonnollinen tulehduksen lievittäjä sekä verisuonien laajentaja, mikä johtuu sen sisältämästä suuresta määrästä elintärkeitä rasvahappoja, sekä vedestä ja vitamiineista.

E- ja C-vitamiinien runsas määrä parantaa verenkiertoa, torjuu verihyytymiä sekä hidastaa solujen ikääntymisen prosessia.

Voit tehostaa kaikkia näitä vaikutuksia omenaviinietikalla, joka on luonnollinen kiinteyttäjä, ja se pienentää ongelmaisten verisuonten kokoa sekä parantaa verenkiertoa.

Omenaviinietikka tunnetaan myös sen kipua lievittävistä ja rentouttavista vaikutuksista, ja pystyt sen avulla helpottamaan sitä jännittyneisyyttä ja kipeyttä, joka liittyy suonikohjuihin.

Kuinka tämä luonnollinen hoito valmistetaan?

Tämä vanha hoito on sovellettavissa niin hämähäkkisuonten häivyttämiseksi kuin myös suonikohjujen vähentämiseksi – tällaiset suonten kohdat ovat tummansinisiä tai liloja väriltään.

Pitkäpinnainen hoito tulee vähentämään suonikohjujesi kokoa sekä lievittää ominaista suonten ulos työntymistä.

Tarvittavat ainekset

 • 2 suurta porkkanaa
 • 2 aloe vera -kasvin vartta
 • 5 ruokalusikallista omenaviinietikkaa

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Varmista, että valitset hyvälaatuisia luomuporkkanoita, jotta voisit hyötyä kaikista niiden loistavista ominaisuuksista. Kuori ja paloittele porkkanat ja soseuta ne sitten pyreeksi.
 • Voit laittaa porkkanat suoraan tehosekoittimeen, tai jos haluat, voit ensin höyryttää tai keittää ne, jotta muussaaminen olisi helpompaa.
 • Leikkaa auki aloen varsi veitsellä, ja raavi sisällä oleva läpinäkyvä ja ja tahmea geeli talteen.
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, mukaan lukien omenaviinietikka.
 • Sekoita niitä parin minuutin ajan, kunnes saat tasaisen ja kermaisen seoksen.

Näin tämä hoito tehdään

 • Ennen kuin laitat seosta niille ihoalueille, joilla näkyy suonikohjuja, muista kuoria ihosi kunnolla, jotta voisit poistaa kuolleet ihosolut. Näin parannat seoksen imeytymistä ihoosi.
 • Hiero sitten kotitekoista seosta suonikohjujen alueelle hellävaraisesti ja ylöspäin suuntautuen.
 • Anna vaikuttaa 30-40 minuuttia, ja huuhtele iho kylmällä vedellä.
 • Toista sitten hoitoa joka päivä, jotta saisit parhaita tuloksia.
 • Jos et pysty tekemään hoitoa joka päivä, kannattaa kuitenkin kokeilla sitä ainakin kolme kertaa viikossa, jotta saisit hyviä tuloksia.
 • Voit myös laittaa hiukan omenaviinietikkaa suoraan suonikohjujen alueelle kaksi kertaa päivässä, jotta tulokset tehostuisivat.
Some figure

Kärsitkö siis kivuliaista ja jalkojen ulkonäköön vaikuttavista suonikohuista? Kokeile tätä kotireseptiä ja noudata ohjeitamme, jotta näkisit tuloksia jo melko lyhyessä ajassa.

Tehostat vaikutusta, jos juot paljon vettä sekä valitset sellaisia ruokia, joissa on paljon E-vitamiinia, elintärkeitä rasvahappoja ja mineraaleja. Muista, että jos et hoida suonikohjujasi, ongelmasi tulee vain pahenemaan. Jos ne jatkuvasti aiheuttavat sinulle kipua, käy lääkärillä, jotta saisit tilanteeseesi soveltuvaa hoitoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Exposito, F., De Simone, J., Constable, C., Liebermann, S., Gauto, L., & Signorello, S. (1997). Incidencia de la recidiva varicosa dependiente del cayado safeno interno persistente segun la altura de la incision quirugica. Prensa Medica Argentina.

Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.