7 kotikonstia hämähäkkisuoniin ja suonikohjuihin

Ehkäistäksesi suonikohjuja ja hämähäkkisuonia muodostumasta tai pahentumasta vältä liikkumatonta elämäntapaa ja yritä hoitaa ne mahdollisimman varhain.

Hämäkkisuonet ja suonikohjut ovat laajentuneita verisuonia, joista veri ei palaa takaisin sydämeen. Tämä vaikuttaa enimmäkseen kehon alaraajoihin.

Niitä ilmaantuu, kun jokin estää veren kunnollisen virtauksen. Tämän päivän artikkelissa jaamme joitakin parhaita kotikonsteja hämähäkkisuoniin ja suonikohjuihin. Lue lisää, jos aihe koskettaa sinua!

Miksi suonikohjuja syntyy?

Suonikohjut ja hämähäkkisuonet kehittyvät, kun suonten läpät eivät sulkeudu kunnolla, laajentaen suonta ja aiheuttaen veren kerääntymisen. Jotkut tämän ongelman riskitekijöistä (jotka tavallisesti koskevat aikuisiässä olevia naisia) ovat:

Ylipaino

Jos jalkasi joutuvat kannattelemaan paljon painoa, se vaatii enemmän verta valtimoista ja laskimoista. Tämä voi ylittää niiden kapasiteetin ja ne pettävät.

Liikkumaton elämäntapa

liikkumaton elämäntapa

Jos istut useita tunteja päivässä, jalkalihaksissasi ei kierrä veri niin tehokkaasti. Se aiheuttaa veren kerääntymisen suoniin ja ylikuorman suonten läpille, mikä johtaa suonikohjujen ja hämähäkkisuonten syntymiseen.

Seisominen

Kuten istuminen, myös pitkäaikainen seisominen estää verta palaamasta kunnolla sydämeen, sillä verenkierto joutuu toimimaan painovoimaa vastaan.

Ehkäisyvälineet

E-pillerit voivat aiheuttaa nesteturvotusta ja retikulaaristen suonten läppien pettämisen. Tätä ehkäisymenetelmää käyttävät naiset saattavat huomata muutoksia jaloissaan ja suonikohjujen sekä hämähäkkisuonten ilmaantumista.

Perintötekijät

 

suonikohjut ja hämähäkkisuonet

Sinulla saattaa olla suvussa suonikohjuja, hämähäkkisuonia, laskimotulppia tai muita alaraajojen verenkiertoon liittyviä ongelmia.

Muut riskitekijät

Tupakointi, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli voivat olla suora tai epäsuora syy verisuoniongelmiin.

Parhaat konstit suonikohjuihin

On tärkeää aloittaa suonikohjujen ja hämähäkkisuonten hoito heti niitä havaitessasi, kun suonet ovat vasta alkaneet laajentua.

Tämä voi estää niitä saavuttamasta vaiheita 2 (epämukavuus, painavilta tuntuvat jalat ja krampit), 3 (muutokset ihossa ja ihonalaisissa kudoksissa) ja 4 (kova kipu ja tulehdus).

Parhaat luonnolliset hoitokeinot alkuvaiheessa ovat:

Mustikat

mustikoita

Tämä pieni sininen marja parantaa verenkiertoa sen verisuonia laajentavien ominaisuuksiensa ansiosta, vahvistaen suonten seinämiä. Mustikoissa on myös runsaasti C-vitamiinia ja flavonoideja.

Niitä voidaan syödä tuoreina jälkiruoaksi tai välipalana tai niistä voidaan valmistaa teetä, jossa on lusikallinen mustikoita yhtä vesikupillista kohden. Juo kaksi kuppia päivässä.

Aloe vera

Tämä on suosittu ja tehokas konsti suonikohjuihin ja hämähäkkisuoniin.

Halkaise yksi lehti pituussuunnassa ja kaavi geeli pois. Levitä sitä alueille, joissa näitä suonia esiintyy.

Jotkut ihmiset tykkäävät sekoittaa aloe veraa muutamaan ruokalusikalliseen porkkanaraastetta ja omenaviinietikkaa ja käyttää sitä voiteena. Anna voiteen vaikuttaa 20 minuuttia.

Käy lukemassa tämä artikkeli: Paranna jalkojen verenkiertoa ravinnon avulla

Peltokorte

peltokorte

On monia yrttejä, jotka parantavat verenkiertoa auttaen vähentämään suonikohjujen ja hämähäkkisuonten syntymistä.

Näistä yhdessä, peltokortteessa, on lukuisia mainitsemisen arvoisia hyötyjä laskimosuonille ja valtimoille. Sen nauttiminen voi saada suonikohjut jopa katoamaan.

Peltokortetta ei suositella raskaana oleville naisille, sydänongelmaisille tai ihmisille, joilla on laskimontukkotulehdus.

Kehäkukka

Toinen verisuonten terveyttä parantava yrtti on kehäkukka. Tämä kasvi vähentää iän myötä tulevaa suonten rappeutumisalttiutta.

Kehäkukan kukinnoista tehty tee korjaa vaurioituneita kudoksia, vähentää alaraajojen turvotusta ja lievittää kipua.

Voit myös löytää kehäkukan lehdistä tehtyjä voiteita tai tehdä voidetta itse!

Kuinka? Murskaa kehäkukat ja laita sekaan hieman vettä, ennen kuin lisäät sen tavalliseen voiteeseesi. Levitä iholle joka ilta ennen nukkumaanmenoa äläkä huuhtele pois.

Eteeriset öljyt

eteeriset öljyt

Hieronta on loistava vaihtoehto suonikohjuista kipeytyneille jaloille tai ehkäisemään liikkumattomaan elämäntapaan tai pitkäaikaiseen seisomiseen liittyviä ongelmia. Sinun kannattaa käyttää pyöriviä liikkeitä ja aloittaa nilkoista, edeten kohti reisiä.

Voit käyttää oliiviöljyä edistämään verenkiertoa ja ehkäisemään veren hyytymistä. Kokeile lämmittää öljy ennen käyttöä.

Sypressi

Sypressipuun rungossa on runsaasti ominaisuuksia, jotka hoitavat verenkiertohäiriöitä, mukaan lukien suonikohjuja ja hämähäkkisuonia.

Ainekset

  • 2 teelusikallista sypressin lehtiä ja runkoa
  • 1 litra vettä

Valmistus

  • Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä ja lisää lehdet ja runko.
  • Anna seoksen hautua 10 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi neste.
  • Nauti seitsemän ruokalusikallista päivässä.

Voit myös käyttää tätä hoitoa paikallisesti uittamalla vanupallon nesteessä ja levittämällä sitä suoraan hoitoa vaativalle alueelle.

Kastanjat

kastanjat ja hämähäkkisuonet

Kastanjoita pidetään yhtenä parhaimmista kotihoidoista suonikohjuihin ja hämähäkkisuoniin. Niitä suositellaan myös ihmisille, jotka kärsivät laskimotulehduksesta, sillä ne edistävät  verenkiertoa.

Kastanjalla on kyky palauttaa suonten ja niiden läppien toiminta.

Ainekset

  • 5 ruokalusikallista kastanjan runkoa
  • 1 litra vettä

Valmistus

  • Lämmitä vesi kiehumispisteeseen ja lisää kastanjan runko. Anna hautua 10 minuuttia.
  • Siivilöi neste ja juo se lämpimänä.
  • Toista tämä joka päivä aamuin tai illoin.