Poista kolesterolijäämät verisuonista

19 marraskuun, 2018
Sitruuna toimii luonnollisena puhdistajana, joka stimuloi rasvojen ja kuona-aineiden poistumista verenkierrosta.

Kolesteroli on rasvaa, joka kiinnittyy verisuonten seinämiin ja vaarantaa ihmisen terveyden. Keho tarvitsee pienen määrän kolesterolia toimiakseen normaalisti, mutta liiallinen määrä pahanlaatuista kolesterolia altistaa korkealle verenpaineelle, sydäntaudeille ja jopa halvaukselle. Kolesterolijäämät kovettavat verisuonia, tekevät niistä vähemmän joustavia ja aiheuttavat tukoksia ja repeämiä.

Kolesterolin määrää veressä voi kontrolloida pitkälti terveellistä ravintoa nauttimalla. Syömällä paljon kasviksia, hedelmiä, täysjyvää ja juomalla paljon vettä voi tehokkaasti alentaa kolesterolia ja poistaa kolesterolijäämät, jotka voivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Kolesterolin kertymistä ei usein huomaa kuin vasta siinä vaiheessa kun se alkaa muodostaa veritulppia tai nostaa verenpainetta. Kolesterolin kontrolloimiseksi on tärkeää poistaa ruokavaliosta sellaiset ainekset, jotka sisältävät paljon kolesterolia ja kiihdyttävät rasvan kertymistä verisuoniin.

Hyvien ruokailutottumusten lisäksi voi huonoa kolesterolia alentaa luonnollisilla hoidoilla, jotka puhdistavat verisuonia kolesterolijäämistä ja kuona-aineista. Alta löydät loistavan sitruunasta ja valkosipulista valmistettavan kotihoidon kolesterolin poistamiseen, verenkierron parantamiseen ja verisuonten puhdistamiseen.

Kolesterolijäämät poistava luonnollinen hoito

kolesterolijäämät pois valkosipulilla

Kolesterolin säätelyyn ja alentamiseen on olemassa monia eri lääkkeitä, mutta monet asiantuntijat suosittelevat luonnollisia hoitokeinoja kaupallisten lääkkeiden sijasta. Lääkkeillä voi olla haitallisia sivuvaikutuksia, kun taas luonnolliset hoidot aiheuttavat harvoin negatiivisia vaikutuksia ja ovat turvallisia käyttää pitkälläkin aikavälillä.

Tässä hoidossa hyödynnetään sitruunaa ja valkosipulia. Kumpikin näistä aineista sisältää tärkeitä ravintoaineita, jotka stimuloivat kuona-aineiden ja rasvakertymien poistumista verisuonista.

Valkosipulin hyödyt

Valkosipuli tunnetaan luonnollisena antibioottina. Valkosipulia on käytetty ruuanlaitossa ja luonnollisessa lääkinnässä ammoisista ajoista lähtien – valkosipuli lisää makua ruokaan, mutta se sisältää myös tärkeitä ravintoaineita, joilla on terveydelle suotuisa vaikutus.

Intiassa ja muissa maissa suoritettujen tutkimusten mukaan valkosipulin säännöllinen nauttiminen voi vähentää riskiä sairastua valtimotautiin ja korkeaan verenpaineeseen. Lisäksi valkosipulin on todettu olevan sydämelle hyödyllinen ruoka-aine, joka pitää sydämen toiminnasta ja terveydestä huolta.

 • Valkosipuli on luonnollinen tulehduksen hillitsijä
 • Valkosipuli laajentaa verisuonia, poistaa myrkkyjä ja estää verihyytymien muodostumista
 • Valkosipulilla on antiseptinen ja antibioottinen vaikutus
 • Valkosipuli auttaa laajentamaan valtimoita, poistaa kolesterolia ja parantaa verenkiertoa
 • Valkosipuli suojaa sydäntä taudeilta
 • Valkosipuli vahvistaa immuniteettia
 • Valkosipuli lisää insuliinin määrää veressä, mikä alentaa verensokeriarvoja

Sitruunan hyödyt

Sitruuna on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita, jotka ehkäisevät ja hoitavat sairauksia ja vaivoja. Sitruuna on kuuluisa korkeasta C-vitamiinimäärästään, ja se sisältää myös muita antioksidantteja, B-vitamiineja, E-vitamiinia, sekä monia mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia, kalsiumia, fosforia, kuparia, sinkkiä, rautaa ja mangaania.

Kolesterolin ja verenkierron terveyden kannalta sitruuna toimii puhdistajana, joka karkottaa rasvakertymät ja pitää verisuonet puhtaina. Sitruuna poistaa kuona-aineet ja ehkäisee valtimotautia. Sitruunan hapot auttavat hapettamaan ja poistamaan suoniin kertyneen rasvan ja ehkäisevät rasvan kiinnittymistä seinämiin.

Puhdista verisuonet tällä sitruunasta ja valkosipulista valmistettavalla tehohoidolla

kolesterolijäämät kuriin valkosipulilla

Tämä sitruunaa ja valkosipulia hyödyntävä hoito on suosittu ympäri maailmaa, sillä sen on todettu olevan tehokas keino alentaa kolesterolia ja vahvistaa elimistön omaa puolustusjärjestelmää.

Ainekset

 • 4 valkosipulinkynttä
 • 4 pientä sitruunaa
 • 3 litraa tislattua/keitettyä vettä

Valmistus

Kuori ja murskaa valkosipuli. Leikkaa sitruuna siivuiksi ja sekoita yhteen valkosipulin kanssa kulhossa. Kaada huoneenlämpöinen vesi sekoituksen päälle ja sekoita juoma tehosekoittimessa. Voit valmistaa juoman vaikka kolmessa osassa, sillä tehosekoittimeen harvoin mahtuu kolmea litraa vettä yhdellä kertaa. Kun juoma on valmis, kaada se lasipulloihin tai astioihin ja säilytä jääkaapissa kolme päivää. Kolmen päivän jälkeen voit siivilöidä juomaa ja alkaa käyttää sitä.

Käyttö

Nauti puoli desilitraa juomaa kolme kertaa päivässä. Ajoita juoman nauttiminen niin, että nautit lasillisen ennen jokaista päivän pääateriaa. Aloita juoman nauttiminen pienemmillä määrillä, noin 1-2 ruokalusikallista ennen jokaista ateriaa ja nosta määrä vähitellen 50 milliin.

Nauti juomaa 40 peräkkäisen päivän ajan. Puhdistus sopii nautittavaksi kerran vuodessa.

 • Charron, C. S., Milner, J. A., & Novotny, J. A. (2015). Garlic. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00346-9
 • Banerjee, S. K., & Maulik, S. K. (2002). Effect of garlic on cardiovascular disorders: A review. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-1-1
 • Bayan, L., Koulivand, P. H., & Gorji, A. (2014). Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna Journal of Phytomedicine.