5 luonnollista ruokaa korkean verenpaineen hallitsemiseksi

· elokuu 15, 2018
Korkea verenpaine voi aiheuttaa riskejä sydämen terveydelle, mikä tarkoittaa sitä että on tärkeää pitää se terveissä rajoissa elääksesi terveellisempää elämää.

Sydämesi pumppaa verta valtimoiden kautta jokaisella sydämenlyönnillä. Kun jokaisen sydämenlyönnin paine on korkeampi kun normaalisti, sitä kutsutaan korkeaksi verenpaineeksi.

Kun päättelet mikäli sinulla on korkea verenpaine, on kaksi mittaustulosta jotka sinun tulee ottaa huomioon:

 • Systolinen paine viittaa paineeseen, jota tapahtuu sydämen lyödessä.
 • Diastolinen paine on valtimopainettta, jota tapahtuu silloin kun sydän lepää lyöntien välissä.

Normaali valtimopaine on 120/80 mmHg. Ensimmäinen numero vastaa systolista painetta ja toinen diastolista painetta.

Valtimoverenkierron syyt

On tiettyjä tekijöitä, jotka vaikuttavat valtimopaineeseen. Osa niistä yhdistyy huonoihin tapoihin jotka voit muuttaa, mukaanlukien:

 • Liikalihavuus
 • Liiallinen alkoholinkäyttö
 • Runsas natriumin käyttö ruuassa
 • Ehkäisy- tai flunssalääkkeiden käyttö
 • Vähän liikkuva elämäntyyli

On kuitenkin myös perinnöllisiä syitä. Joidenkin tutkimusten mukaan korkea verenpaine on perinnöllistä.

Korkea verenpaine lisää muiden sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, kuten:

 • Sydämen vajaatoiminta
 • Sydäninfarkti
 • Hypertensiivinen retinopatia
 • Krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Aivoverenkiertohäiriöt
 • Perifeerinen valtimotauti

Korkea verenpaine ei oikeastaan näytä mitään oireita varhaisessa vaiheessa. Sen tuloksena on suuri määrä ihmisiä, jotka kärsivät tästä häiriöstä tietämättä sitä itse.

Luonnolliset ruoat korkean verenpaineen hoitamiseksi

Jotkin ruoat ovat erinomaisia tiettyjen sairauksien oireiden hallitsemisessa ja lievittämisessä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle ruoista, joilla voit hallita korkeaa verenpainetta.

1. Sitruunamehu

nauti sitruunamehua korkean verenpaineen hallitsemiseksi

Nesteiden kertyminen ei ole koskaan positiivinen merkki, etenkään jos kärsit korkeasta verenpaineesta. Sitruunalla on mahtavia ominaisuuksia tämän suhteen, sillä se on erinomainen C-vitamiinin lähde. Sillä tavalla se auttaa taistelemaan nesteen kerääntymisestä johtuvien myrkkyjen ja aineiden kasaantumista vastaan.

Lisäksi sitruunamehun parhaita ominaisuuksia ovat sen diureettiset ja suodattavat voimat. Se sisältää suuren määrän vettä, joka toimii täydellisenä työkaluna kehon turvallisessa ja luonnollisessa puhdistuksessa.

Puhdistaaksesi ja edistääksesi verenpainetta kohottavien aineiden poistamista, voit kokeilla seuraavaa vaihtoehtoa.

Ainesosat

 • 250 ml vettä
 • 2 sitruunan mehu

Valmistus

 • Sekoita molemmat ainesosat ilman makeutusaineita ja nauti tyhjään vatsaan.

2. Banaanit

syö banaania korkean verenpaineen hallitsemiseksi

Banaanit tunnetaan hyvin niiden sisältämistä ravintoaineista. Niiden kohokohtana on korkea kaliumpitoisuus, joka auttaa säätelemään valtimopainetta. Lisäksi niiden energiaa antava vaikutus on todella hyödyllinen minkä tahansa liikuntasuorituksen jälkeen.

Näiden kolmen syyn takia suosittelemme, että sisällytät banaanin päivittäiseen ruokavalioosi. On paras myös vähentää natriumin määrää ruokavaliossa. Siihen sisältyy suolan käytön vähentäminen ruoanlaitossa, mutta myös prosessoitujen ruokien käytön vähentäminen.

3. Valkosipuli

syö valkosipulia korkean verenpaineen hallitsemiseksi

Valkosipuli on ykkösainesosa luontaishoitojen maailmassa. Sitä pidetään äärimmäisen hyödyllisenä hoitona muun muassa lukuisiin lääketieteellisiin, ravitsemuksellisiin ja ortopedisiin sairauksiin.

Korkean verenpaineen tapauksessa valkosipuli on hyödyksi valtimoiden laajentumisessa, kuten myös verenhyytymien muodostumisen ehkäisemisessä. 

 • Voit käyttää sitä tablettien muodossa, lisätä valkosipulia resepteihin tai syödä yhden valkosipulinkynnen päivittäin jätettyäsi sen likoamaan vesilasiin 6-8 tunniksi. Voit jättää sen likoamaan yön yli ja syödä sen seuraavana aamuna.

Lue myös tämä artikkeli: Näin hyödyt päivittäisestä valkosipulin syömisestä

4. Oliiviöljy

nauti oliiviöljyä korkean verenpaineen hallitsemiseksi

Oliiveihin ja sen johdannaisiin liitetyt edut ovat olleet hyvin tunnettuja terveyden alalla jo muinaisen Egyptin ajoilta lähtien. Kun on kyseessä korkea verenpaine, oliiviöljy toimii luonnollisena kehon säätelijänä hidastaen verenkierron nopeaa tahtia.

Tämä terveellinen rasva valmistetaan kolmesta tuhannesta eri ainesosasta. Joitakin sen huomattavimpia ominaisuuksia ovat sen kyky:

 • Auttaa ehkäisemään solujen hapettumista
 • Säädellä ja hallita paremmin diabetesta
 • Vähentää huonoa kolesterolia (LDL)

5. Vesimeloni

syö vesimelonia korkean verenpaineen hallitsemiseksi

Vesimeloni on yksi parhaimmista ruoista korkean verenpaineen hallitsemiseksi johtuen sen kyvystä laajentaa verisuonia. Se myös vähentää aivohalvauksen riskiä.

Vesimeloni tuottaa myös L-citrullinea ja L-arginiinia. Nämä kaksi aminohappoa vahvistavat verisuonten sävyä ja säätelevät valtimopainetta. 

Onko lääkärisi kertonut sinulle, että sinulla on korkea verenpaine, mutta et ole vielä kehittänyt mitään vakavia oireita? Onneksi sinulla on vielä aikaa välttyä komplikaatioilta. Vesimeloniannoksen sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioon tuo suuren avun.

Muista, että parhaita tuloksia syntyy silloin kun olet kurinalainen ja johdonmukainen. Sinun terveytesi on vaakalaudalla ja sinä olet vastuussa päätösten tekemisestä. Huono ruokavalio vain pahentaa tätä tilaa.