Sitruunaveden juonnin suuret hyödyt

lokakuu 15, 2015

Sitruunaa sisältävää vettä kannattaa juoda pitkin päivää, sillä elimistö hyötyy siitä monella tavalla. Aamulla sitruunaveden juonti ennen aamiaista poistaa kehosta myrkyllisiä aineita, säätelee aineenvaihduntaa sekä estää niin kutsuttujen vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia.

Vesi on ihmisen elimistölle elintärkeä asia. Jo muutaman päivän jakso ilman vettä on hengenvaarallinen. Ihmisen keho koostuu noin 75 % vedestä vastasyntyneellä, ja aikuisella veden osuus on noin 60 %. Lääkärit suosittelevatkin vähintään 2 litran päivittäistä vedenjuontia, ja tähän määrään sisältyy myös hedelmistä, mehuista ja muista ruoista löytyvä vesi. On äärimmäisen tärkeää terveyden kannalta, että vettä saadaan tarpeeksi – tämä vaikuttaa koko elimistön kykyyn toimia kunnolla.

Miten sitruunaa sisältävä vesi vaikuttaa kehoon?

Sitruunat ovat hedelmistä kaikkein tehokkaimmin terveyshaittoja estäviä, sillä niissä on runsaasti C-vitamiinia, joka auttaa myrkyllisten aineiden ja bakteerien poistamisessa. C-vitamiini vahvistaa kehon vastustuskykyä, ja se auttaa torjumaan sairauksia sekä jopa parantamaan haavoja.

kotitekoisia-hoitoja-sitruunalla

 

Sitruunoissa on paljon mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja fosforia. Esimerkiksi kaliumin saanti on elintärkeää ihmiselle, ja se auttaa muun muassa valtimoiden verenpaineen kontrolloinnissa. Tulevaisuudessa onkin mahdollista, että sitruunaa aletaan pitämään todellisena lääkinnällisenä raaka-aineena, sillä se on hyödyksi noin 150 sairauden hoidossa.

Myrkyllisiä aineita löytyy jokaisesta kehon osasta – verestä, elimistä ja kudoksista. Kun syömme sitruunaa, alkaa se vaikuttaa näihin myrkkyihin. Kun kärsimme suolistoon liittyvästä kivusta tai epämukavasta tunteesta esimerkiksi maksassa tai sappirakossa, auttaa sitruuna tasapainottamaan niitä kehon toimintoja, jotka ovat häiriintyneet.

Sitruunaveden juonti auttaa siis tehokkaasti elimistön puhdistamisessa. Lääkäri David Jockersin mukaan sitruunan sisältämä sitrushappo edesauttaa puhdistumista sekä estää kalsiumin kertymistä valtimoihin – jos tällaiset kertymät muodostuvat, saattaa seurauksena olla jokin sydämen sairaus.

Tarkemmin sitruunaveden hyödyistä

sitruunavesi3

  • Edesauttaa ruoansulatusta sekä myrkyllisten aineiden poistumista.
  • Jos kärsit pahoinvoinnista tai ruoansulatuksen tehottomuudesta, auttaa sitruunavesi näiden oireiden poistamisessa.
  • Vahvistaa vastustuskykyä, sillä sitruuna sisältää paljon C-vitamiinia.
  • Sisältää askorbiinihappoa, jolla on tulehduksia hillitseviä ominaisuuksia.
  • Sitruunan C-vitamiini auttaa ihon puhdistamisessa, ja antioksidantit edesauttavat ihon kirkkautta ja hehkeyttä.
  • Sitruunavesi on tehokas hoito liikalihavuuden kontrolloinnissa.
  • Tasapainottaa kehon pH-arvoa.
  • Hillitsee kahvinhimoa – sitruunavesilasillisen jälkeen sinun tekee huomattavasti vähemmän mieli kahvikupillista.
  • Auttaa raikastamaan hengitystä sekä lievittää hammassärkyä ja ientulehdusta.
  • Sitruunaveden juonti ruoan yhteydessä auttaa vähentämään glykeemistä indeksiä, joten sinulla on nopeammin täysi olo, joka kestää pidempään. Tämän vuoksi sitruuna on suureksi avuksi painonpudotuksessa.

Muista myös tämä!

Vesi ja sitruuna ovat tärkeitä raaka-aineita, jotka hyödyttävät ihmistä monella tavalla, ja niistä saatavat terveyttä edistävät vaikutukset ovat kummallakin suuret jo omillaan. Vaikutukset ovat kuitenkin vielä suuremmat silloin, jos yhdistät nämä kaksi tuotetta, ja sitruunavesi on lisäksi herkullinen juoma.

Jos juot kaupan virvoitusjuomien sijasta sitruunavettä, valitset vaihtoehdon, joka on paljon terveellisempi – teolliset juomat saattavat olla haitallisia hyvinvoinnillesi. Kun siis seuraavan kerran kaipaat jotakin virvoittavaa juomaa, kannattaa valita helppo, herkullinen ja edullinen sitruunavesi. Tulet varmasti huomaamaan eron olossasi, joten älä epäröi kokeilla tätä tehokasta ja luonnollista juomaa!

UUTISIA VERKOSSA