Naturopatia

Tästä osiosta löydät parhaat artikkelit ehkäistäksesi ja hoitaaksesi terveyshäiriöitä ja -ongelmia sekä tavallisia sairauksia luonnollisten, vaihtoehtoisten hoitojen avulla. Opi, mitkä ruoat ovat parhaita sinun vaivoihisi, minkälainen liikunta, hoidot tai hieronta voi auttaa sinua, ja opi myös tehokkaita rentoutumistekniikoita.

Palovammojen hoito kotona

Palovammojen luokittelu tehdään niiden vakavuuden perusteella. Joissakin tapauksissa, mikäli kudokset ovat pahasti vahingoittuneet, on tärkeää saada palovammoille lääkärin hoitoa. Jos vamma ei ole vakava, palovammojen hoito voidaan tehdä kotona luonnollisista aineksista.

Ehkäise psoriaasia näillä viidellä tavalla

Kun pyrit ehkäisemään psoriaasia, tulee sinun ensinnäkin tietää, että se ei ole tarttuvaa. Se ei voi siirtyä ihmiseltä toiselle. Pahinta mitä voi tapahtua on se, että se voi kehittyessään levitä potilaan muihin kehonosiin. Ehkäise siis psoriaasia leviämästä tai jopa ilmestymästä…

Kotihoitoja aftoihin: 7 hyvää vaihtoehtoa

Aftat ovat hyvin ärsyttäviä ja kivuliaita. Pienestä koostaan huolimatta ne voivat tehdä syömisestä, nielemisestä ja puhumisesta varsin epämiellyttävää. Jos kärsit niistä toistuvasti, jatka lukemista – tässä artikkelissa esittelemme hyviä kotihoitoja aftoihin.

Nokkosihottuman hoito luonnollisesti

Nokkosihottuma on yksi yleisimmistä iho-oireista, joka syntyy kosketuksesta allergian aiheuttajaan (allergeeniin) tai altistuksesta kuumalle tai kylmälle. Tästä syystä sitä on hyvä oppia lievittämään. Näiden kolmen luontaishoidon avulla nokkosihottuman hoito onnistuu kotikonstein.

Tehokkaita kotihoitoja tyrään kivun lievittämiseksi

Tyrät voivat olla äärimmäisen kivuliaita. Vaikka ne vaativat aina lääkärinhoitoa, on olemassa myös joitakin kotihoitoja, joilla tyrää voidaan hoitaa lääkärissä käynnin jälkeen. Tyrän hoitamatta jättäminen voi johtaa vakaviin, liikkumiskykyynkin vaikuttaviin seurauksiin, kuten lihasatrofiaan (lihasten surkastumiseen), virtsanpidätyskyvyttömyyteen, liikkuvuuden vähenemiseen ja/tai raajojen…

Kohonnut verenpaine kuntoon näillä viidellä luontaishoidolla

Kohonnut verenpaine on sairaus, jota lääketieteellisesti kutsutaan myös verenpainetautina, ja se tunnetaan yhtenä sydämen ja verisuonien hyvinvoinnin pahimmista vihollisista. Kohonnut verenpaine johtuu valtimoiden paksuuntumisesta tai tukkeutumisesta, mikä pakottaa sydämen työskentelemään kovemmin pumppaamalla ja kuljettamalla verta muihin elimistön osiin. Tämän seurauksena…

Kosketusihottuman hoito 6 kotikonstilla

Kosketusihottuma on kemikaalialtistuksen aiheuttama punoittava ihottuma. Se ilmaantuu tyypillisesti minuutteja tai tunteja altistuksen jälkeen, mutta voi kestää jopa kahdesta neljään viikkoa. Kosketusihottuma ei ole hengenvaarallinen eikä tarttuva vaiva, mutta se voi olla varsin epämukava. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka kosketusihottuman hoito…

Eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt terveydelle

Ihmiset ovat käyttäneet eteerisiä öljyjä jo vuosisatojen ajan. Aasian ja Välimeren maiden kulttuureissa niitä hyödynnetään luontaishoitojen valmistuksessa. Yksi näiden luontaishoitojen ainesosista on eteerinen olibaanihartsiöljy, jolla on lääkitseviä ominaisuuksia sekä terveyden- että kauneudenhoitoon. Tässä artikkelissa esittelemme eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt keholle.

Kuukautiskivun lievitys 5 kuumalla juomalla

Kuukautiset tulevat normaalisti kerran kuukaudessa ja aiheuttavat monelle naiselle valitettavasti alavatsakipua ja yleistä huonovointisuutta. Onneksi kuukautiskivun lievitys onnistuu esimerkiksi näiden kuumien juomien avulla.

Näin lievität limaista yskää luonnollisesti

Limainen yskä on yksi hengityselinten terveyttä heikentävien bakteeri- ja virusinfektioiden aiheuttamista oireista. Limaista yskää pidetään myös immuunijärjestelmän aktivoimana puolustusmekanismina, joka auttaa elimistöä puhdistamaan hengityskanavia ja nopeuttamaan infektion paranemista.

Suolistoloisten häätö maito-minttuhoidolla

Suolistoloiset ovat hiljainen terveysongelma, sillä moni sekoittaa niiden oireet muihin vaivoihin. Ne voivat vaikuttaa elimistöön merkittävällä tavalla, erityisesti jos ongelmaa ei hoideta kunnolla. Tässä artikkelissa jaamme yllättävän ja tehokkaan hoidon suolistoloisten karkottamiseksi luonnollisesti. Katso, kuinka suolistoloisten häätö onnistuu maidon ja…

Haavaisen paksusuolitulehduksen hoito 9 kotikonstilla

Luontaishoidoista on lähes aina hyötyä terveydelle. Tästä on osoituksena nämä 9 kotikonstia haavaiseen paksusuolitulehdukseen. Vaikka kyseessä on suhteellisen hankala sairaus, elämänlaadun ei tarvitse kärsiä sen takia. Lue alta, kuinka haavaisen paksusuolitulehduksen hoito onnistuu luonnollisesti.

Parhaat kotihoidot hyttysenpistoihin

Kaupallisten tuotteiden lisäksi myös monet kotitekoiset voiteet toimivat tehokkaasti hyttysenpistoihin ja muihin vastaaviin vaivoihin. Eräät luontaistuotteet, kuten esimerkiksi laventeli, kamomilla, sitronella ja manteli, ovat loistavia apuja kutinan vähentämiseksi ja ihon rauhoittamiseksi.

Kuningatarhyytelön hyödyt ja ominaisuudet

Kuningatarhyytelöllä on mahtavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä todellisen luonnonihmeen. Se on luonnollinen lisäravinne, jolla on välttämättömiä ainesosia kehon tasapainon ylläpitämiseksi. Se on aine, jossa on runsaasti ravintoaineita sekä monia terapeuttisia ja uudistavia vaikutuksia lapsille ja aikuisille. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä…

5 luontaishoitoa rasittuneiden lihasten elvyttämiseksi

Ehkäpä olet vasta äskettäin aloittanut kuntosalilla käymisen, tai kenties sinulla on univaikeuksia. Tai ehkä olet vain käyttänyt lihaksiasi tavallista enemmän. Joka tapauksessa tällöin kannattaa tehdä jotain rasittuneiden lihasten elvyttämiseksi, jotta olo tuntuu paremmalta.