Naturopatia

Tästä osiosta löydät parhaat artikkelit ehkäistäksesi ja hoitaaksesi terveyshäiriöitä ja -ongelmia sekä tavallisia sairauksia luonnollisten, vaihtoehtoisten hoitojen avulla. Opi, mitkä ruoat ovat parhaita sinun vaivoihisi, minkälainen liikunta, hoidot tai hieronta voi auttaa sinua, ja opi myös tehokkaita rentoutumistekniikoita.

Hyviä mausteita polvikivun hoitoon

Jos luet tätä artikkelia, etsit luultavasti luonnollisia keinoja hoitaa polvikipua. Tämän voi saavuttaa oikeanlaisella lääkärinhoidolla ja eräiden tulehdusta ja kipua lievittävien mausteiden tarjomalla lisäavulla. Tässä artikkelissa esittelemme siis hyviä mausteita polvikivun hoitoon; katso kuinka kurkuma, inkivääri, kaneli, mausteneilikat ja cayennepippuri…

Luontaishoitoja sappirakon tulehdukseen

Kolekystiitti on sappirakon tulehdus, joka johtuu tavallisesti sappikivistä. Sen vakavampia syitä ovat kasvaimet ja jotkut tulehdukset. Lääkehoito on tässä vaivassa ehdottoman tärkeää. Sappirakon tulehdukseen on olemassa myös joitakin erinomaisia luontaishoitoja, jotka täydentävät perinteistä lääkehoitoa.

5 hoitokeinoa parasiitteihin

Parasiitteja kehossa? Sen uskominen on ehkä vaikeaa, mutta ne ovat loppujen lopuksi aika yleinen vaiva. Tässä artikkelissa tutustumme parasiitteihin ja niiden hoitoon!

6 luontaishoitoa veritulpasta kärsiville

Veritulppa on verihiutaleiden tai punasolujen kasautumisen muodostama massa vahingoittuneen alueen tai rikkoutuneen verisuonen kohdalla. Veritulpat ovat normaaleja ja auttavat kehoa välttymään liialliselta verenvuodolta mahdollisen loukkaantumisen tapahtuessa. Veritulppa voi kuitenkin olla melko vaarallinen, jos se syntyy terveiden verisuonten sisälle tai ei…

Näin hyödynnät maca-juurta menopaussin hallintaan

Maca-juuresta, joka vielä vähän aikaa sitten oli varsin tuntematon luonnontuote, on tullut erittäin suosittu raaka-aine erityisesti naisten ruokavaliossa. Tämä johtuu siitä, että maca-juuri omaa monipuolisia vaikutuksia, jotka sopivat erinomaisesti niin premenopaussin eli esivaihdevuosien kuin itse menopaussin hallintaan. Tästä syystä maca-juuresta…

Näärännäpyn hoito: 5 helppoa vinkkiä

Näärännäppy on pieni pullistuma, joka muodostuu yleensä silmäluomen reunalle. Se voi olla fyysisesti ärsyttävä, ja lisäksi se voi aiheuttaa nolostusta ja esteettistä haittaa ihmisten ilmoilla ollessa. Koska kaikki haluavat siitä eroon mahdollisimman pikaisesti, tänään kerromme miten näärännäpyn hoito kannattaa toteuttaa!

Ruoansulatuskanavasta johtuva halitoosi: 5 luontaishoitoa

Ruoansulatuskanavasta johtuva halitoosi tarkoittaa pahanhajuista hengitystä, joka on lähtöisin mahalaukusta. Sitä on tästä syystä yleensä vaikeampi kontrolloida, sillä pelkkä bakteereiden peseminen pois suusta ei riitä. Ja koska se aiheuttaa hyvin voimakasta ja epämiellyttävää hajua, se voi olla nolostuttava ja melko…

Kotihoidot allergiseen nuhaan: 4 tehokasta valintaa

Jos olet itse joskus kärsinyt allergisesta nuhasta, tiedät miten turhauttava tämä vaiva voi olla. Allergiseen nuhaan pyritäänkin yleensä löytämään tehokkaita hoitoja, sillä sen oireet huonontavat usein ihmisen elämänlaatua merkittävästi.

4 tapaa hoitaa selluliittia, ihon sidekudoskerroksen tulehdusta

Selluliitti eli ihon sidekudoskerroksen tulehdus on ihokudosten tulehdusta, erityisesti ihon keskikerroksessa (tunnetaan dermiksenä). Mutta toisinaan myös lihas voi olla sille altis. Tässä artikkelissa esittelemme 5 tapaa hoitaa selluliittia. Tätä bakteeri-infektiota ei tule sekoittaa tavalliseen ”appelsiini-ihoon”.

Lihasvammasta toipuminen viidellä tavalla

Lihasvammasta toipumiseen tarvittava aika riippuu useista tekijöistä. Niihin kuuluvat muun muassa vamman tyyppi ja koko sekä potilaan terveys, fyysinen kunto ja hänen noudattamansa ruokavalio. Lihasvammasta toipuminen voi kuitenkin nopeutua seuraamalla alla olevia vinkkejä.

Poltetta jaloissa? Parhaat vinkit ja kotihoidot

Jos tunnet poltetta jaloissa, on mahdollista, että se johtuu diabeettisesta neuropatiasta, mutta toisaalta se voi myös olla seurausta ravinnepuutoksista, lihasten liiasta rasituksesta tai tulehduksista, kuten myös eräistä muista jalkojen terveyteen vaikuttavista tekijöistä.

Munuaisten puhdistus porkkana-kurkkumehulla

Munuaisten puhdistus onnistuu tehokkaasti tällä herkullisella porkkana-kurkkumehulla. Luultavasti tiesit jo, että munuaisilla on erittäin tärkeä rooli myrkkyjen poistamisessa elimistöstä. Näiden verestä suodattuvien myrkkyjen eliminointi riippuu munuaisten toiminnoista, joten on tärkeää, että huolehdimme niiden hyvinvoinnista.

Luontaishoitoja kuukautiskipuihin

Lukemattomat naiset joutuvat kestämään kuukautisten aiheuttamaa kipua joka kuukausi. Tämä alavatsan kipu johtuu kohdun supistelusta, ja se on hyvin samankaltaista kuin mitä raskaana olevat naiset kokevat synnytyksen ollessa käsillä. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin hyviä luontaishoitoja kuukautiskipuihin.

Nielutulehduksen oireiden hoito

Nielutulehduksen oireet voivat vaihdella aina kuumeesta karheaan kurkkuun, pahoinvointiin sekä yleiseen kipuun. Tänään kerromme, kuinka nielutulehduksen oireiden hoito onnistuu luonnollisin keinoin.

Lämpöuupumus: 4 luontaishoitoa

Aurinko on ihmisen terveydelle hyväksi, kunhan sen kanssa ollaan varovaisia. Kun auringonsäteet ovat liian voimakkaita ja lämpötila on hyvin korkea, tuloksena voi olla lämpöuupumus.

Ihottuman lievittäminen 5 paikallisella hoidolla

Ihottuma voi syntyä useista eri syistä: se voi olla seurausta esimerkiksi allergiasta tai jostakin muusta ihoa ärsyttävästä tekijästä. Sille ovat tyypillistä pienet punaiset laikut, ärsytys ja kutina. Joskus ihottuma voi olla kivulias, hilseillä tai siinä voi olla pieniä paukamia. Tässä…