4 homeopaattista lääkettä burnout-oireyhtymään

Burnout-oireyhtymä on fyysinen, henkinen ja emotionaalinen uupumus, joka johtuu liiallisesta altistumisesta työstressille. Lue tämä artikkeli saadaksesi tietää, mitä homeopaattisia lääkkeitä burnout-oireyhtymään voidaan käyttää.
4 homeopaattista lääkettä burnout-oireyhtymään

Viimeisin päivitys: 07 toukokuuta, 2022

Homeopaattiset lääkkeet eivät ole ensilinjan hoito sairauksia vastaan. Jotkut niistä näyttävät kuitenkin auttavan vähentämään burnout-oireyhtymän oireita. Maailman terveysjärjestö (WHO) tunnusti tämän tilan äskettäin tunnehäiriöksi. Tämän kokonaisuuden mukaan se on henkistä uupumusta, joka liittyy työympäristöön ja sen tuottamaan stressiin. Tästä syystä sairastuneet voivat kokea huonoa suorituskykyä, pitkittynyttä väsymystä, kielteisiä työhön liittyviä tunteita ja fyysisiä ongelmia. Tässä artikkelissa esittelemme 4 homeopaattista lääkettä burnout -oireyhtymään.

Neljä homeopaattista lääkettä burnout -oireyhtymään

Ennen kuin kerromme näistä lääkkeistä, haluamme huomauttaa, että sinun on aina ensin juteltava terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Ensinnäkin haluat luultavasti kysyä lääkäriltäsi fyysisistä oireista, kuten unihäiriöistä, päänsärystä ja ruoansulatusongelmista.

Jos lääkärisi ei löydä orgaanisia syitä näihin ongelmiin, hän voi ehdottaa käyntiä erikoislääkärin, kuten psykologin, luona. Tämä mielenterveysalan ammattilainen on vastuussa fyysisten ja psyykkisten oireiden tarkistamisesta varmistaakseen, vastaavatko ne burnout-oireyhtymää. Lisäksi hän saattaa suositella täydentäviä testejä diagnoosia varten, kuten:

  • Maslach Burnout Inventory, joka koostuu 22 kysymyksestä.
  • Kyselylomake työhön liittyvistä käyttäytymismalleista ja kokemusmalleista.

Kun asiantuntija tekee diagnoosin, hän voi ehdottaa useita strategioita, jotta voit oppia hallitsemaan tunteitasi työympäristössä. Lisäksi he suosittelevat elämäntapojen parantamista ja liikunnan lisäämistä. Lääkärisi voi muun muassa suositella homeopaattisten lääkkeiden kokeilemista. Alla puhumme erilaisista vaihtoehdoista.

4 homeopaattista lääkettä burnout -oireyhtymään.
Burnout-oireyhtymä liittyy työoloihin, jotka aiheuttavat liikaa paineita työntekijälle.

1. Acidum Phosphoricum 15 CH

Yksi homeopaattisista lääkkeistä, joita suositellaan burnout-oireyhtymän hoitoon, on Acidum Phosphoricum 15 CH. Yhdysvaltain kansalliskirjaston ylläpitämän sivuston DailyMedin tietojen mukaan tämä tuote auttaa väliaikaisesti lievittämään henkisen väsymyksen oireita.

Erityisesti se tukee hermoston terveyttä ja voi siksi vähentää ongelmia, kuten unettomuutta, uneliaisuutta ja päänsärkyä. Suositus on kuluttaa 3-5 pussia 3 kertaa päivässä tai homeopaattisi ohjeita noudattaen.

Tärkeä huomautus: Mainitun lähteen mukaan elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ei ole arvioinut tätä homeopaattista lääkettä, joten sen turvallisuudesta sekä tehokkuudesta ei ole tietoa. Siksi sinun tulee käyttää sitä varoen ja noudattaa lääkärisi neuvoja.

2. Ignatia Amara 15 CH

Asiantuntijat suosittelevat Ignatia Amara 15 CH:ta burnout-oireyhtymän fyysisiin ja emotionaalisiin oireisiin. He uskovat, että se auttaa vähentämään emotionaalista takykardiaa, pelkoa, ahdistusta ja masennusoireita. Perhelääkärin ja homeopaattisen erikoislääkärin José Ignacio Torresin mukaan se auttaa myös unettomuuteen ja jännityspäänsärkyyn.

Hän korostaa, että vaikka tämä lääke voi auttaa, monet vaativat  silti psykoterapiaa tai muita lääkkeitä. Siksi psykologin puoleen kääntymisen tulisi aina olla ensimmäinen vaihtoehto. Lisäksi jos kärsit kroonisista sairauksista tai olet hoidossa, on parasta välttää sen käyttöä ja mennä lääkäriin.

Muistakaamme, että tämän tyyppisistä tuotteista ei ole tieteellistä näyttöä, ja niillä voi olla sivuvaikutuksia. Siksi lääkäri tai homeopaatti auttaa määrittämään turvallisen annoksen kussakin tapauksessa.

3. Aconitum Napellus 15 CH

Farmacia Profesionalin artikkelissa Cantabrian homeopaattisen lääketieteellisen seuran puheenjohtaja Concepción Calleja Peredo selittää, että Aconitum Mapellus on hyödyllinen lääke paniikkikohtauksien hoidossa.

Yleisesti ottaen asiantuntijat suosittelevat sitä ahdistuneisuus- ja masennuksen episodeihin, kuten niihin, joita esiintyy burnout-oireyhtymästä kärsivillä. He suosittelevat sitä myös, jos työntekijällä on unettomuusjaksoja tai yöllisiä heräämisiä sekä ahdistusta ja levottomuutta.

Suositeltu Aconitum napellus 15 CH -annos sisältää enemmän tai vähemmän rakeita vuorokaudessa oireiden mukaan. Lääkärisi tulee määrittää tarkka annos.

Aconitum napellusta suositellaan, jos työntekijällä on unettomuusjaksoja tai yöllisiä heräämisiä.

4. Argentum Nitricum 15 CH

Samassa julkaisuss Tohtori Calleja Peredon suosittelee Argentum Nitricumia homeopaattiseksi lääkkeeksi ahdistukseen. Yleensä se auttaa niitä, jotka kärsivät ennakoivasta pelosta tai fobiasta, kuten lentokoneessa matkustamisesta, kokeesta, kokoukseen osallistumisesta jne.

Se on hyödyllinen myös oireiden, kuten vapinan, ripulin, huimauksen ja jännityspäänsäryn hoidossa. Uupuneelle työntekijälle se on liittolainen stressiä ja pitkittyneen väsymyksen tunnetta vastaan. Homeopaatin tulee määrittää oikea annos kussakin tapauksessa.

Työympäristön parantaminen on tärkeää, kun on kyse burnout-oireyhtymästä

Koska tämä ongelma liittyy suoraan työstressiin, on tärkeää lähestyä burnout-oireyhtymää monin tavoin. Edellä mainitsemiemme täydentävien homeopaattisten uupumusoireyhtymän hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden lisäksi on tärkeää parantaa työympäristöä, jotta se olisi miellyttävämpi.

Jos työolosuhteet eivät parane, seuraukset voivat olla vakavia. Tästä syystä on myös suositeltavaa käydä psykologilla ja opetella tekniikoita tunteiden hallitsemiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.