Logo image
Logo image

6 luonnollista lääkettä kurkun infektioiden hoitoon

2 minuuttia
Tiesitkö, että suolaveden tai ruokasoodaliuoksen kurlaaminen on tehokas tapa hoitaa kurkun infektioita? Molemmat menetelmät auttavat vähentämään tulehdusta ja tappamaan bakteereita.
6 luonnollista lääkettä kurkun infektioiden hoitoon
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 06 tammikuuta, 2023

Kenelläpä ei olisi joskus ollut kurkkutulehdusta? Se on tuskallinen kokemus, joka tekee olosta todella epämiellyttävän. On tuskallista puhua, hengittää ja niellä… Onko siihen mitään helpotuskeinoa? Kyllä vain, ja tänään esittelemmekin loistavia luonnollisia lääkkeitä kurkun infektioiden hoitoon. Pidä ne mielessä seuraavan kerran, kun kurkkutulehdus iskee.

Luonnolliset keinot kurkun infektioiden hoitoon

Some figure

Kurkkuinfektiot voivat johtua myös bakteereista tai viruksista. Jotkut bakteerit ovat vastustuskykyisempiä kuin toiset ja saattavat tarvita hoitoa antibiooteilla. Jos kyseessä on virus, saatat tarvita muutaman vapaapäivän ollaksesi kotona toipumassa.

Muista, että immuunijärjestelmäsi heikkenee silloin tällöin syystä tai toisesta, kuten stressin takia, ja silloin suojasi infektioita tai tiettyjä sairauksia vastaan heikkenee. Varmista, että ylläpidät monipuolista ruokavaliota, joka tukee hyvää yleisterveyttä. Lisäksi kannattaa kokeilla seuraavia luonnollisia menetelmia kurkun infektioiden hoitoon:

1. Timjami-hunaja-sitruunatee

Some figure
Timjami on voimakas antiseptinen aine, joka taistelee bakteereja vastaan.

Yhdistämällä timjamia, hunajaa ja sitruunamehua saat lääkkeen, josta voit nauttia koko päivän. Näin se tehdään:

 • Laita kaksi ruokalusikallista tuoretta timjamia litraan kiehuvaa vettä.
 • Lisää yhden sitruunan mehu sekä raastettu kuori.
 • Keitä näitä ainesosia 10 minuuttia.
 • Poista lämmöltä ja anna hautua 10 minuuttia ennen nesteen siivilöimistä.
 • Kaada teetä kuppiin ja lisää maun mukaan hunajaa. Voit juoda teetä pitkin päivää.

2. Kurlaa suolavettä

Some figure
 • Laimenna ruokalusikallinen suolaa 250 ml:aan vettä.
 • Kurlaa tätä seosta kerran tunnissa, mutta älä koskaan niele sitä. Anna sen päästä kurkun takaosaan muutaman sekunnin ajaksi, ennen kuin syljet sen ulos.
 • Suolan sijasta voit käyttää myös teelusikallista omenaviinietikkaa tai ruokasoodaa. Kaikki kolme ainesosaa vähentävät tulehdusta, tappavat bakteereja ja hoitavat kurkkukipua tehokkaasti.

3. Valkosipuli, paras luonnollinen antibiootti

Some figure

Kaikki tietävät, että valkosipuli on edelleen tehokkain luonnollinen antibiootti. Se on tehokas, terveellinen ja sillä ei ole kielteisiä sivuvaikutuksia. Joten miksi et kokeilisi sitä kurkun infektioiden hoitoon? Toimi näin:

 • Murskaa valkosipulinkynsi ja laimenna se puoleen kupilliseen vettä. Juo.
 • Voit toistaa tämän prosessin kahdesti päivässä. Valkosipulin haju viipyy hengityksessäsi, mutta kannattaa antaa sille tilaisuus – paranet paljon nopeammin.

4. Kamomillateehaude

Some figure

Tätä hoitoa tullaan käyttämään hauteen muodossa kurkkukipuun. Se vähentää tulehdusta ja antaa jonkin verran helpotusta oloon. Toimi seuraavasti:

 • Laita kolme ruokalusikallista kamomillaa kupilliseen kuumaa vettä.
 • Anna hautua muutaman minuutin ajan, siivilöi neste kulhoon, kostuta pyyhe tai kangas nesteessä ja aseta pakkaus kurkun päälle.
 • Toista tämä prosessi aina, kun kangas menettää lämmön. Ihannetapauksessa saat noin 10 minuuttia helpostusta jokaisesta kerrasta.

5. Kurkuma ja vihreä tee

Some figure
 • Tämä hoito on erittäin helppo ja tehokas. Vihreän teen ja kurkuman yhdistäminen on loistava tapa hoitaa kurkun infektioita. Se auttaa vähentämään tulehdusta ja nopeuttamaan toipumistasi.
 • Valmista vihreä tee tavalliseen tapaan. Kun vesi kiehuu, lisää puolikas teelusikallinen jauhettua kurkumaa.
 • Anna hautua noin viisi minuuttia, ja lisää joukkoon hieman hunajaa. Tunnet olosi varmasti paremmaksi.

6. Lepää paljon

Some figure

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.