Logo image
Logo image

Kurkkutulehduksen hoito luonnollisin keinoin

3 minuuttia
Tiesitkö, että suolavedellä tai ruokasoodalla terästetyllä vedellä kurlaaminen on tehokas keino kurkkukivun lievittämiseen? Molemmat tavat auttavat vähentämään turvotusta ja tuhoavat bakteereja ja muita pöpöjä.
Kurkkutulehduksen hoito luonnollisin keinoin
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kukapa meistä ei olisi milloinkaan kärsinyt jonkinlaisesta tulehduksesta kurkussaan? Se on kivulias tunne, joka tekee päivittäisestä elämästä varsin epämiellyttävää. Puhuminen ja jopa hengittäminen voi tehdä kipeää. Onko tähän jotain helpotuskeinoa? Tottakai on! Kokeile tässä artikkelissa esiteltäviä yksinkertaisia hoitomenetelmiä seuraavan kerran kun kärsit kipeästä kurkusta. Kurkkutulehduksen hoito luonnollisin keinoin on mahdollista seuraavia keinoja käyttäen.

Kurkkutulehduksen hoito luonnollisin keinoin

Some figure

kurkkutulehdus

Kurkkutulehdus voi syntyä bakteerin, viruksen tai vaurion seurauksena. Jotkut kurkkutulehduksista ovat sitkeämpiä kuin toiset ja saattavat vaatia hoidoksi antibioottikuurin. Toisinaan kurkkutulehduksen hoito vaatii pari lepopäivää, jolloin keholla on aikaa parantua ja palautua.

On hyvä pitää mielessä, että toisinaan immuunijärjestelmä saattaa heikentyä, ja näin tulehdukset ja tietyt taudit voivat tarttua herkemmin. Pidä siis huolta siitä, että ruokavaliosi mukailee terveellisiä elintapoja. Lisäksi kurkkutulehduksen hoito seuraavin keinoin on suositeltavaa:

1. Timjami-hunaja-sitruunatee

Some figure

Esimerkiksi timjami on antiseptinen yrtti, joka tappaa bakteereja tehokkaasti. 

Lisää kaksi ruokalusikallista tuoretta timjamia litraan kiehuvaa vettä. Lisää yhden sitruunan mehu sekä raastettua sitruunan kuorta. Kiehauta näitä ainesosia 10 minuutin ajan. Siirrä pois kuumalta levyltä ja odota 10 minuuttia ennen nesteen siivilöimistä toiseen astiaan.

Juo tätä teetä koko päivän ajan, ja muista terästää se kahdella ruokalusikallisella hunajaa. Tulet huomaamaan, että olosi paranee päivän mittaan.

2. Kurlaa suolavedellä

Liota ruokalusikallinen suolaa 2,5 desiin vettä. Kurlaa tätä seosta kerran tunnissa, mutta älä nielaise sitä. Anna sen vain levitä kurkkusi takaosaan muutaman sekunnin ajaksi ennen ulos sylkemistä ja toista sitten operaatio.

Suolan sijaan voit myös käyttää teelusikallista omenaviinietikkaa tai jopa ruokasoodaa. Kaikki kolme ainesosaa vähentävät turvotusta, tappavat mahdolliset bakteerit ja pöpöt ja hoitavat kipeää kurkkua tehokkaasti.

3. Valkosipuli –  paras luonnollinen antibiootti

Some figure

 

Kaikki tietävät, että valkosipulia pidetään yhä kaikista tehokkaimpana luonnollisena antibioottina, ja mikä parasta, sitä on saatavilla melkeinpä mistä vain. Se on tehokas ja terveellinen, eikä se sisällä minkäänlaisia negatiivisia sivuvaikutuksia. Kokeile siis ehdottomasti valkosipulia seuraavan kerran kun sairastut kurkkutulehdukseen.

Murskaa vain yksi valkosipulinkynsi, sekoita se puolikkaaseen kupilliseen vettä ja nauti samantien. Voit toistaa tämän kaksi kertaa päivässä. Valkosipulin haju toki tarttuu hengitykseesi, mutta tämä on neuvo, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Olosi paranee nopeasti!

4. Kamomillahaude

 Tämä hoito puolestaan perustuu hoitavaan hauteeseen kipeän kurkun päällä. Tällä tavoin se vähentää turvotusta ja tarjoaa avun kurkkukipuun. Seuraa näitä vaiheita:

Valmista kamomillatee lisäämällä kolme ruokalusikallista yrttiä kupilliseen vettä. Kun kamomilla on liuottunut veteen, siivilöi yrtit pois ja kostuta pyyhe tai muu liina teehen ja painele sitä kurkkusi päällä.

Toista tämä prosessi aina kun haude menettää lämpönsä; jokainen haude kestää noin 20 minuuttia.

5. Kurkuma ja vihreä tee

Juo kurkumateetä hoitaaksesi kurkkutulehdusta.kurkumatee

 

Tämä on helppo ja erittäin tehokas kikka. Yhdistämällä vihreän teen ja kurkuman saat aikaan juoman, joka auttaa vähentämään turvotusta ja nopeuttaa paranemista.

Valmista vihreä tee tavalliseen tapaan. Kun vesi alkaa kiehua, lisää puolikas teelusikallinen jauhettua kurkumaa. Kun seos on hautunut noin viiden minuutin ajan, makeuta se tilkalla hunajaa ja nauti. Tulet tuntemaan olosi selkeästi paremmaksi.

6. Lepää paljon

Some figure

 

Elimistösi taistelee tulehdusta vastaan. Ainoa tapa, jolla se voi jatkaa ponnisteluja on pitää huolta siitä, että sen luontainen puolustusjärjestelmä saa tarpeeksi lepoa. Pidä siis huoli siitä, että nukut tarpeeksi, sillä paranet nopeammin!

Kipeänä ollessa suositellaan lepoa 10 tai 11 tuntia päivässä, joten pidä huoli siitä, että saat otettua nokosia ja tarpeeksi pitkät yöunet voimien keräämiseksi. Tulet huomaamaan, että pikkuhiljaa olo alkaa tuntua normaalilta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.