Kuinka taltuttaa kurkkutulehdus luonnollisin keinoin

Tiesitkö, että suolavedellä tai ruokasoodalla terästetyllä vedellä kurlaaminen on tehokas keino kurkkukivun lievittämiseen? Molemmat tavat auttavat vähentämään turvotusta ja tuhoavat bakteereja ja muita pöpöjä.

Kukapa meistä ei olisi milloinkaan kärsinyt jonkinlaisesta tulehduksesta kurkussaan? Se on kivulias tunne, joka tekee päivittäisestä elämästä varsin epämiellyttävää. Puhuminen ja jopa hengittäminen voi tehdä kipeää. Onko tähän jotain helpotuskeinoa? Tottakai on! Kokeile tässä artikkelissa esiteltäviä yksinkertaisia hoitomenetelmiä seuraavan kerran kun kärsit kipeästä kurkusta.

Parannuskeinoja kurkkutulehdukseen

kipea_kurkku

Joskus kurkkutulehdus saa alkunsa vuodenaikojen vaihteessa. Toisinaan syypää saattaa olla ilmastointi, joka voi kuivattaa ja ärsyttää jo kipeää kurkkua, tai kenties se johtuu kylmästä säästä. Oli syy mikä hyvänsä, ei kurkkukipua kannata jättää huomioimatta, sillä lopputuloksena on muutoin stressaantunut ja ahdistunut olo.

Kurkkutulehdus saattaa syntyä bakteerin, viruksen tai vaurion seurauksena. Jotkut niistä ovat sitkeämpiä kuin toiset ja saattavat vaatia hoidoksi antibioottikuurin. Toisinaan vaivan helpottamiseen riittää parin lepopäivän järjestäminen, jolloin keholla on aikaa parantua ja palautua.

On hyvä pitää mielessä, että toisinaan immuunijärjestelmä saattaa heikentyä ja näin tulehdukset ja tietyt taudit voivat tarttua herkemmin. Pidä siis huolta siitä, että ruokavaliosi mukailee terveellisiä elintapoja. Lisäksi suosittelemme seuraavia parannuskeinoja kurkkutulehduksen helpottamiseksi:

1. Timjami-hunaja-sitruunatee

tee

Mikään ei kuitenkaan ole yhtä helppoa ja tehokasta kuin näiden ainesosien nauttiminen yhdessä. Esimerkiksi timjami on antiseptinen yrtti, joka tappaa bakteereja tehokkaasti. Hunaja sen sijaan edistää parantumista, vähentää turvotusta ja rauhoittaa koko kurkkua. Yhdistämällä ne sitruunamehun kanssa saat aikaan lääkitsevän juoman, jota voit halutessasi nauttia pitkin päivää. Mutta miten se valmistetaan?

Lisää kaksi ruokalusikallista tuoretta timjamia litraan kiehuvaa vettä. Lisää yhden sitruunan mehu sekä raastettua sitruunan kuorta. Kiehauta näitä ainesosia 10 minuutin ajan. Siirrä pois kuumalta levyltä ja odota 10 minuuttia ennen nesteen siivilöimistä toiseen astiaan.

Juo tätä teetä koko päivän ajan, ja muista terästää se kahdella ruokalusikallisella hunajaa. Tulet huomaamaan, että olosi paranee päivän mittaan.

2. Kurlaa suolavedellä

kurlaus

Liota ruokalusikallinen suolaa 2,5 desiin vettä. Kurlaa tätä seosta kerran tunnissa, mutta älä koskaan nielaise sitä. Anna sen vain levitä kurkkusi takaosaan muutaman sekunnin ajaksi ennen ulos sylkemistä ja toista sitten operaatio.

Suolan sijaan voit myös käyttää teelusikallista omenaviinietikkaa tai jopa ruokasoodaa. Kaikki kolme ainesosaa vähentävät turvotusta, tappavat mahdolliset bakteerit ja pöpöt ja hoitavat kipeää kurkkua tehokkaasti.

3. Valkosipuli, paras luonnollinen antibiootti

valkosipuli1

Kaikki tietävät, että valkosipulia pidetään yhä kaikista tehokkaimpana luonnollisena antibioottina, ja mikä parasta, sitä on saatavilla melkeinpä mistä vaan. Se on tehokas ja terveellinen, eikä se sisällä minkäänlaisia negatiivisia sivuvaikutuksia. Kokeile siis ehdottomasti valkosipulia seuraavan kerran kun sairastut kurkkutulehdukseen.

Murskaa vain yksi valkosipulinkynsi, sekoita se puolikkaaseen kupilliseen vettä ja nauti samantien. Voit toistaa tämän kaksi kertaa päivässä. Valkosipulin haju toki tarttuu hengitykseesi, mutta tämä on neuvo, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Olosi paranee nopeasti!

4. Kamomillahaude

kipea_kurkku2

 

Tämä hoito puolestaan perustuu hoitavaan hauteeseen kipeän kurkun päällä. Tällä tavoin se vähentää turvotusta ja tarjoaa avun kurkkukipuun. Seuraa näitä vaiheita:

Valmista kamomillatee lisäämällä kolme ruokalusikallista tätä yrttiä kupilliseen vettä. Kun kamomilla on liuottunut veteen, siivilöi yrtit pois ja kostuta märkä pyyhe tai muu liina teehen ja painele sitä kurkkusi päällä.

Toista tämä prosessi aina kun haude menettää lämpönsä; jokainen haude kestää noin 20 minuuttia.

5. Kurkuma ja vihreä teekurkumatee

kurkumatee

Tämä on helppo ja erittäin tehokas kikka. Yhdistämällä vihreän teen ja kurkuman saat aikaan juoman, joka auttaa vähentämään turvotusta ja nopeuttaa paranemista.

Valmista vihreä tee tavalliseen tapaan. Kun vesi alkaa kiehua, lisää puolikas teelusikallinen jauhettua kurkumaa. Kun seos on hautunut noin viiden minuutin ajan, makeuta se tilkalla hunajaa ja nauti. Tulet tuntemaan olosi selkeästi paremmaksi.

6. Lepää paljon

lepo

Elimistösi taistelee tulehdusta vastaan. Ainoa tapa, jolla se voi jatkaa ponnisteluja on pitää huoli siitä, että sen luontainen puolustusjärjestelmä saa tarpeeksi lepoa. Pidä siis huoli siitä, että nukut tarpeeksi, sillä paranet nopeammin!

Kipeänä ollessa suositellaan lepoa 10 tai 11 tuntia päivässä, joten pidä huoli siitä, että saat otettua nokosia ja tarpeeksi pitkät yöunet voimien keräämiseksi. Tulet huomaamaan, että vähä vähältä olo alkaa tuntua normaalilta.

UUTISIA VERKOSSA