Logo image
Logo image

8 hyötyä ruokalusikallisesta omenaviinietikkaa päivässä

3 minuuttia
Omenaviinietikka on erittäin tehokas hoito ruoansulatuksen toiminnan parantamiseksi. Se on avuksi ummetuksen lievittämisessä, ruoansulatuksen tehostamisessa sekä jopa painonpudotuksen vauhdittamisessa. Lue lisää ja saat tietää enemmän tästä loistavasta luonnontuotteesta!
8 hyötyä ruokalusikallisesta omenaviinietikkaa päivässä
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko koskaan kuullut, mitä kaikkia hyötyjä siitä on, kun nautit ruokalusikallisen omenaviinietikkaa päivässä? Jos kyseinen hoito on sinulle uutuus, voimme kertoa, että omenaviinietikalla on monia muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia kuin salaattien maun kohentaminen.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa hyödyistä, joita ruokalusikallinen omenaviinietikkaa päivässä tuottaa terveydellesi. Jatka lukemista ja kokeile itse!

Kuinka omenaviinietikkaa valmistetaan?

Viinietikka saadaan aikaiseksi hiilihydraattien (kuten viinirypäleet, peruna, kookos, punajuuri ja omena) pitkän käymisprosessin tuloksena.

Kyseessä on aikaa vievä ja hitaasti etenevä prosessi, jonka tavoitteena on bioaktiivisten yhdisteiden säilyttäminen, kuten esimerkiksi etikkahapon, gallusihapon, katekiinien, epikatekyylien ja kaffihapon.

Tämän tarkoituksena on varmistaa, että kyseisellä viinietikalla on antioksidantti- ja mikrobivaikutuksia.

Kun käymisprosessin kesto on pitkä, viinietikalle kehittyy tietyn tyyppinen “hämähäkinseitti”, joka antaa sille suomuisen ulkomuodon. Tämä kertoo siitä, että tuotteella on hyvä laatu, sillä tämä on ihanteellinen omenaviinietikan muoto.

Yleensä kuitenkin tapahtuu niin, että viinietikka siivilöidään ja pastöroidaan, jotta saataisiin aikaiseksi se kristallinkirkas koostumus, johon olemme tottuneet supermarkettien viinietikoiden kohdalla.

Lue aiheesta lisää: Jogurtti-omenaviinietikkahoito jalkojen kovettumiin

1. Omenaviinietikka on emäksinen tuote

Tämä ominaisuus tarkoittaa sitä, että kyseinen neste on ihanteellinen apu kehon happoisuuden vähentämiseksi, ja siten se edistää parempaa terveydentilaa yleisestikin ottaen.

Lisäksi kannattaa muistaa, että omenaviinietikan nauttiminen estää vakavia sairauksia, kuten syöpää.

Älä unohda myöskään sitä, että sellaiset ruoat joissa on runsaasti rasvoja, suolaa ja muita vastaavia ainesosia, saattavat saada kehon pH-arvon muuttumaan happoiseksi, mikä on ihanteellista myrkyllisten mikro-organismien lisääntymiselle.

2. Se auttaa ruoansulatuksen parantamisessa

Some figure

Jos nautit ruokalusikallisen omenaviinietikkaa, voit rauhoittaa ja lievittää hitaan tai raskaan ruoansulatuksen tuottamaa epämukavuutta, ja voit vähentää ilmavaivoja ja vatsan pingottumista. Omenaviinietikka auttaa minimoimaan vatsan happoisuuden tuottaman olon, kuten myös närästyksen.

Tätä nestettä kannattaa nauttia sen jälkeen, kun olet syönyt hyvin raskaita ruokia, jotta voisit välttää näiden oireiden ilmaantumista. Jo nämä ongelmat ovat jo kuitenkin päässeet ilmenemään, on hyvä idea ottaa omenaviinietikkaa niiden vähentämiseksi.

3. Se on avuksi diabeteksen hallinnassa

Omenaviinietikan sisältämä etikkahappo auttaa vähentämään sokerin määrää veressä, mikä estää monimutkaisten hiilihydraattien täydellisen käsittelyn ruoansulatuksessa.

Jos juot ruokalusikallisen omenaviinietikkaa, voit saada ne entsyymit pois toiminnasta, jotka vastaavat hiilihydraattien hajottamisesta.

Siten voit estää glukoosin kertymistä vereen, mikä torjuu sokerihuippujen kehittymistä.

4. Se estää sydän- ja verisuonitauteja

Omenaviinietikka sisältää runsaasti klorogeenihappoa, ja tämä yhdiste estää huonon (eli LDL) kolesterolin hapettumista. Näin tuloksena on parempi sydänten ja verisuonten terveys.

Jos lääkärisi on sanonut, että kolesterolin tasosi ovat liian korkeat, jätä pois paljon rasvaa sisältävät tuotteet ja ala juoda ruokalusikallisen omenaviinietikkaa päivässä.

5. Se vähentää nenän tukkoisuutta

Some figure

Omenaviinietikan antibioottinen vaikutus vähentää riskiä saada tulehduksia. Lisäksi se torjuu limaneritystä sekä puhdistaa poskionteloita, jotta ne olisivat vähemmän tukkoiset.

Jos et kuitenkaan haluaa ottaa ruokalusikallista omenaviinietikkaa joka päivä, kannattaisi silti kokeilla tätä hoitoa silloin, kun sinulla on flunssa.

Jos omenaviinietikkaa otetaan tähän tarkoitukseen 10 päivän ajan, pystytään yleensä pääsemään kyseisestä ongelmasta eroon.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että mikäli kärsit kurkun ongelmista tai tulehtuneisuudesta, omenaviinietikka toimii näitäkin pulmia lievittäen ja poistaen.

6. Se edistää suoliston kasvuston uudistumista

Onko sinulla silloin tällöin tai kroonisesti ummetusta? Tässä tapauksessa kannattaisi pitää mielessä, että ruokalusikallinen omenaviinietikkaa estää tätä pulmaa jatkumasta.

Vastoin yleistä harhaluuloa omenaviinietikka ei aiheuta vatsan happoisuuden ongelmaa, sillä se on emäksisyyttä lisäävä tuote.

7. Se puhdistaa munuaisia

Onko sinulla ollut munuaistulehduksia, tai ovatko munuaiskivet muodostuneet ongelmaksi? Jos näin on, harkitse omenaviinietikkalusikallisen nauttimista aina aamuisin.

Älä myöskään unohda noudattaa lääkärisi neuvoja, ja juo tarpeeksi vettä. Jos haluat juoda mehuja, varmista, että ne eivät sisällä makeuttajia. Lisäksi tulisi poistaa suola ruokavaliosta kahden viikon ajaksi.

Näiden hoitokeinojen avulla voit huomata, että kyseiset ongelmasi katoavat elämästäsi jo muutaman päivän aikana.

Lue aiheesta lisää: Kolme herkullista smoothieta munuaisten hoitoon

8. Se auttaa pudottamaan painoa

Yhdessä terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa kahden ruokalusikallisen nauttiminen vauhdittaa aineenvaihduntaa.

Sen ansiosta, että kyseessä on runsaasti B6-vitamiinia ja lesitiiniä sisältävä tuote, se polttaa sitä rasvaa, jota kertyy kehoon huonon ruokavalion tuloksena.

Nauti ruokalusikallinen omenaviinietikkaa päivässä

On kaksi tapaa valmistaa ja toteuttaa omenaviinietikkaa sisältävä hoito. Ensimmäinen on se, että juot ruokalusikallisen omenaviinietikkaa päivässä sellaisenaan.

Jos sen sijaan sen nesteen maku on liian voimakas, toinen vaihtoehto on sekoittaa se lasilliseen vettä, joka voi olla kylmää tai haaleaa.

Omenaviinietikka ja sen hoitavat ominaisuudet ovat tehokas apu moneen ongelmaan, joten kannattaa tehdä tästä tuotteesta osa päivittäisiä rutiinejasi – hoida terveyttäsi täysin luonnollisen keinoin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.