Omenaviinietikan käyttö ja hyödyt

elokuu 6, 2015

Omenaviinietikka on tehokas luonnontuote, jota käytetään ympäri maailmaa kauneudenhoitoon ja kodin siivoukseen. Omenaviinietikalla on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, jotka parantavat kehon toimintakykyä ja taistelevat bakteeri- ja virustartuntoja vastaan.

Ammoisista ajoista lähtien omenaviinietikkaa on käytetty monien vaivojen hoitoon, sairauksien ehkäisyyn ja kehon puhdistamiseen. Viimeisten vuosikymmenien aikana toteutettujen tutkimusten mukaan omenaviinietikalla on terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, se nimittäin tasapainottaa kehon aineenvaihduntaa, helpottaa ihosairauksien oireilua, taistelee allergisia oireita vastaan ja tuo helpostusta hengitystiesairauksista kärsiville.

Omenaviinietikka on monelle tuttu kodin siivouksesta ja ruuanlaitosta, mutta tiesitkö sen vaikutuksista elimistön hyvinvointiin? Jatka lukemista ja huomaat, että pullo omenaviinietikkaa ruokakaapissa on vastaus moneen eri ongelmaan.

Ruuansulatuksen ongelmat

Omenaviinietikalla on ominaisuuksia, jotka lisäävät kehon entsyymien tuotantoa, mikä puolestaan kiihdyttää elimistölle haitallisten bakteerien tuhoamista. Lisäksi omenaviinietikka tasapainottaa mahahappojen määrää ja on hyvä hoitokeino moniin ruuansulatuksen vaivoihin, kuten ilmavaivoihin, vatsakramppeihin ja ummetukseen. Jos kärsit monista eri vatsavaivoista, suosittelemme nauttiman teelusikallisen omenaviinietikkaa puoli tuntia ennen jokaista ateriaa.

Painonpudotus

omenaviinietikka2

Ajan mittaan monet alan asiantuntijat ovat huomanneet, että omenaviinietikka auttaa pudottamaan painoa. Etikkahappo alentaa painoa ja sen vaikutus tuntuu etenkin vatsan, vyötärön ja jalkojen alueella, jossa se polttaa pois ylimääräistä rasvaa.

Japanissa testattiin liikalihaville etikan juomista osana ruokavaliota 12 viikon ajan. Tuloksia mitattaessa huomattiin selvä ero kahdessa ryhmässä, jotka olivat juoneet 15 – 30 ml etikkaa päivässä verrattuna 0 ml juoneeseen ryhmään. Etikan nauttiminen auttoi selvästi alentamaan painoindeksiä, vyötärön ympärystä, painoa, keskivartalon rasvakudosta ja triglyseridejä. Kaikki kolme ryhmää nauttivat saman verran energiaa ja liikkuivat samalla tavalla ja saman verran.

Jos olet laihdutuskuurilla, suosittelemme nauttimaan kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa veden seassa tyhjään mahaan.

Diabetes

Tiettyjen tutkimusten mukaan omenaviinietikan lisääminen ruokavalioon voi auttaa kontrolloimaan verensokeriarvoja. Jos kärsit diabeteksesta, suosittelemme omenaviinietikkaa osana tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota, joka ei sisällä paljoa kovia rasvoja tai sokeria.

Useat tutkimukset vahvistavat etikan auttavan laskemaan glukoosipitoisuuksia. A. Whiten tutkimus vuodelta 2007 osoitti, että diabeetikoilla, jotka ottivat illalla ennen nukkumaan menoa kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa, oli aamulla glukoositaso laskenut 4 – 6 %. Arizonan yliopiston Carol Johnstonin tutkimus vuodelta 2004 osoitti, että insuliiniresistenssistä kärsivillä 20 grammaa omenaviinietikkaa sekoitettuna 40 grammaan vettä alensi aterian jälkeistä glukoosipitoisuutta 34 %.

Sekoita kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa vesilasiin ja juo joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Sienieliöt iholla

omenaviinietikka3

Omenaviinietikka sopii täydellisesti tavallisten sieni-infektioiden hoitoon, joita ilmenee mm. jalkasilsana. Omenaviinietikan sisältämä happo tappaa sientä ja säännöllisesti käytettynä estää sen uudelleenkasvun, joskus sieni-infektiosta pääsee eroon pelkästään käyttämällä omenaviinietikkaa.

Sekoita muutama desilitra omenaviinietikkaa jalkakylpyyn ja anna jalkojen seistä vedessä viitisentoista minuuttia. Voit myös sekoittaa teelusikallisen omenaviinietikkaa ruokalusikalliseen vettä ja hieroa sen suoraan alueelle, jossa sieni-infektio on – omenaviinietikka sopii siis hyvin sekä täsmähoitoon että koko alueen hoitoon. Kokeile itse ja ylläty!

Nivelten ongelmat

Omenaviinietikka sopii nivelreuman, nivelrikon ja kihdin hoitoon, sillä se vähentää kipua, stressiä ja epämukavuuden tunnetta nivelissä. Nivelreumassa tulehdussolut ja niiden erittämät aineet vahingoittavat nivelkalvoa, joka turpoaa ja kipeytyy rajoittaen nivelten liikkuvuutta. Nivelreuma esiintyy yleisimmin sormissa ja ranteissa. Nivelrikko puolestaan ilmenee polvissa, lonkissa, sorminivelissä ja selkänikamien välisissä nivelissä. Se on koko nivelen sairaus, joka voi aiheuttaa muutoksia niin nivelrustossa, luussa kuin nivelkapselissakin. Kihti taas johtuu liiallisesta virtsahapon määrästä elimistössä, joka kertyy niveliin kipua ja turvotusta aiheuttaen. Omenaviinietikka sisältää omenahappoa, joka vähentää virtsahappokertymiä nivelissä, joista kihdin kipuilu johtuu.

Jos kärsit nivelvaivoista, suosittelemme sekoittamaan kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa lasilliseen lämmintä vettä ja nauttimaan sitä kerran päivässä. Voit lisätä veteen tilkan hunajaa, jos maku on liian voimakas.

Omenaviinietikka sopii myös pintahaavojen parantamiseen, jalkakramppien helpottamiseen ja moneen muuhun kotihoitoon.

Hiukset

omenaviinietikka4

Hieromalla kolme ruokalusikallista omenaviinietikkaa pyyhekuiviin hiuksiin on loistava keino palauttaa hiuksiin niiden luonnollinen kiilto ja ehkäistä hilseen syntyminen. Omenaviinietikka tasapainottaa päänahan pH-tasoa, helpottaa ärsytystä ja kutinaa ja sopii hyvin rasvoittuville hiuksille. Käytä omenaviinietikkaa hiuksissa vain silloin tällöin, sillä pitkällä aikavälillä liiallisesti käytettynä etikan hapot voivat aiheuttaa kutinaa ja polttavaa tunnetta.

Akne ja muut iho-ongelmat

Omenaviinietikalla on antiseptinen vaikutus, joka tappaa bakteereja ja eliminoi likaa iholta. Tämä tekee siitä oivallisen avun aknen ja ihon epäpuhtauksien hoitamiseen. Omenaviinietikka palauttaa ihon tasapainon ja ehkäisee liiallista rasvoittumista ja ihon tulehdustilaa, ihohuokoset pysyvät puhtaina, eikä iho kuivahda liikaa.

Tee omenaviinietikasta voide yhdistämällä muutama teelusikallinen omenaviinietikkaa ja sama määrä vettä ja hiero se suoraan ihoon.

Omenaviinietikan muut käyttötavat

Omenaviinietikka sopii kauneudenhoidon lisäksi moniin muihin pikkujuttuihin kotona:

  • Karkota hyönteiset omenaviinietikalla. Lorauta omenaviinietikkaa suihkepulloon ja suihki sillä ikkunat, ovet, lattianrajat ja muut paikat, joista muurahaisia ja muita ötököitä pääsee asuntoon – omenaviinietikka karkoittaa hyönteiset varmasti.
  • Hyttyset, nuo kesäöiden ikuiset maanvaivat, on helppo karkoittaa laimennetulla omenaviinietikalla. Sekoita omenaviinietikkaa veteen ja suihki sitä iholle – itikat pysyvät varmasti kaukana ja säästyt kutisevilta puremilta.
  • Lemmikkien terveys. Jos lemmikkisi kärsii kirpuista tai jos haluat ehkäistä kirput, lisää pieni määrä omenaviinietikkaa lemmikin kylpyveteen ja pese eläimen turkki normaalisti.
  • Huonekalujen kirkastaja. Omenaviinietikka on loistava luonnollinen apukeino kodin siivoukseen ja se kirkastaa kaikenlaiset pinnat tehokkaasti. Sipaise tilkka omenaviinietikkaa pyyheliinaan tai rättiin ja pyyhkäise sillä huonekalut ja kodin pinnat puhtaaksi.
  • Keittiövälineiden puhdistaminen. Omenaviinietikka poistaa lian, rasvan ja desinfioi niin haarukat ja veitset kuin ruuanlaittovälineetkin. Voit lisätä omenaviinietikkaa astioiden pesuveteen tai käydä haluamasi astiat ja välineet läpi omenaviinietikkaan kastetulla pyyheliinalla – muista huuhdella jälkikäteen!
UUTISIA VERKOSSA