Siivoa kotisi etikalla

Tämä ainesosa on korvaamaton salaateissa ja monissa muissa ruokalajeissa, mutta voit käyttää etikkaa myös kotisi siivoamisessa. Ellet vielä tiennyt, tämä ainutlaatuinen aine pitää kotisi jatkuvasti kiiltävän puhtaana. Opi tehokkaimmat tavat käyttää etikkaa kotonasi.

Miksi käyttää etikkaa?

Etikka ei turmele ympäristöä, koska siitä ei irtoa kemikaaleja eikä myrkkyjä viemäriin. Etikan käyttäminen on myös edullista. Etikkaa voi hyödyntää monella tavalla kotona ja arkielämässä. Se on orgaaninen tuote, joka ei aiheuta allergiaa eikä ärsytystä. Sitä paitsi sinulla on varmasti etikkaa jo valmiiksi keittiössäsi! Alla muutama idea siitä, miten voit käyttää etikkaa siivouksessa:

  • Kaunistaa ja puhdistaa kaikki pinnat: puun, keramiikan, ruostumattoman teräksen, lasin ja niin edelleen. Käyttö on helppoa – sekoita vain keskenään kylmää vettä ja etikkaa. Jos hyödynnät seosta ikkunoiden pesuun, käytä sanomalehteä, niin lasista tulee uskomattoman kirkas. Etikka sopii hyvin myös kylpyhuoneen tavaroiden desinfioimiseen, koska se sisältää bakteereita ja epäpuhtauksia tuhoavia ainesosia.

etikka2

  • Poistaa pahat hajut huoneesta: täytä juomapullo vedellä ja ripauksella etikkaa. Jätä pullo ilman korkkia huoneeseen, kunnes paha haju häviää. Tämä tepsii erityisen hyvin huoneisiin, jotka on juuri maalattu. Tässä tapauksessa suosittelemme etikkaveden vaihtamista kahdentoista tunnin välein ja toistamaan käsittely kolmen päivän ajan.
  • Poistaa pahat hajut jääkaapista: kuten edellisessä tapauksessa, voit laittaa pienen etikkavedellä täytetyn astian jääkaapin sisälle. Voit käyttää etikkavettä myös jääkaapin oven, hyllyjen, laatikoiden jne. siivoamiseen.
  • Poistaa ruostetta: jos kotonasi on jotain etikka4

    • Poistaa tupakan hajun vaatteista: kaada kaksi kupillista etikkaa kylpyammeeseen. Täytä amme muutoin kuumalla vedellä. Aseta vaatteet roikkumaan kuumalla etikkavedellä täytetyn ammeen päälle. Toinen tapa käyttää etikkaa vaatteisiin on, että se estää kirkkaita värejä haalistumasta ja jättämästä tahroja muihin vaatteisiin. Upota tummat vaatteet etikkaan, ennen kuin laitat ne pesukoneeseen. Voit myös lisätä etikkaa pesuohjelman viimeiseen kierrokseen huuhteluaineeksi pehmentämään pyykkiä. Älä huoli etikan hajusta, se häviää vaatteista kun ne kuivuvat.
    • Poistaa viinitahrat (kun etikkaa käytetään samana päivänä): kostuta vaate etikalla, ja anna vaikuttaa muutama minuutti ennen kuin peset vaatteen. Toimii puuvilla- ja polyesterivaatteissa, kunhan sitä käytetään vuorokauden sisällä tahrojen syntymisestä.