Aloe verasta apu ummetukseen

25 maaliskuun, 2019

Aloe Vera on läpinäkyvää geeliä tuottava vihreä kasvi. Tätä geeliä voidaan käyttää moneen vaivaan, esimerkiksi palovammoihin sekä haavoihin, mutta tiesitkö, että aloe vera on erinomainen apu ummetukseen?

Aloe vera on erinomainen apu ummetukseen

Ummetukseksi kutsutaan tilaa, jolloin uloste jää liian pitkäksi aikaa suolistoon. Tämä taas johtaa hitaaseen ruoansulatukseen ja epämukavaan oloon. Ulostaminen voi olla mahdotonta useiden päivien ajan ja se saattaa aiheuttaa vatsakipua, paksunsuolen tulehdusta, pahoinvointia, jne.

Ummetus voi johtua monesta asiasta, esimerkiksi stressistä, liian vähäisestä nesteen saannista, kuidun puutteesta, laksatiivien liikakäytöstä, tietyistä lääkkeistä tai hormonimuutoksista.

Tehokas apu ummetukseen löytyy aloe veran geelistä. Sen on huomattu tieteellisissä tutkimuksissa auttavan ummetukseen, sillä se sisältää luontaisia laksatiiveja.

aloe verasta apu ummetukseen

Kuinka valmistat lääkehoidon aloe verasta

Valmistus

Aloita lääkkeen valmistus pesemällä kasvi viileällä vedellä, halkaise se terävällä veitsellä ja poista piikikkäät kohdat. Laita sitten kasvin sisältämä kirkas geeli tehosekoittimeen.

Geeli tulee sekoittaa välittömästi kasvista poiston jälkeen, sillä se kovettuu nopeasti joutuessaan hapen kanssa tekemisiin.

Voit halutessasi laittaa joukkoon sitrusmehua sitruunasta, greipistä tai appelsiinista. Säilytä seosta jääkaapissa korkeintaan viikko. Parhaimmillaan se on muutaman päivän ajan.

Kuinka nautin mehun?

Juo mehua noin 90ml päivässä, mieluiten tyhjään vatsaan, jotta se ei sekoitu nauttimiesi ruokien ja juomien kanssa.

Sekoita kaksi ruokalusikallista tätä seosta lasilliseen vettä tai haluamaasi mehuun. Kroonisissa tapauksissa aloe veraa voidaan käyttää päivittäin kohtuuden rajoissa.

Huomaa, että hoito ei sovellu raskaana oleville, diabeetikoille eikä kilpirauhas- tai munuaissairauksista kärsiville. Näissä tapauksissa hoida ummetusta vitamiini- ja kuitupitoisella ravinnolla.

Myös liikunta on tehokas apu ummetuksen hoidossa

liikunta on hyvä apu ummetukseen

Kun kärsit ummetuksen oireista, kuten ilmavaivoista ja vatsakivuista, on tärkeää mennä lääkärin puheille, jotta saat kunnon diagnoosin.

Sen lisäksi runsas veden nauttiminen ja muutenkin terveellisten elämäntapojen noudattaminen on suositeltavaa. Ruokaan tulee lisätä tarpeeksi kuituja, joka on erittäin tärkeää ruoansulatukselle. Sen lisäksi voit parantaa aineenvaihduntaasi liikunnan avulla.

Ohjeita aloe vera hoidon käyttöön ja ummetuksen hoitoon

aloe verasta apu ummetuksen hoitoon

Aloe vera sisältää runsaasti terveyttäsi vaalivia ominaisuuksia. Kuten jo mainitsimme, se edistää ruoansulatusta, puhdistaa suolistoa ja säätelee vatsan toimintaa.

Asianmukainen valmistus ja säilytys on tärkeää, jotta tämä aloe verasta valmistettu lääke voi edistää terveyttäsi parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos koet minkäänlaisia reaktioita, kuten ripulia tai kramppeja, lopeta käyttö muutaman päivän ajaksi ja jatka sitten käyttöä pienin annoksin ennen ruokailua tai hieman isommin annoksin ruoan jälkeen.

Ota ehdottomasti kokeiluun tämä tehokas, luonnollinen apu ummetukseen, ja huomaa aloe veran helpottavat ominaisuudet itse!

Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.

Nandal, U., & Bhardwaj, R. L. (2012). Aloe vera: A valuable wonder plant for food, medicine and cosmetic use – a review. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research.

Assaid, A., Duarte, A., & Maria Batista, P. (2012). Inhibition of digestive enzymes by medicinal plant aqueous extracts used to aid the treatment of obesity. Journal of Medicinal Plants Research. https://doi.org/10.5897/JMPR12.1023