Aloe verasta apu ummetukseen

· kesäkuu 7, 2015

Aloe Vera on läpinäkyvää geeliä tuottava vihreä kasvi. Tätä geeliä voidaan käyttää moneen vaivaan, esimerkiksi palovammoihin, haavoihin ja ummetukseen.

Aloe vera ummetuksen hoitoon

Ummetus on varsin ikävä vaiva. Tällöin uloste jää liian pitkäksi aikaa suolistoon, mikä taas johtaa hitaaseen ruoansulatukseen ja epämukavaan oloon. Ulostaminen saattaa olla mahdotonta päiväkausien ajan ja se saattaa aiheuttaa vatsakipua, paksunsuolen tulehdusta, pahoinvointia, jne.

Ummetus voi johtua monesta asiasta, esimerkiksi stressistä, liian vähäisestä nesteen saannista, kuidun puutteesta, laksatiivien liikakäytöstä, tietyistä lääkkeistä tai hormonimuutoksista.

Näissä tapauksissa voit saada avun aloe verasta, jonka on huomattu tieteellisissä tutkimuksissa auttavan ummetukseen, sillä se sisältää luontaisia laksatiiveja.

Valmistus

Aloita lääkkeen valmistus pesemällä kasvi viileällä vedellä, halkaise se terävällä veitsellä ja poista piikikkäät kohdat. Laita sitten kasvin sisältämä kirkas geeli tehosekoittimeen.

Geeli tulee sekoittaa välittömästi kasvista poiston jälkeen, sillä se kovettuu nopeasti joutuessaan hapen kanssa tekemisiin. Voit halutessasi laittaa joukkoon sitrusmehua sitruunasta, greipistä tai appelsiinista. Säilytä seosta jääkaapissa korkeintaan viikko. Parhaimmillaan se on muutaman päivän ajan.

Kuinka nautin mehun?

Juo mehua noin 90ml päivässä, mieluiten tyhjään vatsaan, jotta se ei sekoitu nauttimiesi ruokien ja juomien kanssa. Sekoita kaksi ruokalusikallista tätä seosta lasilliseen vettä tai haluamaasi mehuun. Kroonisissa tapauksissa aloe veraa voidaan käyttää päivittäin kohtuuden rajoissa.

Huomaa, että hoito ei sovellu raskaana oleville, diabeetikoille eikä kilpirauhas- tai munuaissairauksista kärsiville. Näissä tapauksissa hoida ummetusta vitamiini- ja kuitupitoisella ravinnolla.

Suosituksia

liikunta

Kun kärsit ummetuksen oireista, kuten ilmavaivoista ja vatsakivuista, on tärkeää mennä lääkärin puheille, jotta saat kunnon diagnoosin.

Sen lisäksi runsas veden nauttiminen ja elintapojen muutos on suositeltavaa. Ruokaan on suositeltavaa lisätä tarpeeksi kuituja, joka on erittäin tärkeää ruoansulatukselle. Sen lisäksi voit parantaa aineenvaihduntaasi liikunnan avulla.

Muista…

aloemehu

Aloe vera sisältää runsaasti terveyttäsi vaalivia ominaisuuksia. Kuten jo mainitsimme, se edistää ruoansulatusta, puhdistaa suolistoa ja säätelee vatsan toimintaa.

Asianmukainen valmistus ja säilytys on tärkeää, jotta se voisi edistää terveyttäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Jos koet minkäänlaisia reaktioita, kuten ripulia tai kramppeja, lopeta käyttö muutaman päivän ajaksi ja jatka sitten käyttöä pienin annoksin ennen ruokailua tai hieman isommin annoksin ruoan jälkeen. Näin saat luonnollisen avun ummetukseen.