Parhaat luonnolliset laksatiivit

Jos kärsit ummetuksesta tai haluat pudottaa painoa, kokeile luonnollisia laksatiiveja. Pidä kuitenkin mielessäsi sopiva annostelu, äläkä missään nimessä ylitä suositeltua määrää. Tässä artikkelissa esittelemme luonnon parhaat laksatiivit ja niiden sopivan käytön.

Ruoat, jotka toimivat laksatiiveina

Mikäli lisäät nämä ruoat päivittäiseen ruokavalioosi, saatat päästä eroon siitä painavasta tai turvonneesta tunteesta, mikä johtuu vähäisestä vessassa käynnistä. Yritä syödä näitä niin usein kuin mahdollista:

Banaanit

Banaani sisältää runsaasti kuitua, joten se toimii erinomaisesti laksatiivina ja ylläpitää ruoansulatuksen hyvinvointia. Sen lisäksi banaani sisältää kaliumia.

Jos syöt yhden banaanin päivittäin, se palauttaa tarpeelliset elektrolyytit suolistoon. Lisäksi saat niistä frukto-oligosakkarideja, jotka muodostavat hyvänlaatuisen bakteeriston vatsaan.

Omenat

Koska omenat sisältävät runsaasti pektiinejä, ne stimuloivat vatsan toimintaa. Lisäksi saat luonnollisesti kuitua. Syö pari omenaa päivässä ehkäisemään ummetusta.

laksatiivit

Cantaloupemeloni

Cantaloupe on mainio aamiaisvaihtoehto, sillä se on erittäin helppo sulattaa (se siirtyy melkeinpä suoraan suolistoon, eikä jää jumiin mahalaukkuun).

Marjat

Marjat ovat täynnä antioksidantteja ja niitä on runsaasti erilaisia, joista voit valita makusi mukaan. Kokeile vaikka mansikkaa, mustikkaa, mustaherukoita tai kirsikoita.

Luumut

Luumut ovat yksi parhaista laksatiiveista. Ne sisältävät runsaasti kaliumia, A-vitamiinia, kuitua sekä rautaa. Ne ylläpitävät hyvää bakteeristoa suolistossa.

Omenaviinietikka

Säännöllistää vatsan toimintaa ja poistaa myrkkyjä kehosta. Sisältää kaliumia, pektiinejä, omenahappoa, etikkahappoa, kalsiumia ja monia muita hyödyllisiä ainesosia. Suosittelemme luomuvaihtoehtoa, sillä se sisältää eläviä ravintoaineita eikä sitä ole suuremmin prosessoitu.

Aloe vera

Varmaankin jo tiesit, että aloe vera on erinomainen laksatiivi. Sen hedelmäliha on 99-prosenttisesti vettä, ja jäljelle jäävä prosentti sisältää ainakin 75:tä eri ravinnetta. Juo päivittäin aloe verasta tehtyä mehua, ja tunnet varmasti sen vaikutukset kehossasi!

laksatiivit3

Valkosipuli

Jo pienikin määrä valkosipulia antaa keholle seleeniä ja allisiiniä, jotka puhdistavat maksaa. Raaka valkosipuli auttaa ehkäisemään myös vatsasyöpää.

Parsa- ja kukkakaali

Molemmat kaalit lisäävät kehon glukosinaattitasoja, jotka synnyttävät lisää entsyymejä ja nämä vuorostaan poistavat myrkkyjä. Myös tavallinen kaali edistää suolen toimintaa ja tekee vessassa käynnin hieman mukavammaksi.

Tomaatti

Nämä mainiot herkut sisältävät runsaasti A-, C- ja K-vitamiineja. Tomaatit tarjoavat 10% päivittäisestä kuitutarpeesta. Ne sisältävät myös lykopeenia, joka suojaa paksusuolensyövältä.

laksatiivit5