Hoida kakkostyypin diabetesta mehuilla

Diabetes syntyy, kun keho ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia tai kehittää vastustuskyvyn insuliinia kohtaan. 
Hoida kakkostyypin diabetesta mehuilla

Viimeisin päivitys: 08 maaliskuuta, 2019

Diabetes on krooninen sairaus, joka syntyy silloin, kun elimistö ei pysty kontrolloimaan verensokeriarvoja. Diabeteksen puhkeamiseen voi vaikuttaa moni eri asia, esimerkiksi geneettinen perimä, ylipaino, stressi, huono ruokavalio, muut sairaudet, leikkaukset, lääkitykset ja virukset. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit hoitaa kakkostyypin diabetesta mehuja hyödyntäen.

Insuliini on haiman tuottama hormoni, joka on vastuussa verensokeriarvojen säätelystä. Diabetes syntyy, kun keho ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia tai kehittää vastustuskyvyn insuliinia kohtaan. Kun elimistössä on insuliinin puutos tai insuliini ei tehoa, sokeria kertyy liikaa vereen. Tästä aiheutuvat tyypilliset diabeteksen oireet ovat virtsanerityksen lisääntyminen, jano, tahaton laihtuminen ja väsymys.

Mitkä ovat diabeteksen eri ilmenemismuodot?

On olemassa ykköstyypin ja kakkostyypin diabetesta.

 

Diabetesta on kahta eri tyyppiä ja kummallakin tyypillä on erilaiset aiheuttajat ja riskitekijät:

  • Tyypin 1 diabetes: Diabetes voi ilmetä minkä ikäisenä tahansa, mutta usein se puhkeaa lapsilla, teini-ikäisillä ja nuorilla aikuisilla. Ykköstyypin diabetes johtuu siitä, ettei keho pysty tuottamaan insuliinia tai ei tuota sitä tarpeeksi. Syynä on uusien insuliinia tuottavien beetasolujen tuhoutuminen sisäsyntyisen tulehduksen eli autoimmuunitulehduksen seurauksena. Ykköstyypin diabetesta hoidetaan päivittäisellä insuliinipistoksella, joka tasapainottaa kehon insuliiniarvot normaalitasolle.
  • Tyypin 2 diabetes: Tämä on kaikista yleisin diabeteksen muoto, joka ilmenee yleensä aikuisiällä, usein yli 60-vuotiailla, mutta nykyisin yhä nuoremmat sairastuvat tähän diabetesmuotoon ylipainon ja huonon ruokavalion takia. Syynä on insuliinin vaikutuksen heikentyminen (insuliiniresistenssi) tai insuliininerityksen häiriintyminen tai molemmat. Kakkostyypin diabetes saatetaan diagnosoida myöhäisessä vaiheessa, sillä usein potilas ei osaa liittää oireita diabetekseen ja diagnoosi myöhästyy.

Diabeteksen oireet

Kakkostyypin diabetes muodostuu pikkuhiljaa vuosien aikana ja suuressa osassa tapauksia ei diabetesta todeta ennen kuin tauti on jo ehtinyt edetä pitkälle ja oireet ovat huomattavat. Painonhallinta liikunnan ja oikean ruokavalion avulla on tärkeää kakkostyypin diabetesta hoidettaessa. Tarvittaessa käytetään myös lääkehoitoa. Kohonneen verenpaineen ja veren rasvahäiriöiden hoito sekä veren liiallisen hyytymisen esto ovat tärkeitä lisäsairauksien estämiseksi ja hoitamiseksi.

Diabeteksen oireet voivat olla monimuotoiset potilaasta riippuen. Alta löydät yleisimmät oireet:

  • Jatkuva virtsaamisen tarve
  • Jatkuva jano
  • Väsymys
  • Hidas parantuminen taudeista
  • Jatkuvat tulehdukset
  • Hiustenlähtö ja hampaiden huono kunto
  • Raju painon putoaminen
  • Näkökyvyn sumentuminen

Voiko kakkostyypin diabetesta kontrolloida luonnollisin keinoin?

Kakkostyypin diabetesta hoidettaessa terveellisellä ruokavaliolla on suuri merkitys.

 

Diabetesta hoidettaessa täytyy aina luottaa lääkärin antamaan hoitosuunnitelmaan ja käydä säännöllisesti terveystarkastuksessa. Diabeteksen hoidossa tärkeää on myös oikeanlainen ruokavalio, joka pitää verensokeriarvot tasaisina. Tämän lisäksi voi kokeilla erilaisia luonnollisia hoitokeinoja, jotka alentavat verensokeria ja auttavat pitämään diabeteksen oireilun aisoissa. Tässä artikkelissa keskitymme aikuisiän diabeteksen hoitoon muutamilla tehokkailla mehujuomilla, jotka stimuloivat insuliinin tuotantoa.

Pinaatti, porkkana ja selleri aikuisiän diabeteksen kontrollointiin

 

Kakkostyypin diabetesta hoidettaessa voit sisällyttää pinaatin ruokavalioosi.

Tässä terveellisessä mehussa yhdistyy pinaatin, sellerin ja porkkanan tehokkaat ominaisuudet, jotka sopivat aikuisiän diabeteksen oireiden hoitoon.

Mehun hyödyt terveydelle

  • Porkkana sisältää kaliumia, joka tasapainottaa natriumin määrää kehossa. Liian suuri määrä natriumia voi johtaa verenpaineen kohoamiseen, joka on diabeteetikolle vaarallinen tila. Porkkana säätelee verenkiertoa ja auttaa ehkäisemään näköongelmien muodostumista.
  • Pinaatti sisältää kalsiumia, betakaroteenia sekä A- ja C-vitamiinia, joista kaikista on suuri hyöty diabeetikon terveydelle. Pinaatti auttaa alentamaan verensokeria ja pitämään sen tasaisena. Selleri puolestaan sisältää kaliumia ja magnesiumia, jotka parantavat verenkiertoelimistön terveyttä ja pitävät olon energisenä. Voit lisätä mehuun myös vihreitä omenoita, sillä niiden sisältämä omenahappo auttaa alentamaan verensokeria.

Ainekset

  • 3 kourallista pinaattia
  • 2 selleritankoa
  • 1 porkkana
  • 1 vihreä omena
  • 1 kurkku

Valmistus

Pese kaikki ainekset, kuori porkkana ja omena. Paloittele tehosekoittimeen ja lisää loput ainekset. Voit lisätä tilkan vettä helpottaaksesi juoman sekoittumista.

Ruusukaali ja vihreät pavut

Ruusukaalista ja viheistä pavuista valmistettu mehu saattaa kuulostaa oudolta, mutta se auttaa alentamaan sokerin määrää veressä ja kontrolloimaan verenpainetta.

Mehun hyödyt terveydelle

Ruusukaali ja vihreät pavut ovat täynnä mineraaleja ja vitamiineja, kuten tärkeää B6-vitamiinia. Kaikki nämä ainekset auttavat alentamaan verensokeria ja pitämään sen terveellisellä, turvallisella tasolla. Ruusukaalista ja vihreästä pavusta saa myös kasviperäistä insuliinia, jota aikuisiän diabeteksesta kärsivän kehosta puuttuu.

Ainekset

  • 10-12 ruusukaalia
  • pari desiä vihreitä papuja
  • 1 sitruuna, kuorittuna
  • 1 kurkku

Valmistus

Pese ja ryöppää ruusukaali, poista uloimmat lehdet ja kova kantapala. Paloittele tehosekoittimeen, lisää pestyt pavut ja kurkku. Lisää tilkka vettä ja lisää kokonainen sitruuna.

Nauti jompaa kumpaa juomaa joka päivä tyhjään vatsaan helpottaaksesi aikuisiän diabeteksen oireita ja pitääksesi verensokerin tasaisena.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.