Verensokeritaso tasaiseksi kanelilla ja valkosipulilla

Kaneli kykenee alentamaan ihmisen verensokeria huomattavasti, mutta on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin ennen sen käyttöä tässä tarkoituksessa. Mikäli otat jo jotakin toista lääkettä tai hoitotuotetta, jolla on verenpainetta alentava vaikutus, saattaa kaneli olla sen kanssa yhteensopimaton tuote.
Verensokeritaso tasaiseksi kanelilla ja valkosipulilla

Viimeisin päivitys: 06 joulukuuta, 2018

Diabetes on aineenvaihduntaa haittaava sairaus, joka aiheuttaa sen, että verensokeritaso kohoaa. Tämä johtuu joko liian vähäisestä insuliinin tuotannosta elimistössä tai siitä, että keho ei reagoi oikealla tavalla valmistamaansa insuliiniin. Syinä diabetekseen ovat muun muassa istuma-asentoon painottuva elämäntyyli sekä epäterveellinen ruokavalio, ja tämä sairaus on levinnyt laajalti ympäri maailmaa viime vuosikymmeninä. Useiden tutkimusten mukaan on jo yli 382 miljoonaa ihmistä, joita diabetes koskettaa, ja tämä luku vain kasvaa ja kasvaa.

Diabetes on terveysongelma, joka voidaan kyllä saada hallintaan, mutta on hyvin tärkeää sitoutua oikeaan hoitomuotoon. Diabetesta sairastavan täytyy kokonaan poistaa ruokavaliostaan sokeria sisältävät ruoat, sillä ne saattavat pahentaa tilannetta. Diabeteksen hoito tulee aina määritellä yksilökohtaisesti niin, että se sopii kyseiselle ihmiselle, ja sitä täytyy noudattaa jatkuvasti, jotta verensokeritaso pysyy tasaisena.

Vaikka diabetesta hoidetaankin lääketieteellisillä keinoilla ja lääkärin valvonnassa, kannattaa lisäksi kokeilla joitakin kotihoitoja. Tässä artikkelissa kerromme kuinka tasapainottaa verensokeritaso kahden hyvin tavallisen ja edullisen ruokatuotteen avulla – kanelin ja valkosipulin.

Säätele verensokeritaso kahden luonnontuotteen avulla

Tämä hoito diabeteksen tai verensokeritasojen kontrolloimiseksi on hyvin helppo: se sisältää kahden ruokatuotteen käytön lääkinnällisessä tarkoituksessa, eli kanelin ja valkosipulin. Ne ovat hyvin edullisia ja arkipäiväisiä tuotteita, mutta molemmilla on todistetusti hyviä tuloksia diabetesta sairastavien terveyden kannalta.

Tasapainota verensokeritaso kanelilla

Eräs viimeaikainen tutkimus on osoittanut, että kaneli voi auttaa niitä ihmisiä, jotka kärsivät tyypin 2 diabeteksesta. Tutkimukseen osallistuneet ihmiset söivät kanelia säännöllisesti, ja heillä todettiin tämän myötä sekä verensokerin tasapainottumista että kolesterolitasojen alentumista.

Kaneli näyttää siis parantavan elimistön kykyä säädellä verensokeria sekä lisätä insuliinin tehokkuutta. Säännöllinen kanelin nauttiminen aktivoi elintärkeitä entsyymejä, jotka stimuloivat solureseptoreita, ja niin keho pystyy vastaamaan tehokkaammin tuottamaansa insuliiniin.

Tasapainota verensokeritaso valkosipulilla

tasoita verensokeritaso valkosipulilla
Valkosipuli on hyvin suosittu mauste, ja sitä käytetään ympäri maailmaa. Sen houkutteleva tuoksu ja herkullinen maku ovat loistavat lisät monenlaisiin resepteihin. Valkosipuli on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä mauste: sillä on lääkinnällisiä ominaisuuksia, ja näihin kuuluvat myös sen kyky tasapainottaa korkeaa verensokeria.

Valkosipuli on tuote, jossa on hyvin suuri määrä antioksidantteja, ja 100 grammassa on 80 mg C-vitamiinia. Lisäksi valkosipulissa on betakaroteenia, E-vitamiinia, seleeniä, kuitua, fytostreoleita, sekä useita elintärkeitä mineraaleja.

Kuinka kanelia ja valkosipulia voi käyttää verensokerin tasapainottamiseksi?

Kanelitangot ja jauhettu kaneli

Nyt kun tiedät miksi kaneli ja valkosipuli soveltuvat erinomaisesti verensokerin tasapainottamiseen, kerromme sinulle kuinka niitä voi käyttää yksinkertaisella ja edullisella tavalla hoitotarkoituksessa. Seuraavassa annamme siis ohjeen tehokkaan kotihoidon valmistamiseksi – tämä resepti soveltuu hyvin diabeteksen kontrollointiin.

Ainekset

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, ja laita se jääkaappiin neljän tai viiden päivän ajaksi. Tämä ajan kuluttua erota neste siivilöimällä ja juo sitä puoli kupillista (runsas desi) joka päivä.

Sivuvaikutukset

Muista, että kaikille ihmisille valkosipulin ja kanelin yhdistävä hoito ei ole suositeltava vaihtoehto, sillä riippuen tilanteesta sillä saattaa olla huonoja sivuvaikutuksia. Jos sinulla siis on diabetes ja haluat kokeilla tätä hoitoa, tulee sinun ensin ottaa huomioon seuraavat asiat:

lääkärin vastaanotolla

  • Kaneli voi pahentaa jo olemassa olevia maksaongelmia.
  • Tämä hoito voi huomattavasti alentaa verensokeritasoasi, joten ole varovainen, jos syöt jo valmiiksi joitakin muita lääkkeitä tai lisäravinteita verensokerin alentamiseksi.
  • Jotkut kanelityypit sisältävät yhdistettä, joka voi vähentää elimistön kykyä muodostaa verihyytymiä. On siis tärkeää ostaa kanelia ainoastaan luotettavalta myyjältä, jotta voisit olla varma sen oikeasta laadusta.
  • Jos lääkäri on jo todennut sinulla diabeteksen, käy ennen kaneli-valkosipulihoidon aloittamista juttelemassa ammattilaisen kanssa, jotta voit olla varma sen soveltumisesta itsellesi.

Toivottavasti voit kokeilla tätä helppoa mutta tehokasta hoitoa verensokerisi tasapainottamiseksi!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 muutosta, jotka huomaat lopettaessasi sokerin syömisen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 muutosta, jotka huomaat lopettaessasi sokerin syömisen

Sokeri voi olla haimalle yhtä vakava asia kuin alkoholi maksalle. Monet ihmiset yrittävätkin lopettaa sokerin syömisen. Katsotaan, miten se onnistu...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.