Hyödyt päivittäisestä teelusikallisesta kanelia ja hunajaa

Hyödyt päivittäisestä teelusikallisesta kanelia ja hunajaa

Viimeisin päivitys: 24 elokuuta, 2020

Kaneli ja hunaja ovat kaksi ravinteikasta ruokaa, joissa on monia terveellisiä ominaisuuksia ja ainesosia sekä herkullinen maku. Kun käytät kanelia ja hunajaa yhdessä, lisäät niiden hyötyjä. Niitä on myös helpompi käyttää joka päivä.

Tämä sekoitus voi auttaa sinua pudottamaan painoa, nostamaan vastustuskykyäsi, parantamaan ruoansulatusta, huolehtimaan nivelistäsi, hoitamaan unettomuutta ja stressiä, sekä lisäämään seksuaalista halukkuutta.

Kanelin ja hunajan nauttimisen hyödyt

Kanelin ja hunajan sekoitus päivittäin nautittuna antaa sinulle seuraavia terveydellisiä hyötyjä:

 • Pudottaa painoa: se auttaa sinua aktivoimaan aineenvaihduntasi ja vähentämään mielihalua sokerin syömiseen. Kaneli säätelee myös glukoosin tasoja veressä ja auttaa sinua myös poistamaan liiallisia nesteitä ja rasvoja elimistöstäsi. Käytä sitä kuumaan veteen sekoitettuna aterioiden välillä.
 • Nostaa vastustuskykyä: tässä yhdistelmässä on paljon kaloreita ja se toimii luonnollisena antibioottina. Toisin sanoen, se auttaa sinua pääsemään eroon flunssasta elimistössäsi ja estämään virusten ja bakteerien aiheuttamia tauteja.
 • Se taistelee nieluinfektioita vastaan ja helpottaa niitä: sen antibioottiset ja tulehduksia ehkäisevät ainesosat hoitavat nielutulehdusta, nielurisatulehdusta, puhekyvyttömyyttä, äänihäiriöitä ja niin edelleen. Sekoita teelusikallinen kuumaan veteen, juo ja kurlaa.
 • Parantaa nivelten terveyttä: sisältämiensä kalorien ja antioksidanttisten ainesosien vuoksi tämä sekoitus sopii hyvin niveltulehduksen, nivelrikon ja niin edelleen hoitamiseen.
 • Pienentää sydän- ja verisuonitautien riskiä: se parantaa verenkiertoa, alentaa kolesterolia, vahvistaa sydäntäsi ja säätelee sen rytmiä.
 • Lisää seksuaalista halukkuutta: kaneli on monien mielestä yksi parhaista lemmenrohdoista niin miehille kuin naisille. Ota teelusikallinen aamulla.
kanelia ja hunajaa
 • Parantaa ruoansulatusta ja torjuu hapokkuutta: tässä tapauksessa nauti ennen lounasta kupillinen kuumaa vettä, johon on sekoitettu teelusikallinen kanelia ja hunajaa. Voit kuitenkin ottaa sen myös nesteen nauttimisen jälkeen.
 • Antaa energiaa ja ehkäisee stressiä: sen sisältämät kalorit ja värikkäät ainesosat auttamaan sinua vitalisoimaan elimistösi uudelleen. Nauti teelusikallinen mieluiten tyhjään vatsaan.
 • Nuorentaa elimistöäsi: kanelin ja hunajan sekoitus nuorentaa elimistöäsi sekä sisäisesti että ulkoisesti. Antioksidanttisten ainesosiensa vuoksi se auttaa vähentämään ajan kulumisesta johtuvaa kudosten kulumista, minkä vuoksi se on hyvä kauneushoito. Se auttaa myös ehkäisemään kroonisia tauteja.
 • Torjuu unettomuutta: ota teelusikallinen ja lasillinen kuumaa vettä ennen nukkumaan menoa.

Mitä tarvitset

Tarvitset vain kanelia ja hunajaa. Niiden molempien tulisi olla korkealaatuisia.

Hunajan tulisi olla orgaanista, koska se varmistaa että hunaja on tuotettu luonnonmukaisesti ilman lisäaineita. Sen myös tulisi olla raakahunajaa tai sellaista laatua, jota ei ole valmistettu korkeissa lämpötiloissa sen vuoksi että se aina näyttäisi nestemäiseltä. Toisin sanoen, hunajan tulisi kovettua kylmissä lämpötiloissa. Kun se on kylmää, voit kuumentaa sen vesihauteessa menettämättä sen hyviä ainesosia ja ominaisuuksia.

Toisaalta myös kanelin tulisi olla orgaanista. Kanelin tuoksu kertoo sen laadusta.

hunajaa ja kanelia

Miten valmistat seoksen, jossa on kanelia ja hunajaa

Sekoita nestemäistä hunajaa ja kanelia suhteessa 50-50 niin kauan, kunnes seos on paksua. Säilytä sitä ilmatiiviissä lasisessa säilytysastiassa. Voit säilyttää sitä myös jääkaapin ulkopuolella viileässä paikassa, jos ulkona ei ole liian lämmintä. Tämä valmiste säilyy pitkään ilman säilöntäaineita kanelin ja hunajan luontaisten ainesosien ja ominaisuuksien vuoksi.

kanelihunajasekoitus

Miten käytät kanelia ja hunajaa

Sinun tulisi ottaa kanelista ja hunajasta valmistettua seosta teelusikallinen päivittäin.

Voit sekoittaa seosta pieneen määrään kuumaa vettä, jolloin saat neste maistuu makealta. Voit sekoittaa sen myös kylmään veteen. Tällä tavalla se on virkistävä ja terveellinen juoma. Voit yhdistää sen myös mehun, maidon tai jogurtin kanssa, mutta ei koskaan kuumennettuna.

kanelia ja hunajaa mehuun

Suosittelemme, että keskustelet aina lääkärisi tai luontaishoitojen tarjoajasi kanssa ennen minkäänlaisia hoitoja, sillä luontaistuotteilla voi olla ristikkäisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Liiallinen kulutus voi aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Kuvaoikeudet: HealthHomeHappy.com, alsjhc, ion-bogdan dumitrescu ja sweetbeetandgreenbean


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gruenwald, J., Freder, J., & Armbruester, N. (2010). Cinnamon and health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390902773052
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
 • Şanlier, N., Gökcen, B. B., & Sezgin, A. C. (2017). Health benefits of fermented foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2017.1383355

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.