Miten kiihdyttää aineenvaihduntaa laihduttamisen helpottamiseksi

· toukokuu 10, 2015

Vaikka aineenvaihdunta on perinnöllistä, et ole tuomittu olemaan sen muotoilema ja elämään ylimääräisen painon ja sen tuoman epämukavuuden kanssa. On aina mahdollista muokata aineenvaihduntaasi ja saada se työskentelemään sinun puolellasi eikä sinua vastaan.

Seuraavat neuvot parantavat tutkitusti aineenvaihduntaasi, mikä taas auttaa kehoasi laihtumaan nopeammin mutta terveellisellä ja luonnollisella tavalla lyhyemmässä ajassa ja vähemmällä vaivalla.

1. Syö joka aamu aamupalaksi jotain terveellistä

Terveellisen aamupalan (kuten pinaatti-fetajuustomunakas täysjyväpaahtoleipäviipaleen kanssa) nauttiminen pian heräämisen jälkeen saa aineenvaihduntasi toimimaan heti aamusta oikealla tavalla. Yhdysvaltalaisen National Weight Control Registryn tekemän 5000 potilaan tutkimuksen mukaan terveellisen aamupalan ottaminen jokapäiväiseksi tavaksi johti jopa 30 kg:n painonpudotukseen 5 vuodessa.

Tämä selittyy sillä, että aamupala tarjoaa keholle energiaa ja keho lakkaa keräämästä rasvaa. Sen sijaan se alkaa käsittelemään ruokaa, jota sille annetaan ja paino tippuu luonnollisella tavalla. On myös suositeltavaa syödä päivälliseksi jotain kevyttä, koska yöllä keho paastoaa useiden tuntien ajan, jonka aikana keho kerää rasvaa niin paljon kuin pystyy.

2. Lisää vihreä tee ruokavalioosi

Vihreä tee

Vihreä tee on tunnettu antioksidanttisista ominaisuuksistaan, mutta viime aikoina sen on myös huomattu kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja siitä syystä mahdollistamaan nopean painonpudotuksen. Tutkijat useista yliopistoista ovat suorittaneet tutkimuksia eri ihmisryhmien kanssa määrittääkseen kyseisen haudutetun juoman hyödyt.

Yksi tutkimustuloksista oli, että henkilöt, jotka ottivat tavakseen vihreän teen juomisen pudottivat painoaan nopeammin kuin toiset, koska se helpottaa rasvan hapettumista ja lämmön tuottamista. Viisi kuppia vihreää teetä päivässä on täydellinen määrä, sillä se nostaa kehon energianmäärää huomattavasti vain 90:llä nautitulla kalorilla.

3. Syö Omega-3 -pitoisia ruokia

On jo yleisesti tiedossa miten kala, jossa on paljon Omega-3 -rasvahappoja (kuten lohi tai tonnikala) kiihdyttää aineenvaihduntaa. Omega-3 -rasvahapot myös säätelevät veren sokeriarvoja ja vähentävät muita ongelmia (kuten tulehduksia). Jotkut viimeaikaiset tutkimukset ovat todistaneet lisäksi, että nämä rasvahapot auttavat vähentämään leptiinin vastustuskykyä. Leptiini on hormoni, joka auttaa painonpudotuksessa.

Jos et pidä kalan syömisestä tai haluat muusta syystä toisen vaihtoehdon, voit kokeilla ottaa Omega-3:a ravintolisänä, jossa sitä on 1000-2000 mg tai syödä kuivattuja hedelmiä päästäksesi samaan lopputulokseen.

4. Älä jätä kaikkia kaloreita pois ruokavaliostasi

Terveellinen aamupala

Luulemme usein, että laihtuakseen helpoiten, täytyy vähentää mahdollisimman paljon kaloreita ruokavaliostaan. Vaikka se voikin olla totta aluksi, kehosi alkaa kasvattamaan energiavarastojaan lisäten rasvaa huomatessaan, että se saa vähemmän kaloreita kuin ennen. Siksi syöminen kiihdyttää aineenvaihduntaa aina kun valitset terveellisiä ja ravinteikkaita ruokia.

On myös tärkeää syödä usein eikä paastota kovin pitkiä aikoja kerrallaan. On parasta syödä 6 kertaa päivässä (300 kaloria kerrallaan) kuin syödä vain 2 ateriaa, jotka ovat liian raskaita tai liian kaloripitoisia.

5. Lisää treeneihisi eri voimakkuuksia

Seuraavalla kerralla kun harrastat liikuntaa (kävelet, uit, juokset, jne.), lisää muutama 30 sekunnin intervalli, jonka aikana nostat treenin voimakkuutta ja jonka jälkeen palaat takaisin normaaliin voimakkuuteen.

Nämä pienet muutokset saavat kehosi kuluttamaan enemmän energiaa, solusi uusiutumiskyvyn vahvistumaan sekä auttavat niitä sitomaan lisää happea. Intervallien ansiosta voit myös treenata vähemmän aikaa saavuttaen halutun lopputuloksen paljon nopeammin. Voit lisätä intervallin mihin tahansa valitsemaasi liikuntalajiin.

6. Pidä tauko liikunnan jälkeen

Liikunta

Liikunta on lahja, jonka voit antaa kehollesi ja terveydellesi, mutta se voi myös aiheuttaa syvää väsymystä jos sitä on harrastettu hyvin voimakkaasti. Vaikka liikunta auttaa aineenvaihdunnan nopeuttamisessa, riittävä lepo on avainasemassa, jotta kehosi tyyntyy ja pysyy tasapainossa. On tärkeää, että poltat liikuntasuorituksen aikana enemmän kaloreita kuin olet syönyt, jotta pudottaisit painoasi tehokkaammin.

7. Vältä transrasvoja

Transrasvoilla on aiheesta erittäin huono maine, mutta tiesitkö, että ne myös vähentävät kehon luonnollista kykyä polttaa rasvaa muuttaen soluja ja hidastaen aineenvaihduntaa? Kaiken lisäksi transrasvat voivat aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja tulehduksia. Viisainta on poistaa transrasvat kokonaan ruokavaliostasi, kiihdyttää aineenvaihduntaasi ja vähentää painoasi.

8. Kuluta enemmän proteiinia

Lohi

Keho sulattaa proteiinipitoisia ruokia pidemmän aikaa kuin ruokia, joissa on paljon rasvaa tai hiilihydraatteja. Eli joka kerta kun syöt proteiinia, pysyt kylläisenä pidempään samalla kun aineenvaihduntasi jatkaa työskentelyään polttaen samalla rasvaa. Tämä näkyy aineenvaihdunnan huomattavana kiihtymisenä sekä kylläisempänä olona. Proteiinin syöminen auttaa myös kasvattamaan lihaksia rasvan sijasta.

Kiihdytä aineenvaihduntaasi hyvällä ruokavaliolla

Perimä luo kehollesi tietynlaisia ominaisuuksia, mutta omat valintasi voivat auttaa sinua ottamaan kontrollin ja saavuttamaan haluamasi muutokset ja päämäärät. Aineenvaihdunnan nopeuttaminen tarkoittaa sen saamista toimimaan nopeammin, polttamaan enemmän kaloreita ja pitämään sinut ihannepainossasi.

Näitä vinkkejä noudattamalla annat kehollesi tilaisuuden pysyä terveenä luonnollisesti ja autat sitä säätelemään itseään. Se on huomattavasti terveellisempi tapa kuin monimutkaisten laihdutusdieettien kokeileminen, joiden tarjoamat tulokset eivät ole pysyviä, tai ravitsemuksellisesti huonot päätökset, jotka voivat vaarantaa terveytesi.