Logo image
Logo image

6 hyvää syytä juoda vihreää teetä

3 minuuttia
Vaikka vihreällä teellä on monia terveyshyötyjä, suositeltua 3 kupin päivittäisannosta ei tulisi ylittää, sillä se voi aiheuttaa unihäiriöitä ja hermostuneisuutta.
6 hyvää syytä juoda vihreää teetä
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Vihreästä teestä on tullut suosittu juoma ympäri maailmaa sen hoikistavista ominaisuuksista johtuen. Se onkin tällä hetkellä yksi eniten juoduista juomista, ja sisältämistään välttämättömistä ravintoaineista johtuen sitä arvostetaan myös terveysjuomana tiettyjä sairauksia vastaan.

Vihreä tee sisältää paljon antioksidantteja, tulehdusta lievittäviä ja diureettisia ainesosia. Kaikki nämä tukevat erityselinten myrkynpoistotehtäviä. Lisäksi vihreä tee sisältää vitamiineja ja mineraaleja, se on vähäkalorista ja siitä saa lukuisia elimistölle hyödyllisiä ominaisuuksia säännöllisesti juotuna.

Se on myös yksi epigallokatekiinigallaatin (EGCG) pääasiallisista lähteistä. EGCG on eräänlainen katekiini, jota pidetään antikarsinogeenisena.

Koska kaikki ihmiset eivät vielä ole tietoisia tämän juoman uskomattomista ominaisuuksista, haluamme jakaa 6 hyvää syytä alkaa juoda vihreää teetä. Älä jätä lukematta!

Hyviä syitä juoda vihreää teetä

1. Ehkäisee sydänsairauksia

Some figure

Vihreän teen antioksidanteista on hyötyä verisuonille, sillä ne rajoittavat huonon kolesterolin (LDL) kertymistä valtimoiden seinämiin. Näin ne ehkäisevät plakin ja tukosten syntymistä suoniin. Nämä antioksidantit auttavat puhdistamaan verenkiertoa ja säätelemään rasvoja koko elimistössä.

Lisäksi vihreän teen tulehdusta ehkäisevät vaikutukset alentavat korkean verenpaineen ja kroonisten sydänsairauksien riskiä.

Myös vihreän teen flavonoidit auttavat ylläpitämään verenkierron terveyttä ja ehkäisemään tukosten muodostumista.

Tämän juoman kohtuullinen nauttiminen alentaakin sydänkohtausten ja sydämen vajaatoiminnan riskiä.

Katso myös: Kuinka erottaa sydänkohtaus paniikkikohtauksesta

2. Torjuu ylipainoa

Ylipainoisten tai liikalihavien ihmisten kannattaa juoda vihreää teetä monista syistä johtuen.

 • Vihreä tee paitsi alentaa sydänongelmien riskiä, myös edesauttaa kehon rasvan vähenemistä.
 • Sen katekiinit toimivat elimistössä hyödyllisellä tavalla parantaen kehon kykyä polttaa kaloreita.
 • Vihreä tee on lisäksi hyvin tyydyttävää ja auttaa näin ehkäisemään liiallista syömistä.
 • Sen puhdistavat ominaisuudet auttavat poistamaan myrkkyjä, jotka häiritsevät rasvanpolttoprosesseja.
 • Vihreä tee on myös diureettinen juoma, eli se auttaa nesteturvotukseen ja vähentää painoa tätäkin kautta.

3. Luontainen laksatiivi

Some figure

Kroonisesta ummetuksesta tai hitaasta ruoansulatuksesta kärsivät ihmiset löytävät ratkaisun ongelmiinsa juomalla vihreää teetä säännöllisesti. Sen lievä laksatiivinen vaikutus aktivoi suolen liikkeitä edistäen jätteen poistumista suolistosta.

Lisäksi se torjuu vatsan turvotusta ja helpottaa ruoansulatusongelmia, ilmavaivoja ja muita tavallisia ruoansulatuskanavan ongelmia.

4. Säätelee verensokeria

Koska vihreä tee parantaa aineenvaihdunnan terveyttä, se on luonnollinen ratkaisu korkeaan verensokeriin.

Sen ravintoaineet edistävät hiilihydraattien imeytymistä. Hiilihydraatit ovat yksi elimistön energianlähteistä, ja niiden huono imeytyminen saa aikaan verensokeripiikkejä.

Toisaalta taas vihreä tee auttaa parantamaan myös insuliinin käyttöä elimistössä, mikä on oleellista diabeteksen ehkäisyn kannalta.

5. Suojaa maksan terveyttä

Some figure

Vihreän teen säännöllinen juominen on yksinkertainen ja tehokas keino puhdistaa maksa myrkyistä ja näin ehkäistä kroonisia sairauksia.

 • Sen antioksidanttiset ainesosat auttavat hajottamaan ja poistamaan myrkkyjä, joita maksa suodattaa poistaakseen ne myöhemmin.
 • Vihreän teen EGCG minimoi alkoholin ja tupakan haittoja, pienentäen näin syövän ja rasvamaksan riskiä.
 • Se laskee tulehdusta ja tukee sapentuotantoa, mikä mahdollistaa rasvojen kunnollisen pilkkoutumisen.

Suosittelemme lukemaan: 9 merkkiä siitä, että kehosi on ylikuormittunut myrkyistä

6. Ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

Koska vihreä tee on täynnä antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita, sitä pidetään yhtenä parhaista avuista alentamaan solujen ennenaikaisen ikääntymisen riskiä.

 • Tämä ei tarkoita ainoastaan sitä, että se ehkäisee ryppyjä ja muita ihon vanhenemisen merkkejä, vaan se suojaa myös elimiä ikääntymiseen liittyviltä sairauksilta.
 • Sen flavonoidit ja E-vitamiinit tukevat solujen uudistumista ja minimoivat oksidatiivisen stressin haitallisia vaikutuksia.
 • Vihreä tee on hyvä apu hermoston ja aivojen terveyden ylläpidossa, sillä joidenkin tutkimusten mukaan se saattaa alentaa hermostoa rappeuttavien sairauksien riskiä.

Pidä mielessä, että vaikka vihreällä teellä onkin kaikki nämä hyödyt, sitä tulisi juoda kohtuudella. Suositellun päivittäisannoksen (3 kupillista) ylittäminen saattaa nimittäin vaikuttaa haitallisesti.

Koska vihreä tee sisältää kofeiinia, sen juonti suurissa määrissä voi aiheuttaa unihäiriöitä ja hermostuneisuutta.

Vihreää teetä ei kannata juoda lääkkeiden ottamisen tai alkoholijuomien yhteydessä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.