Logo image
Logo image

Hoida rasvamaksaa näiden 5 artisokkareseptin avulla

3 minuuttia
Yhdistämällä artisokan ominaisuudet muiden ainesosien kanssa, optimoit maksan toiminnan ja puhdistat maksan. Siten vältyt komplikaatioilta maksan toiminnassa, kuten rasvamaksalta.
Hoida rasvamaksaa näiden 5 artisokkareseptin avulla
Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Rasvamaksa on sairaus, joka aiheuttaa triglyseridien syntyä. Se aiheuttaa myös solujen tulehtumista ja tämän elimen rasvaisuutta lukuisten oireiden kanssa. Se voi kuitenkin olla pitkään oireeton, ja potilas voi olla täysin tietämätön siitä että jokin on hänen kehossaan huonosti. Seuraavaksi jaamme parhaat artisokkareseptit rasvamaksan hoitamiseen!

Jatka tämän artikkelin lukemista oppiaksesi näistä 5 luontaishoidosta ja artisokan vaikutuksista tämän sairauden hoitoon. Tämän vihanneksen ja muiden lääkeainesosien avulla voi ehkäistä ja hoitaa maksasairautta sekä parantaa yleistä terveyttä. Tässä artisokkareseptit rasvamaksan hoitoon!

Artisokan hyödyt terveydelle

Some figure

Artisokat ovat erinomaisia terveydellemme ja ne tarjoavat monia etuja:

 • Suojaavat maksan toimintaa ja luovat maksasoluja
 • Vahvistavat sappea
 • Vähentävät rasvaa
 • Ne ovat tehokkaita antioksidantteja, jotka ennaltaehkäisevät ikääntymistä
 • Vähentävät korkeaa proteiinipitoisuutta
 • Ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja
 • Parantavat suoliston toimintaa
 • Ehkäisevät nesteiden kerääntymistä
 • Vähentävät veren sokeripitoisuutta ja ehkäisevät insuliiniresistenssiä

Artisokkareseptit rasvamaksan hoitoon

1. Artisokka-kurkumakeitto

Some figure

Keitot ovat puhdistavia ruokia, jotka tarjoavat monia ravintoaineita ja vähän kaloreita ja voit syödä niitä pitkin vuotta. Tämä resepti on artisokan ja kurkuman yhdistelmä.

Kurkuma on erittäin hyödyllinen maksalle ja erottuu sen tulehduksenvastaisilla ominaisuuksilla.

Ainesosat

 • 2 artisokkaa
 • 1 tl kurkumaa
 • 5 dl vettä
 • Merisuolaa maun mukaan

Valmistus ja käyttö

 • Keitä artisokkia ja kurkumaa 30 minuutin ajan.
 • Lisää merisuolaa maun mukaan.
 • Syö puoli tuntia ennen aterioita.

2. Paistetut artisokat sitruunan kera

Some figure

Artisokkaa rakastavat ihmiset nauttivat niiden mausta ja hyötyvät siitä enemmän silloin kun se paistetaan uunissa tai grillataan. Jos käärit sen alumiinifolioon ja paistat vähintään 40 minuutin ajan, sen pitäisi olla riittävä aika artisokan sydämen pehmenemiseksi.

Jotta voit antaa artisokalle makua ja puhdistavampia voimia rasvamaksan hoitamiseksi, yhdistä ne sitruunamehun, mustapippurin, oliiviöljyn ja merisuolan kanssa.

Tulos on herkullinen ja se voidaan tarjota alkupalana tai lisukkeena.

3. Artisokka-retiisi-punajuurisalaatti

Jos haluat kylmän hoitokeinon lämpimiin päiviin, kokeile tätä artisokkasalaattia. Yhdistä se kahden lääkinnälllisen ainesosan kanssa, jotka auttavat sinua ehkäisemään rasvamaksan syntyä.

 • Retiisit ovat karvaita ja mausteisia, ja neparantavat maksan toimintaa sekä auttavat sapen tuotannossa. Niissä on myös runsaasti C-vitamiinia. Voit myös syödä niiden lehtiä, sillä niissä on paljon parantavia ja puhdistavia ominaisuuksia.
 • Punajuuret auttavat rasvamaksan hoidossa ja muissa maksasairauksissa. Se johtuu niiden antioksidanttisista ominaisuuksista. Ne ovat hyödyllisiä myös siksi, että ne auttavat ehkäisemään rasvojen hapettumista.

4. Tee rosmariinista ja artisokan lehdistä

Some figure

Yksinkertainen tapa käyttää artisokkahoitoa on lääkinnällisen teen valmistaminen sen lehdistä ja varsista. Sillä tavalla voit säilyttää sydämen myöhempää käyttöä varten ja hyödyntää koko kasvin. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että sen maku on hyvin karvas.

Voit myös yhdistää sen rosmariinin kanssa. Ursolihappopitoisuudestaan johtuen tämä lääkekasvi suojaa maksan toimintaa. Se vähentää tulehduksia ja parantaa verenkiertoa sekä vähentää kolesterolia.

5. Artisokan lehdet ja maarianohdake

Jos haluat kätevän ja nopean vaihtoehdon rasvamaksaan, voit ostaa tiettyjä ravintolisiä. Myynnissä olevat artisokkakapselit tai -pillerit helpottavat rasvaisten ruokien suuren määrän sulattamista. Voit myös löytää voimakkaampia ravintolisiä, jotka yhdistetään muiden lääkekasvien kanssa.

Maarianohdake on toinen mahtava hoitokeino maksatauteihin uudistavien ominaisuuksiensa ansiosta. Voit myös hyödyntää kurkumaa, boldopuuta tai voikukkaa. Niin ikään myös B7-vitamiini (koliini) auttaa estämään rasvaa kertymästä tai tallettumasta maksaan.

Muista ottaessasi artisokkareseptit käyttöön

Jos aiot ottaa lisäravinteita, tulisi sinun tehdä se lääkärin tai luontaislääkintään erikoistuneen ammattilaisen valvonnan alaisena. On tärkeää olla tietoinen siitä, että jotkin luontaishoidot haittaavat tiettyjen lääkkeiden tehokkuutta. On olemassa myös lääkkeitä, joita ei pitäisi käyttää pitkiä aikoja ilman taukoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ben Salem M, Affes H, et al. Pharmacological Studies of artichoke leaf extract and their health benefits. Plant Foods for Human Nutrition. Diciembre 2015. 70 (4): 441-53.
 • Kim M. J, Hwang J. H, et al. Lemon detox diet reduce body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. Mayo 2015. 35 (5): 409-20.
 • National Institutes of Health. Office of Dietary Supplements. Datos  sobre la colina. U.S. Department of Health and Human Services.
 • Srivastava S, Sidiqqi Z, et al. Beetroot supplementation on non-alcoholic fatty liver disease patients. Nutritional and Food Science. Abril 2019.
 • Wang S-J, Chen Q, et al. Regulation effects of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) on hepatic lipid metabolism in OA induced NAFLD rats. Food & Function. 2009. 11.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.