Hoida rasvamaksaa näiden 5 artisokkareseptin avulla

Yhdistämällä artisokan ominaisuudet muiden ainesosien kanssa, optimoit maksan toiminnan ja puhdistat maksan. Siten vältyt komplikaatioilta maksan toiminnassa, kuten rasvamaksalta.
Hoida rasvamaksaa näiden 5 artisokkareseptin avulla

Viimeisin päivitys: 13 toukokuu, 2019

Rasvamaksa on sairaus, joka aiheuttaa triglyseridien syntyä. Se aiheuttaa myös solujen tulehtumista ja tämän elimen rasvaisuutta lukuisten oireiden kanssa. Se voi kuitenkin olla pitkään oireeton, ja potilas voi olla täysin tietämätön siitä että jokin on hänen kehossaan huonosti. Seuraavaksi jaamme parhaat artisokkareseptit rasvamaksan hoitamiseen!

Jatka tämän artikkelin lukemista oppiaksesi näistä 5 luontaishoidosta ja artisokan vaikutuksista tämän sairauden hoitoon. Tämän vihanneksen ja muiden lääkeainesosien avulla voi ehkäistä ja hoitaa maksasairautta sekä parantaa yleistä terveyttä. Tässä artisokkareseptit rasvamaksan hoitoon!

Artisokan hyödyt terveydelle

artisokkareseptit rasvamaksaan

Artisokat ovat erinomaisia terveydellemme ja ne tarjoavat monia etuja:

 • Suojaavat maksan toimintaa ja luovat maksasoluja
 • Vahvistavat sappea
 • Vähentävät rasvaa
 • Ne ovat tehokkaita antioksidantteja, jotka ennaltaehkäisevät ikääntymistä
 • Vähentävät korkeaa proteiinipitoisuutta
 • Ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja
 • Parantavat suoliston toimintaa
 • Ehkäisevät nesteiden kerääntymistä
 • Vähentävät veren sokeripitoisuutta ja ehkäisevät insuliiniresistenssiä

Artisokkareseptit rasvamaksan hoitoon

1. Artisokka-kurkumakeitto

artisokka-kurkumakeitto

Keitot ovat puhdistavia ruokia, jotka tarjoavat monia ravintoaineita ja vähän kaloreita ja voit syödä niitä pitkin vuotta. Tämä resepti on artisokan ja kurkuman yhdistelmä.

Kurkuma on erittäin hyödyllinen maksalle ja erottuu sen tulehduksenvastaisilla ominaisuuksilla.

Ainesosat

 • 2 artisokkaa
 • 1 tl kurkumaa
 • 5 dl vettä
 • Merisuolaa maun mukaan

Valmistus ja käyttö

 • Keitä artisokkia ja kurkumaa 30 minuutin ajan.
 • Lisää merisuolaa maun mukaan.
 • Syö puoli tuntia ennen aterioita.

2. Paistetut artisokat sitruunan kera

artisokkareseptit ja sitruuna

Artisokkaa rakastavat ihmiset nauttivat niiden mausta ja hyötyvät siitä enemmän silloin kun se paistetaan uunissa tai grillataan. Jos käärit sen alumiinifolioon ja paistat vähintään 40 minuutin ajan, sen pitäisi olla riittävä aika artisokan sydämen pehmenemiseksi.

Jotta voit antaa artisokalle makua ja puhdistavampia voimia rasvamaksan hoitamiseksi, yhdistä ne sitruunamehun, mustapippurin, oliiviöljyn ja merisuolan kanssa.

Tulos on herkullinen ja se voidaan tarjota alkupalana tai lisukkeena.

3. Artisokka-retiisi-punajuurisalaatti

Jos haluat kylmän hoitokeinon lämpimiin päiviin, kokeile tätä artisokkasalaattia. Yhdistä se kahden lääkinnälllisen ainesosan kanssa, jotka auttavat sinua ehkäisemään rasvamaksan syntyä.

 • Retiisit ovat karvaita ja mausteisia, ja neparantavat maksan toimintaa sekä auttavat sapen tuotannossa. Niissä on myös runsaasti C-vitamiinia. Voit myös syödä niiden lehtiä, sillä niissä on paljon parantavia ja puhdistavia ominaisuuksia.
 • Punajuuret auttavat rasvamaksan hoidossa ja muissa maksasairauksissa. Se johtuu niiden antioksidanttisista ominaisuuksista. Ne ovat hyödyllisiä myös siksi, että ne auttavat ehkäisemään rasvojen hapettumista.

4. Tee rosmariinista ja artisokan lehdistä

artisokkareseptit: tee

Yksinkertainen tapa käyttää artisokkahoitoa on lääkinnällisen teen valmistaminen sen lehdistä ja varsista. Sillä tavalla voit säilyttää sydämen myöhempää käyttöä varten ja hyödyntää koko kasvin. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että sen maku on hyvin karvas.

Voit myös yhdistää sen rosmariinin kanssa. Ursolihappopitoisuudestaan johtuen tämä lääkekasvi suojaa maksan toimintaa. Se vähentää tulehduksia ja parantaa verenkiertoa sekä vähentää kolesterolia.

5. Artisokan lehdet ja maarianohdake

Jos haluat kätevän ja nopean vaihtoehdon rasvamaksaan, voit ostaa tiettyjä ravintolisiä. Myynnissä olevat artisokkakapselit tai -pillerit helpottavat rasvaisten ruokien suuren määrän sulattamista. Voit myös löytää voimakkaampia ravintolisiä, jotka yhdistetään muiden lääkekasvien kanssa.

Maarianohdake on toinen mahtava hoitokeino maksatauteihin uudistavien ominaisuuksiensa ansiosta. Voit myös hyödyntää kurkumaa, boldopuuta tai voikukkaa. Niin ikään myös B7-vitamiini (koliini) auttaa estämään rasvaa kertymästä tai tallettumasta maksaan.

Muista ottaessasi artisokkareseptit käyttöön

Jos aiot ottaa lisäravinteita, tulisi sinun tehdä se lääkärin tai luontaislääkintään erikoistuneen ammattilaisen valvonnan alaisena. On tärkeää olla tietoinen siitä, että jotkin luontaishoidot haittaavat tiettyjen lääkkeiden tehokkuutta. On olemassa myös lääkkeitä, joita ei pitäisi käyttää pitkiä aikoja ilman taukoa.