Maksaa puhdistavat lääkeyrtit

Maksaa puhdistavat lääkeyrtit

Viimeisin päivitys: 12 maaliskuuta, 2019

Maksa on yksi tärkeimmistä elimistäsi ja sinun pitäisi pitää siitä huolta saavuttaaksesi terveen elämän. Muut elimesi toimivat oikealla tavalla riippuen siitä, miten hoidat maksaa. Tästä syystä on tärkeää kiinnittää huomiota seuraavaan listaan lääkeyrttejä, jotka puhdistavat maksaasi ja sappirakkoasi luonnollisesti, koska niillä on kyky puhdistaa näitä elimiä.

Borututu-puun kaarna

borututu puun hoitavat vaikutukset

Tämän puun kuoressa on suuri määrä ominaisuuksia, joita on käytetty useita vuosia puhdistamaan maksaa, sappirakkoa ja yleensäkin ruuansulatusjärjestelmää. Se on myös hyvä veren puhdistaja. Sen suuri määrä antioksidantteja auttaa vahvistamaan vartaloasi siten, että se vastustaa ja torjuu myrkkyjä, joita löytyy ympäristöstä, vedestä, joistakin ruuista ja joista osa on stressin aiheuttamia.

Sikurijuuri

Sikurijuurella on erinomaisia etuja ja ominaisuuksia, jotka ovat erinomainen apu poistamaan myrkkyjä maksasta ja sappirakosta. Tämän kasvin juuri pystyy ehkäisemään kivien muodostumisen sappirakossa samoin kuin maksassaVoit valmistaa terveellistä teetä juotavaksi kahdesti päivässä ruokalusikallisesta juuria ja kahdesta kulhollisesta kiehuvaa vettä.

Keltamo

lääkeyrttejä kuten keltamo kehon luontaishoitoon

Tätä kasvia käytetään usein puhdistamaan maksaa ja sappirakkoa. Siitä voi olla myös suuri apu hengitysongelmien hoidossa ja ruoansulatushäiriön oireiden helpottamisessa.

Maarian ohdakkeen siemenet

Näillä siemenillä on kyky lisätä mahdollisuutta uudistaa kudoksia maksassa. Nämä häviävät luonnollisten syiden tai sairauksien vuoksi. Maarian ohdakkeen siemenet lisäävät myös sapen muodostusta, mikä on erittäin tärkeää maksalle, jotta se toimisi tehokkaimmin.

Hyvä uute, joka on tehty näistä siemenistä, auttaa tehokkaasti kontrolloimaan kolesterolitasoja ja tarjoaa elimistölle suuren määrän antioksidantteja, jotka ovat erittäin tärkeitä vapaista radikaaleista eroon pääsemisessä. Se myös estää maksan ja sappirakon tulehdusta.

Mintun lehdet

lääkeyrttejä kuten minttua käytetään luontaishoitona

 

Mintun lehti yhdistettynä mintun lehtiuutteeseen voi olla erittäin tehokas maksan ja sappirakon oikeanlaisen toiminnan avustamisessa. Se voi myös auttaa koko ruuansulatusjärjestelmää, koska näillä kahdella kasvilla on kyky rentouttaa lihaksia ja vähentää koliikin aiheuttamaa epämukavuutta, joka johtuu vatsan toiminnan häiriöistä.

Kurkuma

Kurkuma on tehokas antioksidantti, mikä tekee siitä merkittävän avun, jonka avulla voi eliminoida myrkkyjä vartalosta. Se puhdistaa veresi tavoitteenaan pitää vartalosi terveydentila täydellisenä. Se myös edistää oikeanlaista verenkiertoa, minkä vuoksi kurkuman säännöllistä käyttöä suositellaan, jotta maksasi pysyisi terveenä.

Keltainen suolaheinän juuri

Tämä juuri on erittäin tehokas kehon myrkkyjen poistossa, koska se antaa mahdollisuuden eliminoida joitakin aineita, jotka voivat olla vahingollisia maksallesi ja sappirakollesi.

Sillä on myös kyky stimuloida suolistoa, mikä auttaa henkilöitä, jotka kärsivät ummetuksesta. Se voi jopa helpottaa munuaisongelmia, koska se lisää virtsan tuotantoa. Tämä taas eliminoi haitallisia aineita, joita löytyy munuaisista, virtsarakosta ja yleisesti ottaen koko kehosta.

Chanca Piedra

Tämän uskomattoman kasvin edut on huomattu vasta viime aikoina. Tiedetään, että se on oikeasti tehokas ehkäisemään ja parantamaan ongelmia, jotka liittyvät lähinnä maksaan ja munuaisiin.

Tehdäksesi oikeanlaista chanca piedra -uutetta, keitä (suunnilleen) kolme lasillista vettä ja lisää kolme ruokalusikallista tämän kasvin lehtiä. Kun se on kiehunut 15 minuuttia, vähennä liekkiä ja anna sen olla. Juo tätä seosta kolme kertaa päivässä viikon ajan.

Raskaana olevien tai imettävien naisten ei pidä käyttää tätä kasvia. Sen käytössä tulee noudattaa varovaisuutta myös, jos sinulla on diabetes tai kohonnut verenpaine.

Lääkeyrttejä käytettäessä muistettavaa

Keskustele lääkärisi kanssa, jotta saat vaivaan oikeanlaista hoitoa

Kasvit voivat olla merkittävä apu sairauksien hoitamisessa, erityisesti niiden ennaltaehkäisyssä. Tästä syystä sinun on hyvä tietää, kuinka käyttää niitä ja olla erityisen huolellinen, kun käytät lääkeyrttejä.

Sinun täytyy myös huolehtia siitä, ettet käytä lääkeyrttejä enempää kuin suositellun määrän, koska ne voivat aiheuttaa päinvastaisen vaikutuksen kuin haluaisit. Lääkeyrttejä ei myöskään saa käyttää korvaamaan lääkärin määriä hoitoja.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 lääkinnällistä kasvia joita voi kasvattaa kotona
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 lääkinnällistä kasvia joita voi kasvattaa kotona

Pienen yrttipuutarhan saa istutettua helposti pieneenkin kotiin. Monet lääkinnälliset kasvit viihtyvät huoneenlämmössä, eivätkä ne kaipaa ulkotiloj...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • De Vilanova, Carlos. Guía para limpiar el hígado, la vesícula y los riñones. EDITORIAL SIRIO SA, 2016.
  • Chifa, Carlos, and Armando IA Ricciardi. “Especies hidrófitas y palustres utilizadas como medicinales por los habitantes del norte y nordeste de la provincia del Chaco.” Dominguezia 22.1 (2006): 15-20.
  • Crawford, J. M. “El hígado y las vías biliares.” Robbins. Patología (2000).

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.