Logo image
Logo image

Keuhkoputkien puhdistaminen lääkeyrttien avulla

3 minuuttia
Tiesitkö, että timjami voi auttaa poistamaan bakteereja hengitysteistä? Jos juot kaksi kupillista yrttiteetä päivässä, voit vähentää keuhkoputkiesi tulehtuneisuutta sekä puhdistaa keuhkojasi.
Keuhkoputkien puhdistaminen lääkeyrttien avulla
Viimeisin päivitys: 01 marraskuuta, 2018

Keuhkoputket ovat elintärkeät kehon osat, jotka yhdistävät keuhkot henkitorveen. Ne tuovat keholle happea, minkä vuoksi on todella olennaista, että pidät ne terveinä ja hyvin toimivina. Tässä artikkelissa selitämme, kuinka keuhkoputkien puhdistaminen onnistuu luonnollisesti lääkinnällisten yrttien avulla.

Keuhkoputkien tärkeys ihmisen terveydelle

Some figure

Keuhkoputket laajentuvat keuhkoihin, ja ne ulottuvat antamaan ihmiselle happea ja ilmaa, joiden ansiosta keho voi pitää yllä hengitysteiden terveyttä. Näin keho saa tarvitsemansa voiman päivittäisiin aktiviteetteihin, ja siten ihminen voi toimia normaalilla tavalla väsymättä liikaa.

Joskus meillä kuitenkin ilmenee yskimistä, uupumusta, tulehtuneisuutta ja limaa, ja pahemmassa tapauksessa myös astmaa. Kaikki nämä oireet pahenevat jos kärsit allergioista. On olemassa monia sairauksia, jotka liittyvät keuhkoputkiin, ja siten on tarpeellista pitää hyvää huolta näistä kehon osista. Kannattaakin olla tietoinen oleellisimmista ohjeista, joita keuhkoputkien terveyden ylläpitämiseksi tulisi noudattaa. Seuraavassa kerromme siis luonnollisista avuista tämän kehon alueen hoitamiseksi: lääkinnällisistä yrteistä, joilla on tehokkaita keuhkoputkien terveyttä edistäviä vaikutuksia, ja joiden avulla keuhkoputkien puhdistaminen onnistuu luonnollisesti.

Keuhkoputkien puhdistaminen ja vahvistaminen yrttien avulla

1. Inkivääri

Some figure

 

Inkivääri on lääkinnällinen kasvi, joka on todellinen välttämättömyystuote kotona. Sillä on lukuisia hyviä ominaisuuksia, ja kannattaakin alkaa juoda kupillinen inkiväärihauduketta päivässä.

Tiesitkö, että inkivääri on erittäin tehokas keuhkojen hoitaja? Tässä on avainasemassa yhdiste nimeltään 6-gingerol, joka on avuksi keuhkoputkien ja keuhkojen terveyden edistämisessä, ja siten inkiväärin avulla voidaan poistaa limaa, myrkyllisiä aineita sekä monen tyyppisiä allergeeneja. Voit nauttia kaksi kupillista hauduketta päivässä, ja tätä juomaa kannattaa juoda etenkin aterioiden jälkeen. Tulet takuulla huomaamaan, että olosi muuttuu paremmaksi inkiväärin ansiosta!

2. Timjamihauduke

Some figure

 

Oletko kokeillut timjamihauduketta? Se on herkullista ja myös ruoansulatukselle helppo juoma. Lisäksi timjami on elintärkeä tuote keuhkojen ja keuhkoputkien terveydelle. Tämän haudukkeen ansiosta voimme puhdistaa keuhkojamme sekä vähentää keuhkoputkien tulehtuneisuutta.

Yksi timjamin kiinnostavimmista ominaisuuksista on se, että se auttaa poistamaan bakteereita hengitysteistä. Nauti siis kaksi lasillista timjamihauduketta päivässä – yksi aamulla ja yksi illallisen jälkeen.

3. Amerikanjalava

Some figure

 

Älä huolestu tämän kasvin eksoottisesta nimestä, sillä sitä voi löytää helposti luontaistuotteisiin erikoistuneista kaupoista. Amerikanjalavaa käytetään pääasiassa keuhkojen ja keuhkoputkien ongelmien hoidossa, ja se on erinomainen ja erittäin tehokkaasti parantava kasvi.

Yksi sen tärkeimmistä toiminnoista on liman poistaminen keuhkoista sekä ärtyneen kudoksen tulehtuneisuuden vähentäminen. Amerikanjalava parantaa vastustuskykyä sekä koko hengitystiejärjestelmää. Ei ole siis epäilystäkään siitä, etteikö tämä olisi yksi kaikkein suositelluimmista yrteistä keuhkoputkien hoitamiseksi, sillä sitä on käytetty jo antiikin ajoista asti hengityselinten ongelmien hoidossa – se on hyödyksi jopa hauteena.

4. Rosmariiniuute

Some figure

 

Rosmariiniuutteella on lähes samat ominaisuudet kuin itse rosmariinilla, mutta uutteen vaikuttavat ainesosat ovat paljon tehokkaammat tulehtuneisuuden vähentämisessä. Siten suosittelemmekin, että nauttisit yhden rosmariinihaudukkeen joka päivä, heti lounaan jälkeen. Rosmariinihauduke on myös hyvin helppo käsiteltävä ruoansulatuksessa, ja se on yksinkertainen hoito sellaisina päivinä, jolloin sinulla on flunssaa tai kun rintasi tuntuu liman täyttämältä. Muista myös juoda yleisestikin ottaen paljon nesteitä, äläkä unohda nauttia päivittäistä kupillista rosmariinihauduketta!

Suosittelemme myös, että hieroisit rosmariiniöljyä hiukan ihollesi, sillä saat siitä tällä tavalla virkistävän ja rauhoittavan yskänlääkkeen. Älä siis mieti kahta kertaa tämän luonnontuotteen käyttöä keuhkoputkiesi terveyden edistämiseksi!

5. Mullein

Some figure

 

Tämä kasvi ei ole kovinkaan tunnettu, mutta sen ominaisuudet ovat hyvin kyvykkäät keuhkoputkien hoidossa. Mullein-yrtin tärkeimpiin hyötyihin kuuluvat yskän vähentäminen sekä hengitysteiden puhdistaminen, jotta pystyisit hengittämään vaivattomammin. Keuhkoputkien puhdistaminen tapahtuu siis loistavasti mullein- yrtin avulla.

Mullein-kasvia löytyy ainakin kahdessa muodossa: valmiina haudukepusseina sekä kapseleina. Jos valitset kapselit, muista, että suositeltu annos on 200 mg kahdesti päivässä. Jos tätä luonnollista lääkettä otetaan 10 päivän ajan, saadaan välittömiä tuloksia, joten hengitysteiden ongelmissa kannattaa siis ehdottomasti kääntyä mullein-yrtin puoleen! 

6. Anis- ja lakritsahauduke

Some figure

 

Tällä juomalla on hyvin helposti tunnistettava, miellyttävä ja omintakeinen maku. Jos yhdistät aniksen siemeniä lakritsaan, saat ihanteellisen avun keuhkoissasi olevan liman vähentämiseksi, ja tämä juoma on täydellinen myös yskän ja astman lievittämiseksi. Se vähentää tulehtuneisuutta hengitysteissä sekä lievittää keuhkoputkien tulehtuneisuutta. Tätä luonnollista lääkehoitoa kannattaa kokeilla sekä lasten että aikuisten kohdalla. Älä siis epäröi – juo tätä hauduketta kaksi kupillista päivässä (yksi aamuisin ja yksi iltaisin). Näitä aineksia löytyy aina luontaistuotekaupoista.

Ota näiden luonnollisten yrtteihin perustuvien heudukehoitojen lisäksi huomioon myös se, että terveelliset elämäntavat ovat aina elintärkeitä keuhkojen ja keuhkoputkien terveyden parantamiseksi. Jätä siis pois tupakka, juo paljon nesteitä, harrasta jonkin verran liikuntaa sekä vältä kotikaupunkisi hyvin saastuneita alueita. Pidä huolta itsestäsi äläkä unohda juoda päivittäin yhtä kupillista tässä artikkelissa esittelemiämme haudukkeita!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Burdett, E., & Mitchell, V. (2011). Anatomy of the larynx, trachea and bronchi. Anaesthesia and Intensive Care Medicine. https://doi.org/10.1016/j.mpaic.2011.05.002
  • Podlogar, J. A., & Verspohl, E. J. (2012). Antiinflammatory effects of ginger and some of its components in human bronchial epithelial (BEAS-2B) cells. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.3558
  • Kemmerich, B. (2007). Evaluation of Efficacy and Tolerability of a Fixed Combination of Dry Extracts of Thyme Herb and Primrose Root in Adults Suffering from Acute Bronchitis with Productive Cough. Arzneimittelforschung. https://doi.org/10.1055/s-0031-1296656
  • Watts, C., & rousseau, B. (2012). Slippery Elm, its Biochemistry, and use as a Complementary and
  • Alternative Treatment for Laryngeal Irritation. Journal of Investigational Biochemistry. https://doi.org/10.5455/jib.20120417052415
  • Genena, A. K., Hense, H., Smânia Junior, A., & Souza, S. M. de. (2008). Rosemary (Rosmarinus officinalis): a study of the composition, antioxidant and antimicrobial activities of extracts obtained with supercritical carbon dioxide. Ciência e Tecnologia de Alimentos. https://doi.org/10.1590/S0101-20612008000200030
  • Ministerio de Salud de Argentina. (2015). Bronquitis.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.