Painonpudotusta edistäviä haudukejuomia

Painonpudotusta edistäviä haudukejuomia
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

On monia syitä siihen, miksi me haluamme suositella sinulle luonnollisia ja painonpudotusta edistäviä haudukejuomia. Ensinnäkin nämä haudukkeet tietysti auttavat sinua vähentämään painoasi, mutta ne myös edesauttavat sitä, että elimesi toimivat kunnolla, ja että yleinen terveydentilasi pysyy hyvänä.

Seuraavassa listaamme siis erilaisia painonpudotusta edistäviä haudukejuomia, joita voit itse valmistaa kotonasi. Ne eivät vaadi mitään erityislaatuisia tai kalliita aineksia, joten tämä on todella helppo tapa tehostaa painonhallintaa. Valitsemamme haudukkeet ovat tietysti myös luonnollisia. On kuitenkin erittäin tärkeää, että nautit näitä haudukkeita ainoastaan tasapainoisen ruokavalion lisukkeena. Muista myös, että kun tavoitteena on painon vähentäminen, ei myöskään koskaan tulisi unohtaa kunnollista liikuntarutiinia.

Painonpudotusta edistäviä haudukejuomia

Artisokka

Kokeile painonpudotusta edistäviä haudukejuomia mm. artisokasta.

Tämä on yksi kaikkein parhaista painonpudotusta lisäävistä haudukeaineksista, sillä se toimii elimistössä antioksidanttina sekä luonnollisena nesteenpoistajana. Artisokka myös vähentää kolesterolin määrää veressä sekä hillitsee verenpainetta, ja mikä kaikkein parasta, se kiihdyttää aineenvaihduntaa. Jos syöt säännöllisesti artisokkaa saat siitä myös hyvän määrän elimistösi tarvitsemaa kuitua.

Ota muutama artisokan lehti, ja keitä ne litrassa vettä. Anna lehtien hautua vedessä jonkin aikaa, ja juo tätä nestettä useasti.

Vihreä tee

Vihreästä teestä saat elimistösi tarvitsemia antioksidantteja, jotka auttavat rasvan sekä myrkyllisten ainesosien poistamisessa. Vihreä tee auttaa torjumaan myös migreenejä, vahvistamaan vastustuskykyäsi, estämään vatsahaavan syntyä, taistelemaan karsinogeeneja vastaan sekä edesauttamaan keskittymistä ja yleistä mielenterveyttä.

Virmajuuri

Virmajuuri on suositeltavaa stressin ja ahdistuksen lievittämiseksi. Tämä on tärkeää, sillä kun otat tavoitteeksi painon vähentämisen liikut oletettavasti paljon, ja on siis täysin normaalia huomata himoitsevansa roskaruokaa tai haluta syödä koko ajan. Kun tunnet näin tapahtuvan, juo hieman virmajuuresta tehtyä hauduketta, ja pystyt paremmin hallitsemaan sekä lieventämään näitä tuntemuksia.

Greippi

Greipistä valmistettu hauduke auttaa sekin ruoanhimon hillitsemisessä, sillä se antaa sinulle kylläisyyden tunteen. Leikkaa greippi neljään osaan, ja keitä sitä muutaman minuutin ajan. Juo tätä juomaa ennen aterioita.

Omena

Omena on elimistöä puhdistava aines.

Omenoissa on elimistöä puhdistavia sekä myrkyllisiä aineita poistavia ominaisuuksia. Ne auttavat myrkkyjen lisäksi rasvan poistamisessa kehostasi. Omenat ovat myös hyviä tuotteita ummetuksesta kärsiville henkilöille.

Keitä 3 kuutioitua omenaa vedessä, johon olet laittanut jauhettua kanelia. Anna haudukkeen seistä jonkin aikaa, ja nauti sitten juomasi – todella herkullista!

Pellavansiemen ja aloe vera

Pellavansiemen sisältää erittäin paljon kuitua, ja tämä tehostaa aineenvaihduntaasi sekä poistaa rasvaa elimistöstä. Tämän haudukkeen sisältämä aloe vera puhdistaa paksusuoltasi, ja se poistaa kehostasi mahdollisesti löytyviä myrkyllisiä aineita sekä saastuttavia tekijöitä.

Keitä 5 ruokalusikallista pellavansiemeniä litrassa vettä. Poista sitten geeli aloe verasta, ja sekoita se pellavansiemenien kanssa. Neste paksuuntuu. Tämän haudukkeen maku ei välttämättä ole kovin ihastuttava, joten voit lisätä juomaan vaikka hieman sitruunaa.

Kortekasvit

Tällaiset haudukkeet saattavat todella auttaa sinua vähentämään painoasi tuntuvasti. Kortekasveilla on erinomaisia puhdistavia sekä nestettä poistavia vaikutuksia. Ne myös auttavat taistelemaan seuraavia asioita vastaan: nielurisojen tulehtuneisuus, nivelrikko, virtsarakon kivet tai tulehdus, masennus, kipu yleisesti ottaen, verenvuoto, peräpukamat eli laajentuneet peräaukon verisuonet, osteoporoosi, reumatismi sekä jalkojen tai kainaloiden liiallinen hikoaminen.

Kaneli

Kanelilla on ruokahalua vähentävä vaikutus.

Kaneli vähentää sokerin määrää veressä, kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä vähentää ruokahalua. Siksi tämä hauduke onkin erittäin suositeltu juoma painonpudotuksen tueksi.

Laakeri

Tämä kasvi parantaa ruoansulatusta sekä auttaa poistamaan myrkkyjä elimistöstä. Se myös suojelee sinua hengitysteihin liittyviltä tartuntataudeilta, ja se estää maksan sairauksien syntyä. Voit käyttää laakeria myös paikallisesti silloin kun ongelmanasi on jokin seuraavista: sieni, palovamma, haava tai akne.

Salvia

Salvia vähentää vatsan turvotusta.

Salvialla on hyviä aromaattisia ominaisuuksia, mutta sen lisäksi se voi auttaa sinua saavuttamaan litteämmän vatsan. Salvia myös vähentää vatsan turvonneisuutta, ja se puhdistaa elimistöä sekä toimii antioksidanttina.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Aterioiden suunnittelu osana painonpudotusta
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Aterioiden suunnittelu osana painonpudotusta

Terveellisten aterioiden suunnittelu voi ollav vaikeaa. Jaamme vinkkejä siihen, miten voit monipuolistaa aterioitasi hidastamatta painonpudotustasi...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.