15 parasta luonnollista nesteenpoistajaa

Jos sinulla on ongelma kehon nesteen kertymisen kanssa ja jos tunnet olosi usein turvonneeksi, sinun tulisi hyödyntää paremmin luonnon omia diureetteja eli nesteenpoistajia. Ne ovat loistava vaihtoehto myös niille, jotka noudattavat erityisruokavaliota.

Voita nestetaistelu, pudota painoasi ja pääse eroon kehosi tarpeettomasti kerryttämästä nesteestä. Opi tästä artikkelista, mitkä ovat luonnon parhaat nesteenpoistajat.

Mitä nesteen kertyminen tarkoittaa?

Turvotus tai vesipöhö tarkoittaa nesteen kertymistä kudoksiin. Turvotus ei ole erillinen sairaus, vaan kliininen oire jonkin elimen, kuten munuaisten, sydämen tai ruuansulatusjärjestelmän ongelmista. Turvotus ilmenee nesteen kertymisenä vatsaan, ranteisiin tai nilkkoihin.

Jos turvotus on hyvin voimakasta, nestemäärä voi aiheuttaa häiriöitä useissa kehon toiminnoissa.

Tomaatit

Kurkku

Kurkku sisältää paljon vettä, mikä tekee siitä erinomaisen nesteenpoistajan. Kurkusta saa myös rikkiä ja piitä, jotka auttavat munuaisia poistamaan virtsahappoja. Kurkku auttaa kehoa vähentämään nesteen kertymistä. Kaiken lisäksi kurkussa on askorbiini- ja kahvihappoa, jotka lisäävät sen nesteenpoistavaa vaikutusta. Kurkku on myös loistava kaliumin lähde, mikä estää raajojen kramppaamista.

Mustikkamehu

Mustikkaa voi käyttää myös sellaisenaan, mutta siitä puristettu mehu (tai valmiina ostettu mehu) on tehokkaampi nesteenpoistaja. Mustikkamehu on kätevä tapa hoitaa virtsatien tulehduksia. Se on myös nesteenpoistaja, joka ei tuhoa kaliumia nesteitä poistaessaan. Siinä on loistavia antibioottisia ominaisuuksia ja se pitää virtsarakon hyvässä kunnossa. Mustikkamehu sopii hyvin myös diaabeetikoille.

Porkkana

Porkkanasta keho saa paljon antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja, mikä tekee siitä yhden suositeltavimmista luonnollisista nesteenpoistajista. Lisäksi se poistaa kehosta myrkkyjä, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja hidastaa näön ongelmia, jotka johtuvat puutteellisesta nesteytyksestä.

Punajuuri

Punajuuri parantaa munuaisten ja maksan toimintaa. Siitä saa myös rautaa, joka puhdistaa rasvakertymiä.