Logo image
Logo image

5 parasta luonnollista antibioottia

3 minuuttia
Antibiootit ovat yksi modernin lääketieteen historian parhaista löydöksistä. Sen jälkeen kun penisilliini löydettiin vuonna 1928, tämän tyyppistä hoitoa on käytetty automaattisena ratkaisuna moniin sairauksiin, ja sitä suosittelevat sekä lääkärit että muut terveydenhuollon ammattilaiset. Teollisia antibiootteja onkin pidetty ainoana oikeana keinona päästä eroon sairauksista ja tartunnoista, joita virukset, bakteerit ja sienet aiheuttavat.
5 parasta luonnollista antibioottia
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vaikka antibiootti onkin erittäin tärkeä lääketieteellinen ratkaisu, monet tutkimukset ovat antaneet syytä uskoa, että niiden liiallinen syönti on vahingollista terveydelle. Itse asiassa tuloksena saattaa olla kehon puolustuskyvyn väheneminen, ja tämä on vaarana etenkin lapsilla ja vauvoilla.

Liiallinen antibioottien käyttö on myös saanut aikaan suuren ongelman suoliston toimintaa koskien, ja tätä häiriintymistä tapahtuu niin aikuisilla kuin lapsillakin. Lisäksi seurauksena on ollut ihmisten vastustuskyvyn heikkenemistä monella tavalla, sillä antibioottien syönti on aiheuttanut monella suoliston kasvuston muuttumista.

Tämän vuoksi kovin suurta määrää antibiootteja ei suositella, ja monet asiantuntijat pitävätkin parempana vaihtoehtona klassisia vaihtoehtoja, jotka eivät kuitenkaan ole yhtä tehokkaita kuin teollisen lääketieteen ratkaisut. Luonnolliset tuotteet ovat kuitenkin hyviä vaihtoehtoja, joilla ei ole samanlaisia terveydelle haitallisia sivuvaikutuksia kuin modernin lääketieteen tuotteilla.

Parhaat luonnolliset antibiootit

Tiedätkö jo, mitkä ovat parhaat luonnolliset antibiootit? Jatka lukemista, sillä tällä kertaa esittelemme 5 parasta luonnollista antibioottia.

1. Oreganoöljy

 

Some figure

Villistä oreganosta valmistettu oreganoöljy, eli origanum vulgare, tuottaa ihmisen kehossa tehokkaan antibioottisen vaikutuksen, joka auttaa taistelemaan monen tyyppisiä mikro-organismeja vastaan. Tämän tyyppinen öljy on punaista tai tummankeltaista väriltään, ja sen tuoksu on voimakkaan mausteikas.

Kuinka sitä käytetään antibioottina?

 • Mikäli sinulla on sientä varpaissa tai kynsissä: laita muutama teelusikallinen oreganoöljyä vatiin tai ämpäriin jossa on kuumaa vettä, ja anna jalkojesi olla siellä 10 minuutin ajan. Toinen vaihtoehto on sekoittaa tätä öljyä teelusikalliseen oliiviöljyä, ja laittaa seosta sitten suoraan varpaisiin ja kynsiin.
 • Loiset ja tartunnat: sekoita pisara tätä öljyä teelusikalliseen oliiviöljyä, ja laita seosta kielesi alle. Anna sen vaikuttaa minuutin ajan, ja huuhtele sitten suusi. Toista tämä käsittely 4 kertaa päivässä.
 • Poskiontelotulehdus: laita muutama tippa oreganoöljyä kattilaan jossa on kiehuvaa vettä, ja hengitä sitten niin, että saat höyryä hengitysteihisi.

Cayennepippuri

 

Some figure

Tämä mauste on hyvin voimakas, ja sitä on käytetty jo muinaisista ajoista lähtien, sillä se pystyy parantamaan elimistöä tehokkaasti. Cayennen antibioottiset kyvyt onkin nyt todistettu, ja tämä pippuri on yleisesti tunnustettu luonnollinen tuote sairauksien hoitoon.

Kuinka cayennepippuria voidaan käyttää antibioottina?

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että tällä mausteella on huomattavia sieniä torjuvia sekä antibioottisia vaikutuksia.

Jotta voisit käyttää cayennepippuria antibioottina, laimenna sitä jossakin eteerisessä öljyssä, kuten esimerkiksi oliiviöljyssä. Huomaa, että jos tätä tuotetta käytetään ulkoisesti, tämän tuotteen mausteisuus aiheuttaa tietysti polttavan vaikutuksen kun se joutuu kosketuksiin ihon kanssa.

Valkosipuli

Some figure

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö valkosipuli olisi yksi kaikkein tehokkaimmista luonnollisista antibiooteista. Tämä tuote tuhoaa sekä taudinaiheuttajia, bakteereja, sieniä että viruksia, mutta se ei kuitenkaan vaikuta suoliston hyvään kasvustoon.

Kuinka valkosipulia voi käyttää antibioottina?

 • Valkosipulissa on fytokemikaaleja ja parantavia rikkiyhdisteitä, ja siten se auttaa tehokkaasti taistelemaan vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia vastaan.
 • Valkosipulilla on bakteereja vastaan toimivia ja sieniä torjuvia ominaisuuksia, ja se toimii jopa viruksia hilliten.
 • Se on kyvykäs antioksidantti, joka antaa suojaa DNA:han kohdistuvia uhkia koskien.
 • Valkosipuli torjuu myös suoliston matoja ja loisia.
 • Se on ihanteellinen haavojen hoidossa sekä varpaiden ja kynsien sienen hillitsemiseksi.
 • Valkosipuli auttaa estämään suoliston tulehduksia.

HUOMAA: Jotta voisit lisätä valkosipulin tehokkuutta antibioottina, sitä kannattaa käyttää sitruunan kanssa.

Kurkuma

 

Some figure

Kurkuma on mauste, jota käytetään paljon vaihtoehtoisessa lääketieteessä, ja sillä on tulehduksia torjuvia, antiseptisia, antibioottisia sekä kipua lievittäviä vaikutuksia ihmisen elimistössä.

Kuinka kurkumaa voi käyttää antibioottina?

Antibioottina kurkumaa käytetään estämään ja hillitsemään bakteeria nimeltään Helicobacter pylori, joka on mahahaavaan ja muihin tulehduksiin liittyvä ongelma.

Puhdas hunaja

 

Some figure

Puhdas hunaja, joka on hunajamehiläisten valmistamaa, on tunnettu siitä, että se on yksi parhaista luonnollisista antibiooteista, joita kaupoista löytyy. Tänä päivänä onkin jo tieteellistä todistetta siitä, että hunaja pystyy torjumaan monen tyyppisiä tulehduksia, kuten niitä, jotka ilmenevät suolistossa.

Kuinka hunajaa voi käyttää antibioottina?

 • Tämä luonnollinen antibiootti on sopiva ihon tulehdusten estämiseen ja hillitsemiseen.
 • On olemassa monia tutkimuksia, jotka todistavat hunajan myönteisen vaikutuksen hampaiden reikiintymistä aiheuttavaa bakteeria koskien. Tämä bakteeri on syynä myös hampaisiin muodostuvaan plakkiin.
 • Hunaja on myös hyvä apu, mikäli haluat torjua tulehduksia, jotka liittyvät imettämiseen.
 • Hunaja voi auttaa yli 250 bakteerin torjunnassa, ja näihin kuuluvat muun muassa MRSA (metisilliinille vastustuskykyinen Staphylococcus aureus), MSSA (metisilliinille altis Staphylococcus aureus), VRE (vankomysiinille vastustuskykyinen enterococci) ja Helicobacter pylori (saattaa aiheuttaa vatsahaavaa).

Jos haluat siis luonnollisen lisän tai vaihtoehdon modernin lääketieteen teollisille antibiooteille, kokeile näitä hyviä luonnontuotteita, joilla ei ole ollenkaan haitallisia sivuvaikutuksia ja jotka ovat parhaat luonnolliset antibiootit!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Sakkas H., Papadopoulou C., Antimicrobial activity of basil, oregano and thyme essential oils. J Microbiol Biotechnol, 2017. 27 (3): 429-438.
 • Ebrahimi T., Behdad B, Abbasi MA., Ghaffarzadegan R., et al., High doses of garlic extract signigicantly attenuated the ratio of serum LDL to HDL levet in rat fed with hypercholesterolemia diet. Diagnostic Pathology, 2015.
 • Kocaadam B., Sanlier N., Curcumin, an active component of turmeric (curucma longa) and its effects on health. Crit Rev Food Sci Nutr, 2017. 57 (13): 2889-2895.
 • Vahdat Shariatpanahi, Z., Jamshidi, F., Nasrollahzadeh, J., Amiri, Z. and Teymourian, H. (2018). Effect of Honey on Diarrhea and Fecal Microbiotain in Critically Ill Tube-Fed Patients: A Single Center Randomized Controlled Study. Anesthesiology and Pain Medicine, 8(1), e62889.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.