10 uutta ja yllättävää tapaa käyttää oliiviöljyä

· maaliskuu 9, 2016

Extra virgin -oliiviöljyä löytyy miljoonista keittiöistä ympäri maailmaa. Oliiviöljyä on helppo käyttää ruuanvalmistukseen ja salaatinkastikkeisiin, ja se mielletään terveelliseksi vaihtoehdoksi ruuanlaitossa. Mutta tiesitkö, että oliiviöljyä voi hyödyntää moniin muihinkin tarkoituksiin kuin ruuanlaittoon? Sinulla saattaa olla pullo oliiviöljyä kaapissasi, mutta et käytä sitä kuin ruuan paistamiseen. Tässä artikkelissa näytämme sinulle, miten oliiviöljyä voi käyttää kauneudenhoitoon, kodinhoitoon ja terveydellisiin tarkoituksiin. Jatka siis lukemista ja opi 10 uutta ja yllättävää käyttötapaa oliiviöljylle! 

Oliiviöljyä painonpudotuksen avuksi

Oliiviöljy on terveellinen rasva, ja vaihtamalla perinteiset öljyt ja voit oliiviöljyyn, voit tukea laihtumisprosessia. Oliiviöljy auttaa tehostamaan aineenvaihdunnan toimintaa, mikä polttaa enemmän kaloreita. Lisäksi oliiviöljy pitää mahan kylläisenä. Välimeren ruokavaliossa oliiviöljyllä on tärkeä osa, ja sitä käytetään salaatinkastikkeena, kasvisten kera ja leivän päälle levitettynä voin sijaan.

Kivunlievitykseen

Oliiviöljy ja oliivit

Oliiviöljyn sisältämä hoitava oleokantaali toimii luonnollisena tulehdusten rauhoittajana, ja se lievittää kipua ja kolotusta tehokkaasti. Tieteellisten tutkimusten mukaan oliiviöljyn säännöllinen nauttiminen voi vähentää tiettyihin kroonisiin tauteihin liittyvää tulehdusta, turvotusta ja kipua.

Oliiviöljy pitää mielen virkeänä

Oliiviöljy mielen virkistämiseksi

Oliiviöljyn terveelliset tyydyttymättömät rasvahapot voivat ehkäistä kognitiivisten toimintojen hidastumista ja heikkenemistä, etenkin mitä tulee vanhuuden aiheuttamiin aivojen sairauksiin, kuten Alzheimeriin.

Ehkäisee diabetesta

Lisäämällä oliiviöljyä ruokavalioon voit ehkäistä aikuisiän diabeteksen esiintymistä. Miten tämä toimii? Oliiviöljy auttaa tasapainottamaan kehon insuliinitasoa ja vähentää riskiä kärsiä verensokeriarvojen kohoamisesta.

Vahvistaa puolustusjärjestelmää

Ihminen ja solut

Kehon puolustusjärjestelmä on vastuussa siitä, että elimistö pysyy terveenä, eivätkä taudinaiheuttajat pääse aiheuttamaan sairauksia tai tulehduksia. Useimmiten keho joutuu taistelemaan bakteereja ja viruksia vastaan, jotka aiheuttavat flunssaa ja muita tartuntatauteja. Kun puolustusjärjestelmän toiminta heikkenee, se muuttuu alttiimmaksi erilaisille sairauksille. Extra virgin -oliiviöljyn sisältämät antioksidantit vahvistavat puolustusjärjestelmän toimintaa, eikä samoja antioksidantteja löydy mistään muusta ruokaöljystä.

Oliiviöljy rauhoittaa vaippaihottuman

Oliiviöljy on luonnollinen ja hellävarainen aine, joka soveltuu myös vauvan herkälle iholle. Oliiviöljy voi rauhoittaa vaippaihottuman, sillä se helpottaa ihoärsytystä ja pitää ihon kosteutettuna.

Oliiviöljy on luonnollinen kosteuttaja

Oliiviöljyä iholle

Pitääksesi ihon terveenä ja kauniina, on tärkeää kosteuttaa sitä joka päivä sellaisilla aineksilla, jotka puhdistavat ja uudistavat ihoa. Oliiviöljy on mahtava luonnollinen kosteuttaja, joka sopii monille eri ihotyypeille ja etenkin kuivalle ja herkälle iholle, joka reagoi helposti ärsyttäviin kemikaaleihin. Oliiviöljy pitää ihon sileänä, kuulaana ja kiinteänä, ehkäisee ennenaikaista vanhenemista ja suojaa auringon haittavaikutuksilta. Käytä muutama tippa öljyä kasvoille, tai sekoita sitä eteeriseen öljyyn ennen iholle levittämistä.

Tupakoinnin lopettaminen

Oliiviöljy on loistava apukeino tupakoinnin lopettamiseen. Nauttimalla viisi tippaa extra virgin -oliiviöljyä joka aamu ennen aamiaista, voit pitää nikotiinin vaikutukset minimissään ja ehkäistä tarvetta tupakoinnille.

Sähköisen ja pörröisen tukan taltuttaminen

Oliiviöljy tekee hyvää hiuksille

Kihartuvien hiusten hoitaminen voi olla hankalaa, etenkin mitä tulee sen siloittamiseen ja muotoiluun. Kihara tukka sähköistyy ja pörröttyy suoraa hiusta helpommin, ja se voi myös muuttua kuivaksi ja koppuraiseksi. Älä käytä kemikaaleja sisältäviä hiusgeelejä ja hoitoaineita pörrön taltuttamiseen, vaan kokeile sen sijaan luonnollista oliiviöljyä. Levitä muutama tippa hiusten latvoihin, ja huomaat heti, miten kiiltäviltä ja sileiltä hiukset näyttävät. Oliiviöljy ravitsee ja suojaa hiusta täysin ilman kemikaaleja.

Oliiviöljystä voi valmistaa tehohoidon kuivalle päänahalle ja hiuksille, sillä öljy kosteuttaa niin ihoa kuin hiuksia, ehkäisee hilsettä ja antaa hiuksille kiiltoa.

Kuorsauksen estoon

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että oliiviöljyn nauttiminen voi ehkäistä ärsyttävää kuorsausta. Nauti muutama tippa extra virgin -oliiviöljyä ennen nukkumaanmenoa joka ilta. Öljy kosteuttaa kurkun lihaksia ja ehkäisee kuorsausta.