Logo image
Logo image

Nauti omenaviinietikkaa ja hunajaa joka aamu

3 minuuttia
Juo tätä omenaviinietikka-, ja hunajaseosta aamuisin tyhjään vatsaan, se auttaa tasapainottamaan kehosi pH-arvoa sekä vahvistamaan vastustuskykyäsi luonnollisesti.
Nauti omenaviinietikkaa ja hunajaa joka aamu
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Omenaviinietikka ja hunaja ovat kaksi sellaista luonnontuotetta, jotka tunnetaan ympäri maailmaa ja joita käytetään useaan tarkoitukseen. Tämä johtuu siitä, että molemmilla raaka-aineilla on useita eri terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Omenaviinietikan ja hunajan terveyshyödyt ovat parhaimmillaan silloin kun niitä käytetään raakoina eli luonnonmukaisina versioina. Voit käyttää niitä osana monia eri hoitoja, sekä lukuisten sairauksien ennalta ehkäisemisessä.

On todistettu yhä uudelleen ja uudelleen, että nämä kaksi luonnontuotetta tukevat ihmisen yleistä hyvinvointia. Omenaviinietikka ja hunaja auttavat vahvistamaan vastustuskykyä sekä estävät useita kehon valtaamien mikro-organismien aiheuttamia sairauksia.

Some figure

Jotta pääset nauttimaan niiden hyödyistä maksimaalisesti, hunaja ja omenaviinietikka kannattaakin yhdistää yhdeksi hoidoksi.

Kerromme tässä artikkelissa yksinkertaisen omenaviinietikka-, ja hunajahoidon, jota voit käyttää monen terveysongelman lievittämiseksi – jatka siis lukemista ja paranna terveyttäsi hyödyntämällä omenaviinietikkaa ja hunajaa!

Miksi omenaviinietikka ja hunaja kannattaa yhdistää?

Raaka hunaja ja luonnonmukainen omenaviinietikka ovat hyvin tunnettuja kyvyistään ehkäistä ja hoitaa tulehduksia sekä useita eri terveysongelmia, jotka vaikuttavat ihmisten elämänlaatuun negatiivisesti.

Kun yhdistät nämä kaksi raaka-ainetta, saat samalla sekä tehokkaan avun tulehdusten hoitoon, että voimakkaan antibiootin sekä terveellisen antioksidantin – kaikki nämä ominaisuudet ovat hyödyksi mm. monen kroonisen sairauden hoidossa.

Tämän hoidon hyötyihin kuuluvat muun muassa seuraavat vaikutukset:

 • Se auttaa hoitamaan ja estämään nivelsärkyä, ja siksi niveltulehduksesta kärsivien kannattaakin ehdottomasti kokeilla reseptiä.
 • Se on vatsaa rauhoittava luonnollinen apu, joka auttaa myös kipuun sekä ja närästykseen.
 • Parantaa ruoansulatusta, edistää tervettä suoliston toimintaa sekä taistelee ummetusta vastaan.
 • Auttaa kotrolloimaan kolesterolia samanaikaisesti kun se estää tai lievittää kohonnutta verenpainetta.
 • Erinomainen tuki painonpudotukseen.
 • Se on yksi parhaista vaihtoehdoista kipeän kurkun hoitamiseen, ja sitä kannattaa käyttää myös muiden hengityselimiin liittyvien ongelmien hoidossa.
 • Saat siitä runsaan määrän lisäenergiaa.
 • Parantaa ihosi terveyttä.
 • Poistaa pahanhajuista hengitystä.
 • Auttaa vähentämään kehon tulehdusta.

Miksi tätä seosta kannattaa juoda aamuisin?

Some figure

Moderni elämäntapa asettaa elimistön jatkuvan stressin alaiseksi ja kehomme joutuvat usein kestämään suurta happoisuutta. Näin käy varsinkin silloin kun ruokavalio sisältää runsaasti rasvaa ja sokeria – jotka ovat molemmat hyvin yleisiä aineksia nykypäivän teollisessa ravinnossa.

Kaikki tämä voi sitten johtaa siihen, että ihmisen pH-arvo muuttuu. PH-arvon nousemisen tuloksena on närästystä, mutta lisäksi riskinä on monien häiriöiden, sairauksien, tulehdusten ja muiden ongelmien kehittyminen. Nämä voivat heikentää elämänlaatua huomattavastikin.

Sinun kannattaakin aloittaa tämän juoman nauttiminen aamuisin tyhjään vatsaan ennen minkään fyysisen aktiivisuuden aloittamista. Sen lisäksi että saat siitä lisää energiaa, edistät myös pH-lukusi tasapainoisuutta nesteen tultua käsitellyksi ruoansulatuksessasi.

Kuinka valmistat hoidon kotona?

Some figure

Ostaessasi aineksia hoitoon, suosi aina 100 % luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita. Joukossa on myös paljon sellaisia vaihtoehtoja jotka sisältävät lisäaineita, jotka saattavat vähentää tuotteiden sisältämiä terveyttä edistäviä ainesosia.

Tarvittavat ainekset

 • 1 teelusikallinen raakaa hunajaa
 • 1 teelusikallinen omenaviinietikkaa
 • 1 kupillinen vettä (250 ml)

Hoidon valmistus

Lisää omenaviinietikka ja hunaja kupilliseen lämmintä vettä, ja sekoita ainekset hyvin keskenään.

Kuinka omenaviinietikka-, ja hunajahoito tulisi nauttia?

Paras tapa maksimoida näiden tuotteiden hyödyt on juoda seosta aamuisin tyhjään vatsaan ja vähintään 20 minuuttia ennen aamiaista.

Voit myös halutessasi juoda tätä nestettä päivän aikana, kuinka usein, riippuu omista henkilökohtaista mieltymyksistä ja tarpeistasi. Muista kuitenkin pitää annokset yhteensä maksimissaan kolmessa, sillä muutoin saatat aiheuttaa terveydellesi ei-toivottuja vaikutuksia.

Muuta tärkeää huomioitavaa

Jos aiot nauttia omenaviinietikka-hunajaseosta päivittäin on otettava huomioon että suuret määrät omenaviinietikkaa saattavat aiheuttaa kalium-tasojen madaltumista kehossa. Älä siis nauti juomaa yli suositeltuja määriä ja jos epäilet kalium-tasojesi madaltumisen aiheuttamia riskejä itselläsi, ole aina yhteydessä lääkäriin.

Omenaviinietikka saattaa joissain harvoissa tapauksissa myös häiritä nestettä poistavien, laksatiivisten tai diabetes- ja sydänlääkkeiden vaikutusta. Jos sinulla on mikään lääkitys, puhu aina ensin lääkärisi kanssa, mikäli haluat kokeilla omenaviinietikka ja hunajahoitoa.

Jos haluat parantaa terveyttäsi luonnollisesti, kokeile tätä yksinkertaista omenaviinietikka- ja hunajahoitoa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Budak, N. H., Kumbul Doguc, D., Savas, C. M., Seydim, A. C., Kok Tas, T., Ciris, M. I., & Guzel-Seydim, Z. B. (2011). Effects of apple cider vinegars produced with different techniques on blood lipids in high-cholesterol-fed rats. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf104912h
 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.