Kuinka käyttää hunajaa painonpudotuksessa

· syyskuu 27, 2015
Jos yrität pudottaa painoa, on tärkeää että jätät puhdistetun sokerin hyllylle ja käytät hunajaa korvikkeena. Myös lasillinen vettä ja hiukan hunajaa ja kanelia tyhjään vatsaan auttaa sinua saavuttamaan painonpudotustavoitteesi.

Monet ihmiset eivät usko, että hunajaa on mahdollista käyttää painonpudotuksessa. Yleisin taktiikka painonpudottajalle on minimoida tai täysin lopettaa makeisten nauttiminen. Mutta puhdistettujen sokereiden korvaaminen hunajalla juomien ja ruokien makeuttamiseen tosiasiallisesti tarjoaa rikkaampia makuja samalla kun se tarjoaa luonnollisia laihdutusominaisuuksia.

Sokerin korvaaminen hunajalla – hyödyt

On mahdollista käyttää hunajaa painonpudotussuunitelmassa, sillä vaikka siinä on muutama kalori enemmän kuin sokerissa (teelusikallisessa 21 vs. 16), se on sokeria reilusti makeampi, ja näin ollen sitä ei tarvita kuin pieni määrä makeuttamiseen.

Toisin kuin puhdistettu sokeri, jonka ainoa tarkoitus on makeuttaa ruokia lisäämättä ravintoarvoa, hunaja ei ole hyvä valinta pelkästään sen miellyttävän maun takia: se myös tarjoaa vitamiineja, kivennäisaineita ja aminohappoja. Lisäksi sillä on lukuisia terapeuttisia ominaisuuksia ja terveysvaikutuksia, mukaan lukien stressin vähentäminen, nukkumisen sääteleminen, hengityssairauksien ehkäisy ja laksatiivinen vaikutus.

Hunajaa nauttimalla siis autamme saamaan rauhallisemmat yöunet ja vähennämme stressiä sekä ahdistusta, joten lankeamme vähemmän todennäköisesti napostelemaan yöllä tai emme tunne oloamme niin nälkäiseksi aamuisin. Tiedetään, että painon kertymisen ja stressiin johtavien tekijöiden tai unen puutteen välillä on suora yhteys.

Hunaja painonpudotuksessa ja sen muut hyödyt

Hunajakulho

Yksi hunajan todella mielenkiintoinen hyöty on se, että se imeytyy kehoon hitaammin kuin sokeri tehden sen hyväksi valinnaksi ihmisille jotka ovat fyysisesti aktiivisia koska se auttaa heitä välttämään äkillisiä ”piikkejä” energiassa jotka sitten nopeasti katoavat. On hyvä idea käyttää hunajaa kohtuullisia määriä ennen ja jälkeen treenin, koska se myös tasapainottaa glukoositasoa läpi päivän, tehden sen ihanteelliseksi ruoaksi parantamaan suoritusta ja torjumaan väsymystä.

Hunajan valitseminen osaksi ruokavaliota auttaa sinua jatkamaan dieettiäsi, koska se antaa sinulle suuremman tyytyväisyyden tunteen ja auttaa sinua karttamaan niitä ruoka-aineita joissa on suuri määrä sokeria, rasvaa tai kaloreita.

Joitakin keinoja pudottaa painoa hunajan avulla

Hunaja_ja_kaneli

Yksi hyvin tunnettu resepti hunajan käyttöön painonpudotuksessa on juoda lasillinen vettä sekoitettuna ruokalusikalliseen hunajaa ja hituseen kanelia. Juo seos tyhjään vatsaan. Voit myös yrittää välipalaa aterioiden välillä johon kuuluu muutama viipaletta omenaa, raejuustoa ja puoli teelusikallista hunajaa. Tuhdiksi aamiaiseksi tee tavallista kaurapuuroa maidon ja hunajan kera.

Saadaksemme toivomamme painon ja maksimoidaksemme hunajan hyödyt, on tärkeää poistaa täysin puhdistetut sokerit ruokavaliostasi ja korvata ne tällä luonnollisella makeuttajalla, joka sen painonpudotukseen liittyvien ominaisuuksien lisäksi parantaa elämänlaatuasi ja edistää parempaa terveyttä ylipäätään.