Karkota ylimääräinen sokeri ruokavaliostasi

Suurin osa meistä rakastaa sokerisia herkkuja, erityisesti keksejä, makeisia ja suklaata. Perhejuhlissa ja ystäviä kestittäessä usein tarjoillaankin näitä juhlapöydässä tai illallisen päätteeksi. Harvoin tulee kuitenkaan ajatelleeksi, kuinka haitallisia tällaiset herkut voivat terveydellemme olla, jos niiden nauttimista ei kontrolloi.

Sokeriset ruuat ja leipomotuotteet imeytyvät elimistöömme ja verenkiertoomme paljon nopeammin kuin luonnonmukainen sokeri. Sokeri puolestaan johtaa insuliinin vapautumiseen.
Syödessäsi ruokia, jotka sisältävät runsaasti käsiteltyä valkoista sokeria, ei siitä ole kehollesi mitään hyötyä, sillä valkoinen sokeri on erittäin ravinneköyhä energian lähde. Usein sanotaankin, että tällaisissa ruuissa on pelkkiä ’tyhjiä kaloreita’ sillä niistä et saa tarpeeksi energiaa kehon normaalien toimintojen ylläpitoon.

Sokeri1

Kun olet tehnyt päätöksen pitää huolta itsestäsi ja syödä terveellisesti ymmärrät, että tasapainoinen ruokavalio on parasta mitä voit kehollesi tehdä. Syömällä kasviksia ja Detoxkuuri

Herkulliset hedelmät ja marjat, kuten vesimeloni, banaani ja mansikat, voivat olla suuri apu, kun sokerihammasta kolottaa. Juomiin saat lisää makeutta erilaisilla uutteilla ja mausteilla, kokeile vaikkapa vaniljaa, mantelia tai kanelia. Näillä pikku askelilla pääset hiljalleen irti sokerikoukun kynsistä.

Muistathan…

Lähes kaikissa päivittäin nauttimissasi ruoka-aineissa on jonkin verran sokeria, ja tämän takia onkin hyvä ottaa selvää siitä, mitkä tuotteet sisältävät sokeria vähemmän. On suositeltavaa välttää sokerisia aamiaismuroja, keksejä, makeisia ja suklaata, sillä niissä on sokeria hurjat määrät.

Aloittaessasi sokerin vähentämisen ruokavaliostasi saattaa alku olla hankalaa, mutta itsekurilla ja tahdonvoimalla pääsee pitkälle. Kannattaa pitää mielessä se, miten paljon paremmin tulet voimaan ja kuinka sokerin karsiminen ennaltaehkäisee elimistön ongelmia.