Logo image
Logo image

10 luonnollista antibioottia

4 minuuttia
10 luonnollista antibioottia
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2023

Sinun ei tarvitse aina mennä apteekkiin tai lääkärin vastanotolle, jos etsit tehokasta antibioottia. Tällaisia tuotteita saa myös suoraan luonnosta, eikä siihen tarvita reseptiä tai suurta määrää rahaa. Luonnolliset antibiootit eivät sisällä voimakkaita sivuvaikutuksia eikä niihin jää koukkuun. Haluatko siis tietää, mitkä ovat parhaat luonnolliset antibiootit? Jatka lukemista!

Luonnolliset antibiootit – näihin tuotteisiin kannattaa tarttua!

Jotta voisit estää tartuntoja, on olemassa vaihtoehto sille, että lähdet automaattisesti apteekkiin ja haet ongelmasi ratkaisuksi lääkkeitä ja kemikaaleja. Voit valita yhden tai useamman terveellisemmän ja luonnollisemman vaihtoehdon.

Greipinsiemenet

Luontaistuotteisiin erikoistuneissa kaupoissa myydään näiden siementen uutetta. Voit myös vaihtoehtoisesti antaa greipinsiementen kuivua sen jälkeen kun olet syönyt itse hedelmän, ja hienontaa ne sitten maustemorttelin avulla. Greippi kykenee tuhoamaan bakteereja, sieniä, loiseliöitä ja viruksia. Tämä hedelmä onkin erittäin edullinen ja luonnollinen antibiootti, jota voidaan ottaa missä tahansa iässä. Herkullinen ja tehokas!

Some figure

Valkosipuli

Tämä ei varmaankaan ole sinulle mikään yllätys, mutta valkosipulia pidetään niin hyvänä terveystuotteena, että se kuuluu niin kutsuttuihin superruokiin. Tämän kasvin hyödyt ovat monet ja sitä voidaan käyttää tuhansissa resepteissä. Yksi valkosipulin kaikkein tärkeimmistä ominaisuuksista on, että se toimii bakteereja vastaan taistelevana tuotteena. Valkosipulia onkin käytetty jo tuhansien vuosien ajan erilaisten sairausepidemioiden hoidossa.

Valkosipulin bakteereja torjuvia ominaisuuksia tutki henkilö nimeltään Louis Pasteur 1800-luvulla ja hän todisti, että tällä tuotteella on kyky tapa bakteereja, sieniä ja viruksia. Lisäksi valkosipuli parantaa vastustuskykyä, mikäli syöt sitä raakana.

Echinacea

Tämä on pohjois-amerikkalainen kasvi, jonka lehdet ja juuret olivat vuosisatoja sitten jo kyseisen mantereen intiaanien käytössä. He käyttivät sitä haavojen parantamiseen. Echinacea eli punahattu estää tartuntoja, parantaa vastustuskykyä sekä stimuloi lymfosyyttien tuotantoa. Näillä kyseisillä soluilla on hyvin tärkeä rooli, sillä ne puolustavat elimistöä sairauksilta, tartunnoilta ja viruksilta.

Echinacea on hyvin tehokas kasvi siinäkin mielessä, että se on hyödyksi kuumeen, flunssan ja korvatulehduksien hoidossa. Se lievittää ihon tulehtuneisuutta ja kurkkukipua sekä helpottaa ruoansulatuksen ja virtsateiden kipuja.

Some figure

Propolis

Tämä on se aine, jota mehiläiset tuottavat kerätessään siitepölyä tai mahlaa kasveista ja kukista. Ne käyttävät propolista eli kittivahaa pitääkseen pesänsä puhtaana ja hygieenisenä, ja lisäksi ne saavat siitä suojaa tunkeutujia vastaan. Tämän aineen ansiosta mehiläispesät ovatkin kaikkein steriilein paikka luonnossa. Jo tuhansien vuosien ajan propolista on käytetty suojana bakteereja vastaan sekä vastustuskyvyn parantamisessa.

C-vitamiini

Monet hedelmät ja vihannekset antavat elimistölle hyvän määrän C-vitamiinia. Tämän vitamiinin ominaisuudet ovat todella mahtavat, sillä se on hyvin tehokas apu ennaltaehkäisyssä. Se on luonnollinen antioksidantti, joka stimuloi elimistön puolustusmekanismeja. Ihmiset, jotka syövät paljon sitrushedelmiä, eivät sairastu yhtä helposti kuin muut. C-vitamiini kykenee myös poistamaan viruksia ja bakteereja ja lisäksi se auttaa poistamaan kehosta myrkyllisiä aineita.

Oregano

Jos löydät jostakin kaupasta oreganoöljyä, on tämä vieläkin parempi vaihtoehto kuin tavallisessa muodossa oleva oregano. Öljyä valmistetaan tämän aromaattisen mausteen lehdistä ja se sisältää ainetta, jolla on erittäin tehokkaita bakteereja torjuvia ominaisuuksia. Pystyt sen avulla torjumaan monia tulehduksia ja se on erittäin tehokas luonnollinen antibiootti.

Oreganoöljy tuhoaa monia taudinaiheuttajia ja lisäksi se on tehokas taistelija 25 bakteeria vastaan – näihin kuuluu myös sellaisia bakteereja, jotka kykenevät vastustamaan kemikaaleista valmistettuja antibiootteja.

Some figure

Oreganoöljy on siten mahtava apu sellaisille ihmisille, joilla on suolistotulehduksia, lavantautia, virtsatietulehduksia, koleraa, ihotulehduksia tai haavaumia. Se antaa myös suojaa vilustumisilta, tuhkarokolta ja sikotaudilta. Oreganoöljy vähentää veitsistä tai eläinten puremista aiheutuvien haavojen tulehtuneisuutta ja lisäksi se neutralisoi mehiläisten, käärmeiden ja hämähäkkien myrkkyjä.

Oliivinlehti

Voidaan sanoa, että oliivinlehden uute on oikea ihmeaine. Sitä saadaan tämän kasvin prosessoinnin tuloksena, ja sillä on mikrobeja vastaan vaikuttavia ominaisuuksia (se suojelee oliiveja taudinaiheuttajilta). Lisäksi se toimii vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia hilliten – nämä aiheuttavat muun muassa ennenaikaista vanhenemista ihmisen elimistössä. Kaiken tämän lisäksi oliivinlehtiuute on antioksidantti, ja se torjuu tulehduksia sekä vähentää kipua.

Astragalus

Astragalus eli kurjenherne on kasvi, jolla on kiinalainen alkuperä. Se ei ole kovin tunnettu läntisellä pallonpuoliskolla, mutta Kiinassa se on laajassa käytössä maan perinteisessä lääketieteessä. Siitä saadaan apua vastustuskyvyn parantamiseen, vilustumisien ja flunssien estämiseen sekä tartuntojen hillitsemiseksi koko Aasian mantereella. Astragalus on myös tulehduksia hillitsevä sekä bakteereja vastaan taisteleva tuote, joka toimii antioksidanttina. Se alentaa verenpainetta, parantaa vastustuskykyä sekä estää diabetesta.

Vihreä tee

Some figure

Olet ehkä kuullutkin jo moneen kertaan vihreän teen loistavista ja tehokkaista ominaisuuksista, ja tämä hauduke onkin todella mahtava apu painonpudotuksessa sekä nesteen vähentämiseksi elimistöstä. Sillä on kuitenkin myös muita terveyttä edistäviä ominaisuuksia ja sen tärkein ainesosa, epigallocatechin gallate (EGCG), on tehokas lähes kaikkien suussa sijaitsevien bakteerien kukistamiseksi. Se on erinomainen antibiootti, jota ei kannata jättää pois päivittäisestä rutiinista. Vihreä tee on lisäksi hyvin herkullista, joten jos et vielä ole kokeillut, kannattaa ehdottomasti aloittaa tämän terveysjuoman nauttiminen!

Nämä tuotteet ovat siis parhaat luonnolliset antibiootit, joita kannattaa hyödyntää monenlaisten terveysongelmien hoidossa – näistä saat hyvää tehoa edullisesti ja vaarattomasti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Cvetnić Z, Vladimir-Knezević S., “Antimicrobial activity of grapefruit seed and pulp ethanolic extract.”, Acta Pharm. 2004 Sep;54(3):243-50.
 • Melchart D et al “Immunomodulation with echinacea – a systematic review of controlled clinical trials”, Phytomedicine. 1994 Dec;1(3):245-54. doi: 10.1016/S0944-7113(11)80072-3.
 • Chan GC et al. “The immunomodulatory and anticancer properties of propolis”, Clin Rev Allergy Immunol. 2013 Jun;44(3):262-73.
 • Pecoraro L et al. “Vitamin C: should daily administration keep the paediatrician away?”, Int J Food Sci Nutr. 2018 Dec 4:1-5.
 • Sienkiewicz M et al. “[The antibacterial activity of oregano essential oil (Origanum heracleoticum L.) against clinical strains of Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa]”, Med Dosw Mikrobiol. 2012;64(4):297-307.
 • Tang LL et al. “Clinical and experimental effectiveness of Astragali compound in the treatment of chronic viral hepatitis B.”, J Int Med Res. 2009 May-Jun;37(3):662-7.
 • Steinmann J et al. Anti-infective properties of epigallocatechin-3-gallate (EGCG), a component of green tea”, Br J Pharmacol. 2013 Mar;168(5):1059-73. doi: 10.1111/bph.12009.
 • Asociación 5 al día. El pomelo. http://www.5aldia.org/datos/0/pomelo_cast_A4_6079.PDF
 • Médica Sur. ¿Posee propiedades médicas el ajo? https://www.medigraphic.com/pdfs/medsur/ms-2005/ms054i.pdf
 • Billah, Md & Hossen, Billal & Khan, Fazlullah & Niaz, Kamal. (2018). Echinacea. 10.1016/B978-0-12-812491-8.00029-1.
 • Padrón-González, Alexander & Naranjo, Adrian & Díaz, José & Llera, Rosa. (2019). El propóleo una alternativa de todos los tiempos.
 • Singletary, Keith. (2010). Oregano: Overview of the Literature on Health Benefits. Nutrition Today. 45. 129-138. 10.1097/NT.0b013e3181dec789.
 • Heliyon. 2018 Sep; 4(9): e00805. Published online 2018 Sep 20. In vitro antioxidant activity of olive leaf extract (Olea europaea L.) and its protective effect on oxidative damage in human erythrocytes. doi: 10.1016/j.heliyon.2018.e00805
 • Int J Mol Sci. 2018 Mar; 19(3): 800. Published online 2018 Mar 10. Astragalus membranaceus Extract Attenuates Inflammation and Oxidative Stress in Intestinal Epithelial Cells via NF-κB Activation and Nrf2 Response. doi: 10.3390/ijms19030800
 • Reygaert, Wanda. (2014). The antimicrobial possibilities of green tea. Frontiers in microbiology. 5. 434. 10.3389/fmicb.2014.00434.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.