Vinkkejä elimistön puhdistamiseksi myrkyllisistä aineista

Kun elimistösi imee itseensä haitallisia aineita, olivat ne sitten lähtöisin syömästäsi ruoasta tai siitä ympäristöstä, jossa elät, voi tämä saada aikaan ei-toivottuja seurauksia. Niitä voivat olla muun muassa väsymys, kalpeus, ärtyisyys, ummetus ja päänsärky.

Mikäli jokin näistä edellä luetelluista seurauksista ilmenee sinulla pitkän aikaa, se voi johtaa vakaviin sairauksiin. Ja kun kerran käsittelemme elimistön puhdistamista myrkyllisistä aineista, on ehdottomasti otettava puheeksi se kaikkein tärkein elin koskien tätä toimintoa: maksa.

Epäpuhtauksista eroon hankkiutuminen tai elimistön puhdistaminen (englanniksi detox), tapahtuu pääasiassa tämän yhden ruumiinosan toimesta.

Kuvittele siis, että on olemassa tuhansia työntekijöitä, jotka ovat vastuussa siitä, että myrkylliset ja tarpeettomat aineet tulevat erotelluiksi muista. Tämä on tarpeellista, jotta elimistösi pystyy imemään itseensä ainoastaan sellaiset aineet, jotka ovat tärkeitä ja terveellisiä, ja se koskee niin ruokaa, lääkkeitä, alkoholia kuin muitakin aineita.

valkosipuli

Lukuisten muiden sen sisältämien ainesosien lisäksi valkosipulissa on kaksi sellaista ainesosaa, jotka toimivat terveytesi kannalta positiivisina vaikuttajina: allisiini sekä (englanniksi) diallyl disulfide.

Tämä tuhat vuotta vanha ruoka-aine on ollut käytössä jo vanhoista ajoista lähtien, mikä johtuu monista sen sisältämistä terveyttä edistävistä ominaisuuksista. Mitä tulee valkosipulin hyödyllisyyteen liittyen elimistön puhdistukseen myrkyllisistä aineista, on se aines, joka stimuloi maksan entsyymejä, ja tämä parantaa maksan toimintaa.

Tämän lisäksi valkosipuli on luontainen apu taistelussa viruksia ja bakteereja vastaan, jotka saattavat aiheuttaa sairauksia.

Omena

Omenat sisältävät ainesosaa nimeltä pektiini, joka on hyödyksi kun tavoitteena on poistaa haitallisia aineita elimistöstä. Tämä poistuminen voi tapahtua sekä virtsan että ulosteen kautta.

Parsakaali

vesi

Vesi on erinomainen myrkyllisten aineiden poistaja. Se on äärimmäisen tärkeä tekijä elimistösi puhdistamista ajatellen, olkoon se sitten puhtaassa muodossaan, eli ilman minkäänlaisia aineita siihen sekoitettuna, tai sitten teenä, maustettuna vetenä tai niin edelleen. Jos totutat itsesi juomaan tarvittavan määrän vettä joka päivä, eli karkeasti sanottuna kaksi litraa, tulee se olemaan sinulle valtavan hyödyllistä.

Vesi ei ainoastaan ravitse soluja yleisessä mielessä, vaan se myös toimii sellaisten aineiden poistajana, jotka eivät tuota sinulle mitään hyötyä terveytesi kannalta. Kun juot vettä, se etsiytyy vaarallisten aineiden luokse ja kiinnittyy niihin, jotta ne sitten myöhemmin poistuvat virtsan kautta elimistöstäsi.

Liikunnallisen aktiivisuuden tulisi myös olla yksi näistä suosituksista, joiden avulla pystyt poistamaan myrkylliset aineet elimistöstäsi, sillä hikoilu toimii myöskin epäpuhtauksien poistajana.

Muista myös aina, että mitään tasapainoista ruokavaliota parempaa keinoa ei ole olemassa. Ainoastaan tällä tavalla sinun elimistösi – tuo täydellinen koneisto – on kykenevä toimimaan sillä tavalla, kuin sen on tarkoitettu toimia. Ihmiset, joiden elintavat ovat epäterveelliset, tuhoavat elimistöänsä päivä päivältä.

Älä koskaan epäröi ottaa yhteyttä ammattilaiseen. He osaavat ehdottaa sinulle varmuudella minkälaisia ja missä määrin näitä tässä kirjoituksessa lueteltuja ruoka-aineita sinun tulisi henkilökohtaisesti nauttia.

Tee totuudenmukainen arviointi omista elintavoistasi. Annatko omalle elimistöllesi niitä työkaluja, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä ja vahvana? Vai annatko kehollesi sen sijaan sellaisia pinnallisia resursseja, jotka ovat nopea ja siten myös haitallinen vaihtoehto?