Logo image
Logo image

Vinkkejä elimistön puhdistamiseksi myrkyllisistä aineista

3 minuuttia
Vinkkejä elimistön puhdistamiseksi myrkyllisistä aineista
Viimeisin päivitys: 24 huhtikuuta, 2019

Kun elimistösi imee itseensä haitallisia aineita, olivat ne sitten lähtöisin syömästäsi ruoasta tai siitä ympäristöstä, jossa elät, voi tämä saada aikaan ei-toivottuja seurauksia. Oireina voivat olla muun muassa väsymys, kalpeus, ärtyisyys, ummetus ja päänsärky. Lue kuinka puhdistat kehosi myrkyllisistä aineista!

Mikäli jokin näistä edellä luetelluista seurauksista ilmenee sinulla pitkän aikaa, se voi johtaa vakaviin sairauksiin.

Kun käsittelemme elimistön puhdistamista myrkyllisistä aineista, on ehdottomasti otettava puheeksi se kaikkein tärkein elin koskien tätä toimintoa: maksa.

Maksa puhdistaa kehosi myrkyllisistä aineista

Epäpuhtauksista eroon hankkiutuminen tai elimistön puhdistaminen (englanniksi detox), tapahtuu pääasiassa tämän yhden ruumiinosan, eli maksan toimesta.

Kuvittele siis, että on olemassa tuhansia työntekijöitä, jotka ovat vastuussa siitä, kehosi muut aineet tulevat erotelluksi myrkyllisistä aineista. Se on tarpeellista, jotta elimistösi pystyy imemään itseensä ainoastaan sellaiset aineet, jotka ovat tärkeitä ja terveellisiä. Sama sääntö koskee niin ruokaa, lääkkeitä, alkoholia kuin muitakin aineita.

Some figure

Tämän vuoksi maksan oikeanlainen toiminta on siis erittäin tärkeää elimistölle. Jotta voisit pitää maksasi terveydestä huolta, sekä estää erilaisten haitallisten aineiden olemassaolon elimistössäsi, voit ottaa ruokavalioosi mukaan eräitä hyödyllisiä aineksia. Seuraavaksi katsomme näitä tarkemmin.

Ruoka-aineita myrkyllisten aineiden poistamiseen

Valkosipuli

Some figure

Lukuisten muiden sen sisältämien ainesosien lisäksi valkosipulissa on sellaista ainesosaa, joka toimii terveytesi kannalta positiivisena vaikuttajana: allisiini.

Tämä tuhat vuotta vanha ruoka-aine on ollut käytössä jo vanhoista ajoista lähtien, mikä johtuu monista sen sisältämistä terveyttä edistävistä ominaisuuksista.

Mitä tulee valkosipulin hyödyllisyyteen liittyen elimistön puhdistukseen myrkyllisistä aineista, on se aines, joka stimuloi maksan entsyymejä, ja tämä parantaa maksan toimintaa.

Tämän lisäksi valkosipuli on luontainen apu taistelussa viruksia ja bakteereja vastaan, jotka saattavat aiheuttaa sairauksia.

Omena

Omenat sisältävät ainesosaa nimeltä pektiini, joka on hyödyksi kun tavoitteena on poistaa haitallisia aineita elimistöstä. Tämä poistuminen voi tapahtua sekä virtsan että ulosteen kautta.

Parsakaali

Some figure

Parsakaali auttaa maksan entsyymejä toimimaan oikealla tavalla sen jakson aikana, kun toteutat elimistösi puhdistusta myrkyllisistä aineista.

Punajuuri

Tämä juurikas sisältää suuren määrän antioksidantteja, ja se myös auttaa maksaa sekä rakkoa toimimaan oikealla tavalla.

Ananas

Some figure

Ananas on kyvykäs myrkyllisten aineiden poistaja, ja se toimii myös diureettina eli nesteen poistajana elimistöstäsi. Se myös auttaa tasapainottamaan ruoansulatussysteemisi toimintoja.

Munakoiso

Tämä ruoka-aines auttaa kehoasi pääsemään eroon myrkyllisistä aineista sekä tarpeettomasta nesteestä. Se myös sisältää suuren määrän kuitua, ja tämä taas on hyödyksi suoliston toiminnan kannalta.

On tärkeää kuitenkin olla tietoinen siitä, että jotta kuidun nauttiminen tapahtuisi oikealla tavalla, tulisi sen kanssa juoda riittävä määrä vettä, jotta suolisto toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Vihreä tee

Some figure

Myös vihreä tee on yksi niistä keinoista, joilla voit edesauttaa maksan oikeanlaista toimintaa. Se lisää myrkyllisten aineiden poistamisen prosessin tehokkuutta.

Vihreät lehtivihannekset

Nämä sisältävät suuren määrän antioksidantteja, jotka estävät elimistön ennenaikaista vanhenemista yleisesti ottaen, ja ne myös auttavat puhdistamaan kehon kaikista tarpeettomista aineista.

Vesi

Some figure

Vesi on erinomainen myrkyllisten aineiden poistaja. Se on äärimmäisen tärkeä tekijä elimistösi puhdistamista ajatellen, olkoon se sitten puhtaassa muodossaan, eli ilman minkäänlaisia aineita siihen sekoitettuna, tai sitten teenä, maustettuna vetenä tai niin edelleen.

Jos totutat itsesi juomaan tarvittavan määrän vettä joka päivä, eli karkeasti sanottuna kaksi litraa, tulee se olemaan sinulle valtavan hyödyllistä.

Vesi ei ainoastaan ravitse soluja yleisessä mielessä, vaan se myös toimii sellaisten aineiden poistajana, jotka eivät tuota sinulle mitään hyötyä terveytesi kannalta. Kun juot vettä, se etsiytyy vaarallisten aineiden luokse ja kiinnittyy niihin, jotta ne sitten myöhemmin poistuvat virtsan kautta elimistöstäsi.

Liikunta

Liikunnallisen aktiivisuuden tulisi myös olla yksi näistä suosituksista, joiden avulla pystyt poistamaan myrkylliset aineet elimistöstäsi, sillä hikoilu toimii myöskin epäpuhtauksien poistajana.

Muut vinkit joiden avulla pääset eroon myrkyllisistä aineista elimistössäsi

Muista myös aina, että mitään tasapainoista ruokavaliota parempaa keinoa ei ole olemassa. Ainoastaan tällä tavalla sinun elimistösi – tuo täydellinen koneisto – on kykenevä toimimaan sillä tavalla, kuin sen on tarkoitettu toimia. Ihmiset, joiden elintavat ovat epäterveelliset, tuhoavat elimistöänsä päivä päivältä.

Älä koskaan epäröi ottaa yhteyttä ammattilaiseen. He osaavat ehdottaa sinulle varmuudella minkälaisia ja missä määrin näitä tässä kirjoituksessa lueteltuja ruoka-aineita sinun tulisi henkilökohtaisesti nauttia.

Tee totuudenmukainen arviointi omista elintavoistasi. Annatko omalle elimistöllesi niitä työkaluja, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä ja vahvana? Vai annatko kehollesi sen sijaan sellaisia pinnallisia resursseja, jotka ovat nopea ja siten myös haitallinen vaihtoehto?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Luque, J. Contra las dietas detox y los gurús magufos. 2015. El comidista | El País.
  • Mulet, J.M. (2015). Medicina sin engaños: Todo lo que necesitas saber sobre los peligros de la medicina alternativa. Ediciones Destino: Barcelona.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.