8 yrttiä, joita käyttää niveltulehduksessa

Vaikka pajunkuoresta valmistettua hauduketta ei kannatakaan juoda kovin suurissa määrissä, on se erittäin suositeltava juoma, mikäli kärsit niveltulehduksen aiheuttamasta kivusta.
8 yrttiä, joita käyttää niveltulehduksessa
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Niveltulehdus on terveysongelma, jossa nivelten tulehtuneisuus aiheuttaa kyseisten kohtien jäykkyyttä ja kipua. Niveltulehduksessa oireet tuntuvat erityisesti ihmisen liikkuessa, ja tämä sairaus voi ilmetä minkä ikäisellä tahansa. Lisäksi siihen liittyy usein muitakin elimistön toiminnan häiriöitä, jotka koskevat luita, lihaksia ja niitä tukevia kudoksia.

Tässä artikkelissa kerromme luonnollisista tuotteista, jotka ovat suureksi avuksi erilaisten niveliä koskevien tulehdustyyppien hoidossa. Saat hyödyllistä tietoa parhaista lääkinnällisistä kasveista, joita voit käyttää niveltulehduksessa sen oireiden vähentämiseksi.

Yleisimmät tyypit niveltulehduksessa?

  • Nivelreuma on tavallisin niveltulehduksen muoto, ja siihen kuuluu nivelten liikuttamista haittaavaa tulehtuneisuutta sekä niiden turpoamista ja kipua. Tämän tyyppinen niveltulehdus ilmenee tyypillisesti useammissa nivelissä samaan aikaan, ja se saattaa aiheuttaa vahinkoa rustolle, luille, jänteille ja nivelsiteille.
  • Toinen yleinen niveltulehduksen muoto on kihti, ja se voi aiheuttaa arkuutta, punaisuutta, lämpöä ja vapinaa nivelissä.
  • Nivelrikko on kyseessä silloin, jos nivelissä oleva rusto kuluu liiaksi niiden käytön seurauksena, ja tämä aiheuttaa jäykkyyttä ja kipua.
  • Tendinitis on myös niveltulehduksen muoto, ja se ilmenee silloin kun jänteet muuttuvat tulehtuneiksi tai ärtyneiksi.

On tärkeää käydä aivan ensimmäiseksi lääkärin vastaanotolla, jotta mistä tahansa tulehduksesta kärsivä henkilö saa oikeanlaisen diagnoosin ja hoito-ohjeet. Sen lisäksi, että potilaan tulee noudattaa lääkärin suositusta niveltulehduksen hoitamiseksi, on tiettyjen lääkinnällisiä ominaisuuksia sisältävien yrttien käyttö säännöllisesti hyödyllistä. Tällaiset yrtit voivat olla avuksi kivun lievittämisessä sekä elämänlaatusi parantamisessa. Niveltulehduksen ei tarvitse muuttua sellaiseksi ongelmaksi, joka estää päivittäisiä toimiasi tai aiheuttaa sinulle kohtuutonta vaivaa.

Mitkä ovat parhaat lääkinnälliset kasvit nivelten kivun lievittämiseksi?

Seuraavilla yrteillä on tulehduksia vastaan taistelevia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa nivelreuman hoidossa. Lisäksi ne voivat myös vähentää kipua, jota toisen tyyppiset niveltulehdukset aiheuttavat.

Aloe veran käyttö niveltulehduksessa 

Aloe vera niveltulehduksessa

Jo useiden vuosien ajan aloe veraa on käytetty lukuisissa hoidoissa sekä sisäisesti nautittuna että ulkoisesti. Sen sisältämä geeli on täynnä ravinteita, jotka edistävät terveyttäsi sekä vähentävät nivelissä tuntuvaa kipua.

Kissankynsi (Uncaria tomentosa)

Tällä yrtillä on tulehduksia vastaan taistelevia vaikutuksia, jotka voivat auttaa vähentämään niveltulehduksen oireita sekä lievittää kipua. Medical Research Center at the University of Maryland –tutkimuskeskus on osoittanut, että tämän kasvin avulla saadaan hyvin tehokkaita tuloksia nivelrikon tuottaman kivun hoidossa. Se vähentää myös nivelreumasta aiheutuvaa tulehtuneisuutta.

Eukalyptus

Eukalyptuspuu niveltulehduksen hoitoon

Eukalyptuksen lehdet ovat hyvä apu ulkoisesti käytettyinä, sillä ne lievittävät niveltulehduksen aiheuttamaa särkyä. Tämä johtuu niiden sisältämistä tanniineista, jotka vähentävät tulehtuneisuutta ja kipua. Me suosittelemme, että valmistaisit kuumakompressin, jossa on mukana eukalyptuksen lehtiä sekä öljyä, jotta voisit parhaiten saada tästä luonnontuotteesta apua niveltesi tulehtuneisuuden hoidossa.

Inkivääri

Sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettynä inkivääriä on jo pitkään pidetty yhtenä parhaista kotihoitoon soveltuvista tuotteista. Sen avulla voit vähentää tulehtuneisuutta ja kipua, mikäli kärsit niveltulehduksesta. Tällä kasvilla on tulehduksia hillitseviä ominaisuuksia, joista voit hyötyä juomalla inkiväärihauduketta tai laittamalla niveliäsi vasten inkiväärihauduketta sisältävän lämpimän kompressin. Kannattaa siis ruoanlaiton lisäksi kokeilla inkivääriä myös niveltulehduksen hoidossa!

Kurkuma

Kurkuma

Tämä tunnettu mauste auttaa hidastamaan nivelreuman etenemistä. Nykyisin ollaan tutkimustiedon perusteella sitä mieltä, että kurkuman tulehtuneisuutta vastaan taistelevat sekä kipua lievittävät ominaisuudet sadaan hyödynnettyä parhaiten siten, että tätä maustetta nautitaan sisäisesti. Laita siis kurkumaa ruokiisi mausteena, ja edistät samalla niveltesi terveyttä.

Arnikki

Arnikilla on voimakkaita tulehduksia hillitseviä vaikutuksia, mikä on erittäin suuri apu nivelreuman hoidossa. Onkin suositeltavaa, että tästä sairaudesta kärsivä laittaisi arnikkihauduketta sisältävän kompressin suoraan kyseisille alueille, jotta kipua ja tulehtuneisuutta voitaisiin vähentää.

Paju

Paju on yrtti, jota on käytetty jo pitkään tulehtuneisuuden lievittämiseksi. Nivelrikosta kärsivät voivat saada tästä kasvista apua kipuihinsa, ja tämä pätee etenkin polviin, selkään, lanteisiin ja kaulaan. Tätä yrttiä voidaan nauttia suun kautta joko haudukkeen muodossa tai tableteissa. Älä kuitenkaan ylitä suosituksia päivittäistä määrää koskien, jotta voisit välttää mahdolliset ei-toivotut seuraukset.

Vihreä tee

Vihreä tee ja sitruuna

Vihreällä teellä on monia hyvin tunnettuja terveyttä edistäviä ominaisuuksia, ja se onkin nykyisin yksi kaikkein suosituimmista teelaaduista koko maailmassa. Se voi vähentää nivelten tulehtuneisuutta, ja vihreä tee saattaakin olla tehokas apu tämän terveysongelman hoidossa. On parasta nauttia kyseistä teetä sisäisesti tai käyttää sitä kompressissa suoraan tulehtuneella alueella. Vihreä tee voi myös auttaa vähentämään sellaisten potilaiden oireita, jotka kärsivät nivelreumasta.

Ota siis luonnolliset tuotteet avuksi niveltulehduksen hoidossa – voit parantaa elämänlaatuasi kotikonstein!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.