Logo image
Logo image

8 kekseliästä tapaa käyttää alumiinifoliota

4 minuuttia
Koska alumiinifoliolla on erityinen koostumus, se voi olla hyvä apu monissa yllättävissä asioissa - se toimii esimerkiksi saksien terottamisessa, kun ne ovat menettäneet terävyyttään.
8 kekseliästä tapaa käyttää alumiinifoliota
Viimeisin päivitys: 05 toukokuuta, 2019

Tiesitkö, että on olemassa muitakin tapoja käyttää alumiinifoliota kuin se tyypillinen ruoan kääriminen?

Tämä on materiaali, jota käytetään monen kodissa, ja se on hyödyksi etenkin ruokaan liittyen. Sitä saadaan kaupasta helppokäyttöisessä muodossa, ja se toimiikin kätevästi erilaisten pintojen, ruokien ja muiden peittämisessä.

Nämä asiat ovat kaikkien tiedossa, mutta lisäksi on kuitenkin lukuisia muita kiintoisia ja yllättäviä tapoja, joilla foliota voidaan käyttää erilaisissa kodin askareissa.

Koska tiedämme, että moni ei vielä ole kuullut näistä nikseistä, haluamme tällä kertaa kertoa kahdeksasta parhaasta vinkistä, jotta voit laittaa folion käyttöön näilläkin tavoin!

Jatka siis lukemista ja helpota arkeasi alumiinifoliolla – näin se toimii yllättävän tehokkaana apuna kodin monien ongelmien ratkaisussa.

1. Kiillota pannut ja kattilat

Some figure

Alumiinifolio on hyvä apu, jos ongelmana on kattiloiden ja muiden vastaavien välineiden puhdistus, sillä niissä on piintyneitä ruokajäämiä.

Aivan kuten jotkut kovaan käyttöön suunnitellut sienet, tämä tuote poistaa sen lian, joka on kiinni pinnassa itsepintaisesti sekä jättää pannut parempaan kuntoon.

Kuinka sitä käytetään?

Ota suuri pala foliota, muodosta siitä pallo, ja sitten hiero niitä alueita, joiden haluat pääsevän taas entiseen kiiltoonsa.

2. Rasvanpoisto uunista

Vaikka onkin terässieniä ja muita vastaavia tuotteita, joita saa kaupoista ja jotka auttavat poistamaan uuneissa olevat jäämät, yksinkertainen foliopallo voi olla paljon kätevämpi ja helpompi ratkaisu.

Kuinka sitä käytetään?

Ripottele rasvaiselle pinnalle tahnaa, joka on valmistettu ruokasoodasta ja sitruunamehusta, ja jätä kuivumaan viideksi minuutiksi. Hiero sitten foliolla.

3. Hopeaesineiden puhdistus

Some figure

Tämän tavallisen tuotteen käyttö kodin hopeaesineiden puhdistamiseksi auttaa parantamaan niiden ulkonäköä, sillä ne tuppaavat näyttämään yhä sameammilta ajan kuluessa, kun likaa ja pölyä pääsee kerääntymään.

Kuinka sitä käytetään?

Täytä suuri astia (tarpeeksi suuri puhdistettaville esineille) kuumalla vedellä, ja lisää sekaan alumiinifolion palasia ja muutama ruokalusikallinen suolaa.

Sitten laita vain esineet astiaan, ja jätä ne 20 minuutiksi, jotta saisit hyvät tulokset.

4. Silitysraudan puhdistus

Palanen alumiinifoliota ja lusikallinen suolaa toimivat yhdessä niin tehokkaasti, että tämä on yksi parhaista tavoista silitysraudan puhdistamiseksi.

Kyseiset tuotteet saavat aikaan vaikutuksen, joka poistaa sen mustan kerroksen, joka rautaan niin helposti ilmaantuu. Siten voit myös välttää tahrat juuri pestyissä pyykeissäsi.

Kuinka tämä tehdään?

Laita palanen alumiinifoliota silityslaudalle. Ripottele lusikallinen suolaa pinnalle, ja sitten vain vedä kuumalla silitysraudalla ylitse aivan kuin tekisit vaatteita normaalisti silittäessäsi.

Anna viilentyä hiukan, ja sitten poista kaikki liika suola puhtaalla kankaalla.

5. Saksien teroittaminen

Some figure

Jos huomaat, että sakset eivät leikkaa enää yhtä hyvin kuin aiemmin, älä huoli! Sinun tarvitsee vain suunnata keittiön laatikoille ja ottaa hiukan alumiinifoliota, ja ongelma ratkaistu!

Kuinka tämä tehdään?

Leikkaa suuri pala alumiinifoliota ja taittele se useaan kertaan, kunnes saat aikaan mukavan paksun pinon. Leikkaa folio useaan kertaan, jotta saisit saksiesi terät teroitettua tehokkaasti.

6. Grillin puhdistaminen

Jotta voisit poistaa rasvan ja ruoan jäämät, jotka ovat kiinni grillissäsi, voit käyttää tässäkin apuna alumiinifoliota, joka yhdistetään pieneen määrään ruokasoodaa.

Kuinka tämä tehdään?

Kostuta pieni määrä ruokasoodaa vedessä, ja ripottele seosta grillin päälle.

Anna vaikuttaa kymmenen minuutin ajan, ja sitten hiero kohtaa kovaa suurella alumiinifolion palalla.

7. Pattereiden huolto

Lelut ja muut pattereilla toimivat kodin tavarat lakkaavat usein toimimasta siksi, että patterilokerot ovat löystyneet ja ne menettävät yhteyden laitteen aktiivisiin osiin.

Kun näin käy, älä suuntaa kauppaan uuden ostoon, vaan ota vain avuksesi palanen alumiinifoliota, jotta pulma saataisiin katoamaan kotikonstein.

Kuinka tämä tehdään?

Ota palanen alumiinifoliota ja taita, kunnes saat siitä tarpeeksi paksun. Laita se sitten patterin ja laitteen patterilokeron yhteyskohdan väliin.

Varmista, että patteri on kiinni tiukasti, ja laita laite päälle, jotta voit varmistaa sen tulleen kuntoon. Taikaa!

8. Terässienten ruosteen karkottaminen

Some figure

Terässienet, jotka ovat niin kovin hyvä apu keittiössä, tuppaavat valitettavasti hapettumaan helposti, sillä ne joutuvat kosketuksiin nesteen kanssa ja keräävät sitä joka kerralla.

Tämä ei olisi ongelma, jos ei kävisi niin, että ruostetta kertyy sieniin usein, ja sitä päätyy sitten niille pinnoille, joita yrität saada puhtaiksi. Ne jäävät siten vieläkin likaisemmiksi, ja joskus tulee tahroja, joista on vaikea päästä eroon.

Jotta voisit välttää tätä, kuten myös epämiellyttävien hajujen muodostumista, eräs asia on avuksi – tietysti luotettu ystävämme alumiinifolio!

Kuinka tämä tehdään?

Leikkaa neliön muotoinen pala alumiinifoliota, ja laita se sienen alle aivan kuten tekisit uuden pohjan.

Varmista, että vaihdat folion usein, jotta voisit välttää kosteuden kertymistä.

Tiesitkö, että voit käyttää alumiinifoliota kaikilla näillä erilaisilla tavoilla? Ruoan kääriminen on siis pelkkä alku sille, miten folio on avuksi kodin askareissa!

Nyt kun tiedät kuinka sitä käytetään sekä keittiössä että sen ulkopuolella, varmista että foliota on saatavilla aina, kun edessäsi ovat nämä pulmalliset kotityöt.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.