Logo image
Logo image

4 ruokasoodaan perustuvaa hoitoa

3 minuuttia
4 ruokasoodaan perustuvaa hoitoa
Viimeisin päivitys: 19 marraskuuta, 2018

Yksi elintarvike, jota sinulla tulisi olla aina kotona kaapissasi, on ruokasooda. Ruokasooda on monikäyttöinen raaka-aine, jota voit käyttää mm. kodin puhdistuksessa. Ruokasooda on lisäksi loistava luonnollinen korvike moneen kosmeettiseen tarkoitukseen, Tässä artikkelissa esittelemme neljä ruokasoodaan perustuvaa hoitoa. 

4 ruokasoodaan perustuvaa hoitoa

Ientulehduksen hoito

Ientulehdus on yleisempi vaiva, mitä kuvitteletkaan. Ientulehduksessa ikenet vuotavat verta, etenkin hampaita harjatessa. Asiantuntijoiden mukaan yksi parhaita tapoja ientulehduksen hoitamiseksi on käyttää erityisiä hammastahnoja. Monet saattavat aliarvioida kotihoidon tehoa ientulehduksen hoidossa, mutta jos ientulehdus johtuu yksinkertaisesta ärsytyksestä – esimerkiksi ikenet ovat vahingoittuneet ruokaillessa – kannattaa kokeilla ruokasoodaa, sillä se voi saada aikaan ihmeitä.

Muissa tapauksissa ientulehdus johtuu useimmiten plakin kertymisestä hampaiden kulmiin ja takahampaisiin. Tätä varten on saatavilla erilaisia hammasharjoja, joiden mukana tulee usein ientulehdukseen tehoava tuote. Hammastahnan sijaan voit kuitenkin käyttää ruokasoodaan perustuvaa hoitoa, sillä se on ehdottomasti loistava vaihtoehto. Se on myös todella helppoa, sinun ei tarvitse kuin kurlata ruokasoodalla.

Some figure

 

Ehkäistäksesi ientulehduksen ilmaantumista syö raakoja vihanneksia päivittäin, lisää C-vitamiinin kulutusta ja hiero ikeniäsi kevyesti joka päivä.

Kihdin hoito

Tuhannet ihmiset joka puolella maailmaa kärsivät kihdistä ja käyttävät runsaasti kipulääkkeitä kivun hoitamisessa. Kipulääkkeet usein helpottavat kipua vain ulkoisesti ja ainoastaan muutamaksi tunniksi. Kokeile ruokasoodaan perustuvaa hoitoa kihdin hoitamiseen, sillä tämä luonnollinen hoito on todella helppo toteuttaa – harva ihminen tietää, kuinka helppoa se onkaan!

Kihti johtuu virtsahappotason nousemisesta elimistössä, sillä elimistö ei osaa poistaa virtsahappoja oikealla tavalla. Ruokasoodahoito auttaa neutralisoimaan ja poistamaan virtsahappojen suoloja ja vähentämään kipua ja epämukavuuden tunnetta.

Some figure

 

Ruokasooda auttaa lisäämään virtsahapon liukoisuutta, minkä vuoksi elimistö poistaa sen yksinkertaisemmin, mikä maksimoi munuaisten läpi kulkevat ruumiinnesteet. Tämän lisäksi ruokasooda auttaa nostamaan virtsan pH-pitoisuutta ehkäisten virtsakivien syntymisen riskiä.

Sinun tarvitsee vain sekoittaa teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja juoda se aamulla, ennen lounasta ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Hampaiden valkaisu

Kerroimme aiemmin ruokasoodan hyödyistä ientulehduksen hoitamisessa. Ruokasoodaa voi käyttää suunhoidossa muutenkin. Jos haluat kauniit, kiiltävät ja valkoiset hampaat – samanlaiset kuin television hammastahnamainoksissa – älä epäröi käyttää ruokasoodaa hampaiden valkaisemiseksi.

HUOMIO: ole varovainen levittäessäsi tätä tuotetta, äläkä käytä sitä liikaa, sillä ruokasooda saattaa vaikuttaa hammaskiilteeseen. Oikea tapa käyttää ruokasoodaa hampaiden valkaisuun on levittää sitä hampaisiin kerran viikossa tai joka toinen viikko – jotkut ihmiset käyttävät sitä kerran kuukaudessa.

Hampaat tahriintuvat ja värjääntyvät monesta syystä: tupakointi, kahvi ja tee värjäävät hampaita. Myös väriaineita sisältävät ruuat, huono suuhygienia, riisitauti sekä ikääntyminen värjäävät hampaita. Hampaiden kellertävä väri johtuu hampaan pinnalla olevan valkoisen hammaskiilteen kulumisesta, jolloin hammasluu jää paljaaksi.

Hampaiden valkaisemiseksi suosittelemme kurlaamaan seosta, johon tulee yksi teelusikallinen ruokasoodaa puoleen kupilliseen vettä. Kurlaa niin, että nestettä pääsee hampaiden ja poskihampaiden ympärille. Maku saattaa olla aluksi hieman suolainen, mutta yritä sietää makua vähän aikaa, sillä pian suusi tottuu siihen. Älä juo vettä. Toista käsittely kaksi tai kolme kertaa päivässä (esimerkiksi joka kerta kun harjaat hampaasi), mutta muista mitä kerroimme aiemmin: ruokasoodaa ei suositella käytettäväksi hampaiden valkaisuun päivittäin, vaan kerran viikossa-parissa, tai kerran kuukaudessa.

Hyvä puoli on, että tämä luonnollinen hampaiden valkaisumenetelmä auttaa sinua ehkäisemään pahanhajuista hengitystä ja hoitamaan haavoja, rakkuloita tai mitä tahansa muita vaivoja, joita sinulla voi olla suussasi Ruokasoodaa voi käyttää myös yksinään näiden ongelmien hoitamiseen.

Aknen hoito

Akne on yksi tavallisimmista iho-ongelmista, varsinkin teini-iässä. Se voi johtua useista eri tekijöistä, kuten rasvaisesta ihosta, hormonaalisista muutoksista, perinnöllisistä taipumuksista, ruokavaliosta tai ympäristön muutoksista. Finnit ilmestyvät paikkoihin, joissa talirakkuloiden kasvu on voimakasta. Tästä syystä johtuen on todennäköisempää, että ne ilmestyvät kasvoihin, selkään, rintaan ja niskaan.

Vaikka useimmat ihmiset haluavat hoitaa aknea ulkonäöllisistä syistä, totuus on, että aknen taustalla vaikuttaa myös ihon epätasapaino, joka on myös hoidettava, jotta se ei muutu pahemmaksi tai kroonistu. Ruokasooda on yksi tehokkaimmista hoidoista akneen.

Some figure

Kokeile aknen hoitoon ruokasoodaan perustuvaa hoitoa, sillä sen käyttäminen on hyvin yksinkertaista. Puhdista ensin kasvosi hyvin hellävaraisella ja neutraalilla saippualla. Sekoita kulhossa kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa veteen niin, että saat aikaan tahnan. Koostumuksen pitäisi olla kerman kaltaista. Levitä sitä alueille, joissa sinulla on näppylöitä tai akne on häiritsevää. Tee ympyrän muotoisia liikkeitä, jotta tahna imeytyy syvälle ihoon, ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Älä anna naamion olla kasvoillasi kuitenkaan liian kauan, koska se voi aiheuttaa ihon ärtymistä tai kuivumista. Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä ja kuivaa hellävaraisesti pyyhkeellä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.