Hoida ientulehdusta luontaistuotteilla

Jotta voisit hoitaa ikeniesi terveyttä, on tärkeää pitää suun hygienia hyvänä sekä käydä hammaslääkärissä ainakin kerran vuodessa. Näin voit saada ammattilaisen tekemän puhdistuksen sekä estää ongelmia tulevaisuudessa.
Hoida ientulehdusta luontaistuotteilla

Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Tulehtuneet ikenet ovat yksi kaikkein tavallisimmista hampaiden sairauksista, joita hammaslääkärit työssään näkevät. Yleisesti ottaen kyseinen ongelma johtuu siitä, että hampaiden hygienia ei ole ollut riittävän hyvää. Hoida ientulehdusta parantaaksesi suusi terveyttä.

Ne bakteerit ja mikrobit, jotka tavallisesti elävät ihmisen suussa, lisääntyvät, jos hygieniaan tällä alueella ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota.

Se tulehtuneisuus, joka aiheutuu liiallisesta bakteerien lisääntymisestä, tuhoaa sellaisia kudoksia, jotka tukevat hampaita. Jos ongelmaa ei hoideta ajoissa, tuloksena on se, että ikenet erkanevat hampaista. Tämä sairaus tunnetaan nimellä parodontiitti .

Tulehtuneet ikenet aiheuttavat alueella kipua ja herkkyyttä. Ellet hoida ientulehdusta ne muuttuvat punaisiksi, ja alkavat myös vuotaa verta useimmissa tapauksissa.

Hyvä suuhygienia, ja etenkin ikeniä koskien, voidaan kuitenkin saavuttaa eräiden perusneuvojen avulla. Jatka siis lukemista, jos haluat parantaa ikeniesi terveyttä. Hoida ientulehdusta luonnollisin keinoin!

Luonnollisia ratkaisuja ientulehduksen hoitoon

On saatavilla monia erilaisia hoitoja tämän sairauden karkottamiseksi. Tässä artikkelissa kerromme niistä luontaishoidoista, jotka ovat kaikkein nopeimpia ja myös tehokkaimpia.

Aloe vera

hoida ientulehdusta aloe veralla

Aloe vera on ikivanha kasvi, ja se on tullut erittäin tunnetuksi siitä syystä, että se pystyy toimimaan tehokkaana apuna lukuisten erilaisten ongelmien hoidossa.

Se toimii sientä, tulehtuneisuutta ja bakteereja torjuen, ja sillä on hoitavia ominaisuuksia. Siten aloe vera onkin loistava hoito myös ientulehduksen ollessa kyseessä.

Kuinka tätä tuotetta käytetään ientulehduksen hoidossa?

 • Hiero pieni määrä aloe veran geeliä tulehtuneisiin ikeniin, ja toista hoitoa 3-4 kertaa päivässä.
 • Viikon päästä voit sitten huomata, että hoito alkaa vaikuttaa tulehdusta karkottaen.

Mausteneilikka

Tämä on tunnettu mauste, jota käytetään erilaisten ruokien maun kohentamiseksi. Se on kuitenkin myös kipua lievittävä ja bakteereja torjuva tuote, ja lisäksi siinä on flavonoideja. Nämä kaikki ominaisuudet tekevät siitä hyvän antibioottisen hoitotuotteen.

Tarvittavat ainekset

 • 5 mausteneilikkaa
 • 1 kupillinen vettä

Kuinka tätä tuotetta käytetään ientulehduksen hoidossa?

Valmista suuvettä laittamalla viisi mausteneilikkaa kuumaan veteen. Anna viilentyä, ja sitten voit käyttää nesteen suun huuhtelemiseen.

Suolavesi

hoida ientulehdusta suolavedellä

Tämä on hoito, jota jo isoäitimme käyttivät ientulehduksen karkottamiseksi. Suolavesi auttaa vähentämään tulehtuneisuutta kaikkialla suussa.

Kuinka tätä tuotetta käytetään ientulehduksen hoidossa?

 • Valmista seos suolasta ja vedestä.
 • Käytä sitten nestettä suuveden tapaan.
 • Lopuksi harjaa hampaasi.
 • Hoito toimii paremmin, jos käytät aineksena merisuolaa.

Ruokasooda

Tämä luonnon lahja on käytössä monen kotona erilaisissa hoidossa ja ruoanlaitossa. Ruokasooda on tärkeä apu monenlaisten terveysongelmien hoidossa.

Koska se on emäksisyyttä lisäävä tuote, se estää bakteereja lisääntymästä suussa, ja lisäksi se neutralisoi ne hapot, joita tulee suuhun ihmisen syömästä ruoasta.

Kuinka sitä käytetään ientulehduksen hoidossa?

 • Jotta voisit hyödyntää ruokasoodaa tämän ongelman kohdalla, varmista siitä tahna lisäämällä mukaan muutama tippa vettä.
 • Hiero seosta sitten tulehtuneille ikenille kerran päivässä.

Suola ja inkivääri

hoida ientulehdusta inkiväärillä

Inkiväärikin on tuote, jota käytetään ientulehduksen lievittämiseksi. Tämä mausteikas juuri toimii tulehtuneisuutta vähentäen, ja sillä on antioksidanttivaikutuksia. Nämä kaksi asiaa ovat tärkeitä ientulehduksen kohdalla.

Tarvittavat ainekset

Kuinka näitä tuotteita käytetään ientulehduksen hoidossa?

 • Ota palanen inkivääriä ja jauha sitä, kunnes saat aikaan tasaisen koostumuksen.
 • Ota hyppysellinen suolaa, ja lisää sekaan myös muutama pisara vettä, jotta saat aikaan tahnan tyyppisen koostumuksen. Hiero sitten seosta alueelle, jossa on tulehdusta.
 • Jatka tätä hierontaa minuutin ajan, ja toista hoitoa kolme kertaa päivässä.

Hoida ientulehdusta myös näillä keinoilla

Tulehtuneet ikenet vahingoittavat hampaita ympäröiviä kudoksia. Tuloksena tästä on pahanhajuista hengitystä, ja monessa tapauksessa seurauksena on myös hampaiden menetys.

Verenvuoto, jonka tämä sairaus aiheuttaa, voi olla hyvä lisääntymismahdollisuus mikrobeille ja bakteereille, ja ne voivat saada aikaan vakavia tulehduksia sekä levitä muihinkin hampaisiin.

Kannattaa pitää mielessä, että on eräitä terveysongelmia, jotka saattavat aiheuttaa ienten tulehtumista. Jotkut sellaiset sairaudet, jotka liittyvät huonoon ravintoon, voivat hyökätä ihmisen vastustuskykyä vastaan. Tämä voi sitten lisätä riskiä saada ientulehdus.

Siksi onkin hyvin tärkeää, että päivittäinen ruokavalio pitää sisällään kuitua. Aterioihin tulisi siis ottaa mukaan siemeniä ja viljoja.

 • Lisäksi tulee syödä viherkasviksia, kuten parsaa ja parsakaalia. Nämä ovat loistavia foolihapon ja C-vitamiinin lähteitä.
 • Voit myös vähentää jalostetun sokerin ja valkoisen jauhon määrää ravinnossasi. Tämä kannattaa siksi, että kyseiset ruoat lisäävät bakteerien kasvua. Ne myös vahingoittavat suun terveyttä.
 • Hammasraudat tai muut vastaavat välineet voivat estää sen, että hampaista huolehditaan kunnolla. Onkin hyvin tärkeää, että suun hygieniasta pidetään huolta erityisen tarkasti näissä tilanteissa.

Käy hammaslääkärissä säännöllisesti, jotta saat ammattilaisen tekemän puhdistuksen kaksi kertaa vuodessa. Näin voit estää ongelmia kehittymästä tulevaisuudessa.

Jos ientulehdus sattuu kohdallesi syystä tai toisesta, hyödynnä nämä luontaistuotteet, ja voit hoitaa vaivaasi kotikonstein ja helposti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Najeeb S, Zafar MS, Khurshid Z, Zohaib S, Almas K. The Role of Nutrition in Periodontal Health: An Update. Nutrients. 2016;8(9):530. Published 2016 Aug 30. doi:10.3390/nu8090530
 • Vázquez, B., Avila, G., Segura, D., & Escalante, B. (1996). Antiinflammatory activity of extracts from Aloe vera gel. Journal of Ethnopharmacology55(1), 69–75. https://doi.org/10.1016/S0378-8741(96)01476-6
 • Barboza JN, da Silva Maia Bezerra Filho C, Silva RO, Medeiros JVR, de Sousa DP. An Overview on the Anti-inflammatory Potential and Antioxidant Profile of Eugenol. Oxid Med Cell Longev. 2018;2018:3957262. Published 2018 Oct 22. doi:10.1155/2018/3957262

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.