Ruokasooda on hoito moneen vaivaan

· huhtikuu 17, 2018
Ruokasoodaa on käytetty ja muinaisista ajoista lähtien, sillä se toimii apuna moneen pulmaan - se on hyödyksi niin iho-ongelmien kuin esimerkiksi flunssankin kohdalla. Nyt kerromme lisää tästä loistavasta tuotteesta, joten jatka lukemista!

Ruokasooda, joka tunnetaan myös nimellä natriumbikarbonaatti, on valkoista jauhetta, jota meillä kaikilla on ainakin joskus ollut keittiön kaapeissa. Sen mahdollisuudet ovat lukuisat, sillä se toimii ensinnäkin tietysti ruoanlaitossa, mutta lisäksi myös esimerkiksi siivouksessa ja terveydenhoidossa.

Tämä on tuote, jota saadaan helposti luonnosta, mutta se on nykyisin teollisen tuotannon tulos, jotta jokainen sitä tarvitseva voisi helposti hyödyntää sen ominaisuuksia. Tässä on hyvä muistaa, että se ei sisällä lisäaineita, joten ruokasoodan käytöstä on enemmän hyötyjä kuin haittoja.

Miksi ruokasooda on sitten hyväksi myös terveydelle? Nyt kerromme sen vaikutuksista tärkeimmistä kehossa sekä annamme myös reseptin erään loistavan hoidon toteuttamiseksi – kokeile ruokasoodan kykyjä hyvinvointisi kohentamiseksi!

Ruokasodan mahtavat hyödyt

Ennen kuin alat käyttää ruokasoodaa, on tärkeää ottaa huomioon se, että lääkärille tulee ilmoittaa sen käytön aloittamisesta ja myös määristä, jotta voidaan estää hoidon haitalliset vaikutukset terveydelle.

Tässä on kyseessä varsinainen taikajauhe, sillä se toimii kaikilla seuraavilla tavoilla ihmisen hyvinvoinnin lisääjänä:

1. Se on luonnollinen ruoansulatuksen parantaja

Tämä jauhe on ruoansulatuksesi paras ystävä siksi, että se auttaa lievittämään ilmavaivoja sekä helpottaa raskaiden ruokien käsittelyä nopeasti.

Lue aiheesta lisää: Närästyksen hoito ruokasoodalla

2. Se toimii luonnollisena emäksisöivänä tuotteena

ruokasoodaa lusikassa

Ruokasooda on loistava lääke gastroesofageaalisen refluksitaudin lievittämiseksi, sillä se muuntaa sen suolahapon, joka nousee vatsasta ylöspäin ruokatorveen, natriumkloridiksi. Tämä muunnos saa polttavan tuntemuksen katoamaan, ja se antaa välitöntä apua ongelmaan.

3. Se on hyvä puhdistaja

Kyseinen yhdiste on erinomainen apu maksan auttamiseksi niiden myrkyllisten aineiden hajottamisessa, joita keho ei pysty käsittelemään ruoansulatuksessa. Se sisältää myös runsaasti C-vitamiinia ja kaliumia, ja siten se on yksi parhaista luonnollisista antioksidanteista, joita on saatavilla. 

4. Se toimii antiseptisena tuotteena

ruokasoodaa purkissa

Sen ominaisuudet saavat aikaan rauhoittavan vaikutuksen tulehduksien ollessa kyseessä, ja se neutralisoi bakteereja ja viruksia. Ruokasooda on tunnettu apu kivun ja tulehtuneisuuden lievityksessä kurkkutulehdusten hoidossa.

5. Se on lääke flunssaan

Tätä jauhetta käytetään usein kotihoitona flunssan ja yleisesti ottaen terveysongelmien hoidossa. Se on paras apu silloin, kun tarvitaan hoitoa kaikkien niiden bakteerien torjuntaan, jotka aiheuttavat flunssaaLisäksi se auttaa vähentämään niitä tulehduksen oireita, jotka johtuvat tästä ongelmasta.

6. Se torjuu virtsarakon tulehdusta

närästystä

Ruokasoodan avulla pystyt auttamaan kehoasi luomaan suojaavan muurin bakteereja vastaan. Mitä tulee virtsatietulehdukseen, ruokasooda on tässäkin yksi suositeltu tuote, sillä se auttaa hoitamaan tulehduksen oireita.

Lue aiheesta lisää: 5 parasta siivousainetta ruokasoodasta ja etikasta

Ruokasooda ja hunaja yhdistettyinä – loistava hoito

ruokasooda, hunaja ja sitruuna

Ruokasooda on tehokas apu bakteereja, tartuntoja ja useita sairauksia ajatellen. Yhdistelmä ruokasoodaa ja hunajaa on täydellinen hoito iho-ongelmien lievittämiseksi, ja tämä koskee etenkin kasvojen iholla ilmeneviä pulmia.

Ruokasooda pystyy poistamaan ja estämään näppylöitä, ja lisäksi se kuorii ihoa sekä poistaa kuolleita ihosoluja.

Tarvittavat ainekset

 • 50 ml ruokasoodaa
 • 200 ml hunajaa (mieluiten luonnollista)

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Sekoita ainekset kulhossa.
 • Tee seoksesta paksu ja tasainen.
 • Keitä seosta kattilassa kymmenen minuutin ajan, ja hämmennä sitä aina silloin tällöin.
 • Ota lämpö pois ja laita seos talteen.

Tee hoito näin

Kannattaa ottaa 2-3 ruokalusikallista tätä seosta joka päivä kuukauden ajan. Voit ottaa sitä ennen tai jälkeen aterioiden.

On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että hoitoa ei tule jatkaa pidempään kuin kuukauden ajan, ja lisäksi tulee välttää sellaisia ruokia kuten punainen liha, jauhot ja sokeri.

Tämä hoito toimii usean tyyppisten sairauksien hoidossa, joita ovat esimerkiksi diabetes, flunssa ja munuaisten sairaudet. Muista kuitenkin aina ensin ilmoittaa ensin lääkärillesi, että aloitat ruokasoodan käytön hoitotuotteena.

Lue aiheesta lisää: Valkosipulin ja hunajan yhdistämisen suuret hyödyt

Ruokasoodan käyttö naamiossa aknen lievittämiseksi

tytöllä on aknea

Yksi käyttömahdollisuus ruokasoodalle – ja moni tietääkin jo tästä – on sen hyödyntäminen aknen ja näppylöiden torjunnassa. Siitä saatavat naamiot ovat ensinnäkin edullisia ja helposti valmistettavia, ja ne ovat myös erittäin hyviä hoitoja iholle.

Voit käyttää tätä naamiota kerran tai kaksi viikossa. Se auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, bakteereja ja aknea, ja se antaa kasvojen iholle terveen hehkun, sillä se tarjoaa hyvän annoksen kosteutta.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista ruokasoodaa
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa
 • Sitruunamehua

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Tee tahna sekoittamalla ainekset yhteen.
 • Levitä seosta sitten kaikkialle kasvoillesi pyöriviä liikkeitä tehden.
 • Jätä vaikuttamaan kymmenen minuutin ajaksi.
 • Pese naamio lopuksi pois lämpimällä vedellä.
 • Kuivaa ihosi taputtelemalla hellävaraisesti puhtaalla pyyhkeellä.
 • Laita kasvoillesi kostusvoidetta ihohuokoset sulkeaksesi.

Tiesitkö, mihin kaikkeen ruokasoodasta on? Kokeile näitä reseptejä ja ala nauttia tämän kodin vakiotuotteen hyvinvointia lisäävistä vaikututuksista niin kauneuden kuin terveydenkin hoidossa.