5 syytä käyttää aloe veraa ihonhoitoon

26 maaliskuun, 2019
Aloe vera on erinomainen ihon kosteutukseen, minkä lisäksi se on tulehdusta lievittävä ja se poistaa kipua. Se on loistava rauhoittamaan ihon ärsytystä.

Olet ehkä joskus käyttänyt aloeta auringossa kärventyneen ihon hellimiseksi, mutta tiesitkö että voit käyttää aloe veraa ihonhoitoon monien muidenkin oireiden helpottamiseksi?

Aloe veran lehdistä saatavassa geelissä on erinomaisia hoitavia ominaisuuksia. Geeliä voi käyttää ulkoisesti iho-ongelmiin ja sen mehua voi ottaa sisäisesti eräisiin ruoansulatusongelmiin.

Tänään kerromme viidestä tavasta käyttää aloe veraa ihonhoitoon. Ne parantavat ihoa ja auttavat iho-ongelmiin kuten akneen, kuivuuteen, ärsytyksiin tai palovammoihin. Se on helppo ja luonnollinen hoitokeino, jota meillä kaikilla pitäisi olla kotona helposti käsillä.

Aloe vera

aloe vera -geeliä

Aloe vera on monivuotinen ja hyvin yleinen kasvi kuumassa ilmastossa. Sitä on käytetty ihmisten keskuudessa tuhansia vuosia sen lääkitsevien ominaisuuksien vuoksi. Sitä on helppo kasvattaa kotonakin. Kasvi sisältää paljon entsyymejä, antioksidantteja, aminohappoja ja sitovia ominaisuuksia muiden muassa.

  • Aloe verasta voi ottaa helposti geeliä suoraan lehdestä iholle.
  • Geeliä voi ostaa apteekista tai luontaistuotekaupasta. Suosittelemme ostamaan tuotteen, joka sisältää mahdollisimman vähän mitään muuta ainesta kuin aloe veraa.

Vilkaise tämä artikkeli: 5 syytä kasvattaa aloe veraa kotona

Näin käytät aloe veraa ihonhoitoon

1. Se puhdistaa ja poistaa aknea

aloe veraa aknen hoitoon

Aloe vera on mainio ihon puhdistaja. Sen entsyymit kuorivat ihoa hellästi. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa jättäen ihon kosteaksi.

Puhdistamisen lisäksi aloe veralla on antiseptisiä, antimikrobisia ja antimykoottisia ominaisuuksia. Täten sitä voi käyttää alentamaan ihotulehduksia ja vähentämään aknea.

2. Kosteuttaa jättämättä ihoa öljyiseksi

Geeli sopii kaikenlaisten ihotyyppien kosteuttamiseen. Sekoita geeliä öljyyn mikäli ihosi on kuiva. Muille ihotyypeille voi käyttää geeliä sellaisenaan kosteuttamaan ihoa ja estämään sitä muuttumasta rasvaiseksi.

Aloe veran sisältämä glykosaminoglykaani tuo kosteutta iholle ja tekee siitä myös mainion luonnollisen liukasteen. Geeliä voi hyvin käyttää intiimialueilla ja jopa liukasteena yhdynnässä.

3. Tekee ihon sileäksi

Kun haluat ihon sileäksi nopeasti ja luonnollisin keinoin, aloe vera on juuri oikea tuote siihen. Siinä olevat sterolit ovat tehokkaita lievittämään tulehdusta ja kipua.

Geeliä voi käyttää palovammoihin tai ihottumaan sekä parranajon jälkeen. Geeli rauhoittaa ärsytystä ja auttaa ihoa uudistumaan sekä antaa raikkaan tunteen iholle. Tässä onkin jo useita syitä kasvattaa aloe veraa kotona tai pitää geeliä lääkekaapissa.

Haluatko lukea lisää? Aloe vera -naamioita kaikille ihotyypeille

4. Hoitaa ja uudistaa

aloe veraa iholle

Aloe vera nopeuttaa ihon paranemista. Monissa hoidoissa käytetään geelin kanssa ruusunmarjaa. Tämä on hyvä yhdistelmä eikä aiheuta arpia.

Aloe veran kasvihormonit kiihdyttävät ihosolujen kasvua. Parhaat tulokset saa säännöllisellä käytöllä.

  • Levitä geeliä vahingoittuneelle alueelle mahdollisimman pian, useita kertoja päivän aikana, kunnes alue on parantunut.

5. Nuorentaa

Tämä lääkekasvi pitää ihon nuoren näköisenä:

  • Pitää ihon kosteana: ryppyinen iho kertoo kosteutuksen puutteesta. Ravittu iho on joustava eikä ryppyjä muodostu yhtä nopeasti.
  • Auttaa ihoa uudistumaan: jatkuva ihosolujen uudistuminen ehkäisee ihoa ikääntymästä.
  • Sisältää runsaasti antioksidantteja: nämä taistelevat vapaita radikaaleja vastaan.

Haluamme vielä mainita, että geeliä voi kasvojen lisäksi käyttää koko vartalolle. Ihoa voi hoitaa aloe veran ja valitsemasi öljyn yhdistelmällä (kookos, manteli, jojoba jne).

Säännöllinen aloe veran käyttö auttaa ehkäisemään kuivuutta, raskausarpia ja ihottumaa. Geeli imeytyy hyvin ihoon hieromalla jättäen ihon kosteaksi eikä iho tunnu rasvaiselta.

  • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599

  • Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B. T., & Doust, J. (2014). Aloe vera for treating acute and chronic wounds. Sao Paulo Medical Journal. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20141326T1

  • M, S. M., Res, S. K. V. I. J. B. M., & Kumar, S. (2011). Aloe vera their chemicals composition and applications : A review. International Journal.